Afbeelding
Foto: Sander van Gils

DIER BEKNELD IN POORT VAN SALMSTRAAT

Brandweer bevrijdt ree uit een benarde situatie

Een ploeg van de Boxtelse brandweer bevrijdde zaterdagochtend in alle vroegte een ree. Het dier was beklemd geraakt in de omheining van een braakliggend terrein aan de Van Salmstraat.

Iemand die op weg was naar zijn werk, merkte het in nood verkerende dier op en alarmeerde rond zeven uur de hulpdiensten. De ree was met een achterpoot achter een spijl van het hekwerk blijven steken en kon zich niet op eigen kracht bevrijden.

NAAR KAMPINA

Aanvankelijk dacht de brandweer dat het dier met hydraulisch gereedschap verlost moest worden uit zijn benarde positie, maar uiteindelijk bleek dat niet nodig. Het inmiddels verzwakte beestje werd voorzien van water en in een deken gewikkeld.

Nadat tevergeefs de dierenambulance was geprobeerd te bereiken, besloten de brandweerlieden de ree uit te zetten in natuurgebied Kampina. Daar sprong het dier zijn herwonnen vrijheid tegemoet en zocht een rustig plekje op.

FOTO ONDER: Een ree raakte vrijdagnacht met een achterpoot bekneld tussen de spijlen van een poort die de vroegere laad- en losplaats bij het spoor bij de Van Salmstraat afsluit. De brandweer bevrijdde het beestje uit zijn benaderde situatie. (Foto: Sander van Gils).