LIEMPDE VERSLAAT OPNIEUW BOSKANT

DVG blijft maar winnen

De thuiswedstrijd tegen Boskant eerder dit voetbalseizoen leverde een ruime overwinning op. In de return had DVG het tweede paasdag wat lastiger. Maar ook weer niet zó moeilijk dat de drie punten onverdiend waren. Vooral de omstandigheden speelden de Liempdenaren parten: warme temperaturen en een hard en vooral hobbelig veld. Soms sprong de bal bij een aanname zomaar over de voet. Van een derby kan allang niet meer gesproken worden en is het gewoon een wedstrijd tussen twee ploegen.

De eerste kans van DVG werd door de verdediging van Boskant onderbroken. Luuk van de Ven werd in de eerste minuut onderuit gehaald, maar een strafschop wilde de scheidsrechter niet geven. Boskant antwoordde kort daarna. Over de rechterflank werd de bal strak voorgegeven, maar meer dan een hoekschop leverde dit niet op.

DVG werd daarna gevaarlijk toen een bal werd doorgekopt op Sander van de Ven. Zijn schot ging echter over. De Liempdenaren waren voetballend beter en bouwden vanuit de defensie rustig op terwijl Boskant met name de lange bal hanteerde.

Na een kwartier spelen, werd een bal door de DVG-verdediging over de achterlijn geschoten. Iedereen verwachtte een hoekschop, maar tot ieders verbazing had de scheidsrechter een overtreding gezien: penalty. De thuisploeg wist dit buitenkansje echter niet te benutten: de bal werd naast het doel geschoten.

DVG kwam na 35 minuten wel op voorsprong. Een hoekschop van Teun Welvaarts werd perfect ingekopt door Bas van Houtum. De bal ging over de verdediger van Boskant, die bij de tweede paal stond, in de kruising. Het veld maakte snel combinatievoetbal onmogelijk en de spelers hadden hier duidelijk last van.

PAASPOP

Na de theepauze was Boskant veel aan de bal, maar werd niet echt gevaarlijk. Tot aan twintig meter voor het DVG-doel ging het nog wel, maar de gastheren speelden daar onzorgvuldig waardoor ze het Liempdse team niet onder druk konden zetten.

De wedstrijd bleek een beetje hetzelfde verhaal als twee weken geleden: door minimale inspanning werd een maximaal resultaat behaald door DVG. Misschien dat Paaspop nog wat in de benen zat. Met een 0-1 stand is dit toch gevaarlijk, want de Liempdenaren kunnen altijd nog tegen de gelijkmaker oplopen. Zo belandde een schot op de lat, waar doelman Raymon Strik goed bij zat.

DVG kreeg desalniettemin een paar goede kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Een knap schot van Bas Smulders werd stijlvol gestopt door de Boskant-keeper. Een inzet van dichtbij van opnieuw Smulders belandde op de paal. Peter Versantvoort haalde wel de trekker over: zijn vrije trap verdween op prachtige wijze in de bovenhoek waarmee hij de overwinning voor de Liempdse ploeg veilig stelde.

Vanavond, donderdag 25 april speelt DVG om 20.00 uur in sportpark De Roode Bleek tegen Vorstenbossche Boys.

FOTO RECHTS: DVG had het niet bijzonder moeilijk tegen Boskant steeg boven het niveau van de tegenstander uit. (Foto: Toon van Ruremonde).

Irene verliest thuis derby met Essche Boys

Irene heeft haar goede reeks van na de winterstop maandag geen gevolg kunnen geven op een druk bezocht sportpark De Laat. In een gelijk opgaande wedstrijd scoorde Essche Boys een paar minuten voor het einde de winnende treffer: 0-1.

Beide teams hadden belang bij de wedstrijd voor de vierde plaats. Dit was op het veld niet altijd te zien: er werd door beide partijen haastig en slordig gespeeld. Irene probeerde het Essche Boys voetballend lastig te maken, maar de bezoekers waren net wat feller. Hierdoor kon Irene geen vuist maken. In de eerste helft wisten beide ploegen dan ook weinig kansen uit te spelen.

RUIMTE

De tweede helft was voor beide elftallen het kantelpunt om aanvallender te gaan spelen, waardoor er meer ruimte ontstond. Hierdoor kregen zowel Irene als Essche Boys goede kansen, maar de aanvallers waren niet scherp genoeg. Een minuut of vijf voor het einde van de wedstrijd kreeg Irene een levensgrote kans om de 1-0 op het bord te zetten. Arthur Piasecki stond na een diepe bal alleen voor de keeper, maar zijn schot was te slap en kon makkelijk door de Essche sluitpost worden verwerkt. Een paar minuten later was het aan de andere kant wel raak. Een voorzet van rechts werd van dichtbij op doel geschoten. Roy Versantvoort kon in eerste instantie nog redden. De bal sprong echter terug van de lat en werd vervolgens makkelijk binnengeschoten.

Essche Boys 3 - ODC 7        11.00

FOTO ONDER: Invaller Yannic van Gerven, die later het winnende doelpunt voor Essche Boys maakte, in duel met enkele spelers van Irene in het Gemondse sportpark De Laat. (Foto: Hans Verberk).