Softbalster Elke Mutsaards van JRC Ducks kon in sportpark Den Wielakker net niet voorkomen dat het honk bereikt werd. (Foto: Hans Verberk).
Softbalster Elke Mutsaards van JRC Ducks kon in sportpark Den Wielakker net niet voorkomen dat het honk bereikt werd. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

HONKBALLERS DWINGEN MET WINSTPARTIJ KOPLOPER HAZENKAMP OPZIJ

Softbalsters Ducks dubbelop ten onder

Zowel de soft- als de honkballers van het Boxtelse Ducks troffen eerste paasdag in sportpark Den Wielakker de koploper van hun competitie klasse zich. De vrouwen verloren in de eerste klasse tweemaal van The Orioles uit Bergschenhoek. De mannen deden het beter en wonnen van directe concurrent De Hazenkamp uit Nijmegen, waardoor zij nu de ranglijst aanvoeren.

Tijdens de eerste twee innings van het eerste duel hielden de softbalster van Ducks zich nog goed staande tegen de slagkracht van The Orioles. Dat was mede te danken aan de goede pitching van Inge van Geel. Echter, ook de bezoeksters legden een sterke pitching aan de dag waardoor Ducks aan slag weinig in te brengen had.

In de derde inning was The Orioles overtuigd sterker aan slag, waardoor de ploeg 0-23 kon scoren. Hiermee werd de wedstrijd beëindigd omdat Ducks in de naslagbeurt niet meer tot scoren kwam.

In de tweede wedstrijd moest pitcher Marthe Schriemer even op gang komen, waardoor de Boxtelse ploeg in de eerste inning tien punten toeliet. Ducks hield goed stand in de innings daarna, maar kwam zelf niet tot scoren. In de laatste inning wist de thuisploeg door goed veldspel punten tegen te houden waardoor aan het einde 0-14 op het bord stond.

CONTROLE BEWAREN

Bij de honkballers incasseerde startend werper Kees van Aarle zondag een honkslag, maar door een lineout naar rechtsvelder Yannick Brechenmacher kon er een double play gedraaid worden: Brechenmacher streepte de bal op het eerste honk, waar de loper van De Hazenkamp niet alert was.

In de tweede inning werd De Hazenkamp geholpen om te scoren door vier veldfouten, waardoor de stand 0-2 bedroeg. Ducks gaf direct antwoord door in de gelijkmakende helft van de inning maar liefst vier maal te scoren op honkslagen van Jeroen van Nes, Mike de Ruijter, Bram van der Horst, Thor van den Dool en Remco van Nistelrooij.

Van Aarle wist op wat honkslagen na de controle te bewaren en zette de slagploeg uit Nijmegen op zij. In de derde inning breidde Ducks de stand uit tot 5-2 door een tweehonkslag van Jan van der Wielen, waardoor Van Nes binnen werd geslagen.

De Hazenkamp kon hier niet op antwoorden, en mede door sterk pitchwerk van Van Aarle werd de ploeg in toom gehouden. Aan beide kanten werd er goed gegooid en de wedstrijd bleef spannend, met goed defensief werk als leidraad.

SPANNENDE POT

In de zevende inning kwam Ducks nogmaals tot scoren na een goed neergelegde stootslag van Brechenmacher, die Van Nes van het tweede naar het derde honk stootte. Van der Wielen sloeg hem daarna binnen: 6-2. Dit zou de eindstand blijken na een spannende pot waarin het over de gehele linie sterk spelende Ducks de overhand had. De Boxtelaren namen dankzij deze zege de eerste plaats over van De Hazenkamp.

Beste slagman aan de zijde van Ducks was Jan van der Wielen, 2 uit 3 (0.666 AVG, 1 1B, 1 2B, 1 BB, 2 RBI, 1 R).

Uitslagen zaterdag 20 april

Ducks AH1 - Batters AH1        5-13

Ducks JH1 - Uden Red Sox/GHSV        2-14

Uitslagen zondag 21 april

Ducks DS1 - Orioles DS1        0-23

Ducks DS1 - Orioles DS1        0-14

Ducks H2 - Kickers H1        2-14

Ducks H1 - Hazenkamp H2        6-2

Programma zonddag 28 april

Ducks H1 - Gryphons H1        15.00


Bridgeclub Fellenoord wil graag uitbreiden

De dit jaar opgerichte bridgeclub Fellenoord denkt al na over een uitbreiding van haar speelmomenten. Nu is dat nog op woensdagavond, maar er zijn plannen om ook maandagmiddag te gaan starten.

De club overweegt bij voldoende interesse te starten op maandag 6 mei. De middag begint dan om 13.30 uur en duurt tot 16.30 uur en wordt, net zoals woensdag, gehouden in café De Fellenoord. Aanmelden is mogelijk tot vrijdag 3 mei. Daarna wordt besloten of de middag door kan gaan. De jaarlijkse contributie voor de club bedraagt twintig euro per persoon. Wie zich nu opgeeft, betaalt voor de rest van het jaar 13,50 euro. Aanmelden kan via telefoonnummer 06-53 78 00 49 of e-mail: ria.koelink@kpnmail.nl.