Afbeelding
Foto:

What's Up, Rick & Marijn?

Hun eerste vrije middag van de voorjaarsvakantie trokken Rick en Marijn uit Boxtel eropuit met hun vishengel. Wat wil je? Het kwik in de thermometer tipte deze Goede Vrijdag liefst 25 graden Celsius aan. Beide tweedeklassers van het Baanderencollege streken neer aan de oever van de vijver Vorsenpoel in de wijk Oost van hun woonplaats. ,,Dit is de beste plek om vis te vangen."

Zo, dat is een flinke jongen die je aan de haak hebt geslagen, Rick! ,,Nou, dat valt wel mee hoor. Deze karper weegt zo'n anderhalve kilo denk ik. Misschien twee. Maar zojuist had ik er eentje die woog wel het dubbele." Marijn vult aan: ,,We hebben nu in totaal drie karpers en een brasem gevangen vanmiddag."

Komen jullie wel vaker naar de Vorsenpoel? ,,Ja hoor", zegt Rick. ,,Gisteren nog. De vangst bestond toen uit vier zeelten en drie karpers. Het is fijn vissen nu. Het water komt langzaam op temperatuur en hier op de oever is het heerlijk genieten. Ik vis al jaren, net als mijn vader."

Maakt het nog iets uit aan welke kant van de vijver je een hengeltje uitwerpt, Marijn? ,,Neuh, als blijkt dat we op een bepaalde plek niks vangen, proberen we het gewoon naar de overkant. Het is niet zo'n grote vijver, dus dat kan makkelijk."

Is de Vorsenpoel de enige plek waar jullie gaan vissen? De twee jongens schudden hun hoofd. Marijn: ,,We gaan ook wel eens naar het Leijsenven in wandelpark Molenwijk." ,,Ja", zegt Rick, ,,daar zit nog meer vis dan hier. Maar die is wel moeilijker te vangen. Daarom komen we het liefst naar de Vorsenpoel. Het is voor de ons de beste plek."

En, gaan jullie deze vakantie nu elke dag vissen? Rick: ,,Misschien wel. Maar niet hier. We gaan straks naar de camping en daar in de buurt is ook een mooie visvijver."

FOTO RECHTS: Rick (13, rechts) toont de karper die hij zojuist in aan de haak heeft geslagen. Samen met zijn vriend en klasgenoot Marijn (14) is hij vaak aan de oever van de Vorsenpoel te vinden. (Foto: Henk van Weert).