Afbeelding
Foto: Peter de Koning

MARKT WORDT ÉÉN FESTIVALTERREIN TIJDENS KINGSNIGHT FISSA

Maximaal feesten met Koningsnacht

JULES HAMELEERS

Wie maximaal wil feesten op de vooravond van Koningsdag, wil morgen, vrijdag 26 april, zeker naar de Boxtelse Markt komen. Vanaf 18.45 tot 01.00 uur wordt daar gedanst en genoten van artiesten en deejays die optredens komen verzorgen. Programmeur Jordy van den Boer: ,,Het was de afgelopen twee jaar druk, gezellig en zonder heibel, dus ik verwacht dit jaar hetzelfde."

De avond wordt afgetrapt door deejay Jip van Krieken (Mr. JeePee). Om 20.15 uur start Party Animals happy hardcore muziek. De Nederlandstalige feestzanger Tim Schalkx uit Boxtel laat zijn kunsten horen vanaf 21.00 uur, drie kwartier later gevolgd door Jeroen van Zelst. Partyact Feestnation draait vanaf 22.15 uur plaatjes. De avond wordt afgesloten door Super Zeroes; tijdens dit optreden is voornamelijk muziek uit het vorige decennium.

,,Het was een uitdaging om alles rond te krijgen, maar er staat absoluut weer een topprogramma", vertelt Van den Boer. ,,Ik ben heel trots hoe we, Boxtel Vooruit, de horeca, het centrummanagment en ik, dit weer voor elkaar hebben gekregen."

HOGE HEKKEN

De Markt gaat er iets anders uitzien dan de vorige twee jaren, legt hij uit. ,,Er zijn geen lage hekken meer, maar er komen alleen hoge afscheidingen aan de kopse kanten van de Markt. Hierdoor wordt de horeca er meer bij betrokken en ontstaat er een echt festivalgevoel."

Ook benadrukt Van den Boer dat het feest hierdoor veiliger wordt: ,,We kunnen zo beter kijken of bezoekers bijvoorbeeld glas meenemen. Ook is het makkelijker om te controleren op leeftijd."

De toegang voor Kingsnight Fissa is gratis. Het feest is voor alle leeftijden. Om te voorkomen dat minderjarigen alcohol drinken, is een identificatiemiddel verplicht. Het meenemen van eigen drank is niet toegestaan.

FOTO BOVEN: Vorig jaar trad onder andere dj-act Dansado en de Feestneger op in Boxtel tijdens de vooravond van Koningsdag. Jordy van den Boer heeft opnieuw een spetterend programma gemaakt. (Foto: Peter de Koning).



Vorstelijk voetbal en hoffelijk hockey bij MEP, ODC en Irene

Er wordt zowel gehockeyd als gevoetbald op Koningsdag. MEP en ODC verzorgen op zaterdag 27 april beide een schooltoernooi. Voetbalclub Irene uit Gemonde houdt een zes-tegen-zes competitie voor jeugd en volwassenen.

ODC houdt op de nationale feestdag vanaf 09.15 uur een competitie voor de groepen vijf, zes, zeven en acht van de basisscholen. Er doen zo'n driehonderd kinderen, verdeeld over 26 teams aan mee. 's Ochtends spelen de gemengde ploegen en de jongens van de laagste klassen. In de middag gaan de groepen zeven en acht verder met een balletje trappen. De winnaar van elke poule mag deelnemen aan de regiofinale van het schoolvoetbaltoernooi in Tilburg.

IRENE

Gemondse voetbalclub Irene organiseert ook een voetbaltoernooi op zijn velden aan de Kaal Hoefsteeg. Vanaf 12.30 uur worden er wedstrijden gespeeld van zes tegen zes deelnemers. Er wordt gesport in drie categorieën: mannen, vrouwen en jeugd vanaf twaalf jaar.

HOCKEY

Bij hockeyclub MEP strijden 175 basisschoolleerlingen om de felbegeerde Koningshockeytrofee. Na een warming-up met het Koningsspelenlied starten om 10.00 uur de wedstrijden. De kinderen spelen meerdere keren in een van de drie poules, die worden ingedeeld op leeftijd. De poulewinnaars spelen rond 13.00 uur de finales. Ook kunnen de kinderen in de prijzen vallen met een estafettewedstrijd en de opvallende wedstrijd 'Pimp your coach'. Rond 13.30 vindt de prijsuitreiking plaats en worden de poulewinnaars gefeliciteerd.

Afbeelding
                  ...TIM SCHALKX...