Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

STORMBAAN, KINDERBINGO EN JEUGDDISCO

D'n Tip is het decor van Koningsdag in Liempde

Voorheen werd er tijdens Koningsdag in Liempde feestgevierd rond de kiosk, maar de activiteiten vinden dit jaar ergens anders plaats. De dag begint traditiegetrouw met het dauwtrappen en vanaf 11.00 uur barst het (kinder)feest los op evenemententerrein D'n Tip aan de Barrierweg.

De Liempdse gedecoreerden worden op 08.45 uur ontvangen in het voormalig raadhuis. Daar doet fanfare Concordia een duit in het zakje: dan brengen de muzikanten een aubade aan de inwoners met koninklijke onderscheiding. De gedecoreerden vertrekken daarna naar het gemeentehuis in Boxtel aan de Dr. Van Helvoortstraat.

STORMBAAN

Het reguliere programma opgezet door stichting Algemeen Belang Liempde (ABL) bestaat op d'n Tip uit de jaarlijkse vrijmarkt en diverse attracties. Zo zijn er springkussens en wordt er een grote stormbaan opgetuigd. Daarnaast kan iedereen zijn of haar dekentje uitspreiden om spulletjes te verkopen. Om 14.00 uur vindt er een kinderbingo plaats waarbij de deelnemers diverse prijzen kunnen winnen. Kaarten zijn verkrijgbaar bij drogisterij & cadeauwinkel Bewust Beter aan het Raadhuisplein 2a voor vijf Op Liemt Gemunt-muntjes. Ook zijn kaarten op het feestterrein verkrijgbaar voor vijf muntjes of één euro.

Om 16.00 uur eindigt het programma. 's Avonds wordt voor jeugd vanaf groep 6 het feest doorgezet in jeugdhuis Puis X. Entree en één consumptie worden door ABL bekostigd.

FOTO ONDER: Koningsdag in Liempde wordt dit jaar verplaatst naar evenemententerrein D'n Tip aan de Barrierweg. Het programma met onder andere een springkussen, stormbaan en de vrijmarkt blijft onveranderd. (Foto: Gerard Schalkx).