NUMMER VOORLAATST WINT VAN GEHAVENDE TRICOLORES IN SPORTPARK MOLENWIJK

Drunen zet ODC met beide benen op de grond

Een week nadat ODC de leiding nam in de derde klasse, is de ploeg zijn koppositie alweer kwijt. Op eigen veld gingen de tricolores met 0-1 onderuit tegen RKDVC uit Drunen, de nummer voorlaatst op de ranglijst.

Vlak voor de kerst leed ODC in Drunen zijn laatste nederlaag. Het elftal van Carlo Vorstenbosch zette daarna een goede serie neer en stoomde door naar de top van de ranglijst. Deze thuiswedstrijd was de uitgelezen gelegenheid om zich te revancheren voor het destijds geleden verlies. Ware het niet dat ODC te maken had met personele problemen. Naast de geblesseerde Sjoerd van Lokven en Tijn Boons, werd deze keer ook de geschorste Joep van der Meijden gemist.

De Boxtelaren kwamen vanaf het begin niet goed in de wedstrijd. De kansen waren schaars en bij doelpogingen stond RKDVC-keeper Daan Dekkers steeds in de weg. De ploeg uit Drunen liet zich niet uit de tent lokken en speelde vooral vanuit de omschakeling. In de tiende minuut verslikte de ODC-verdediging zich in Guus Beerens, die vervolgens onreglementair werd gestuit. De vrije trap die daaruit volgde werd door Rick van Woerkom bij de eerste paal binnen getikt, waardoor ODC al vroeg tegen een achterstand aan keek (0-1).

Vlak na de openingstreffer kreeg ODC rond de zestien een vrije trap. Dirk van der Struijk zette zich achter de bal maar doelman Dekkers wist de inzet te keren. De thuisploeg speelde in de jacht op de gelijkmaker erg onrustig waarbij het spelers vooral aan finesse en creativiteit ontbrak. RKDVC kwam daardoor nauwelijks in de problemen.

OPPORTUNISTISCH

Na de pauze veranderde er weinig aan het spelbeeld. Al ontstonden er af en toe nog wel kansjes. Invaller Stein van Brunschot was in de 63e minuut dicht bij de gelijkmaker, maar opnieuw was het doelman Dekkers die een Boxtelse treffer voorkwam. Het laatste kwartier speelde ODC vooral opportunistisch met invaller Sven van der Linden als extra spits naast Remco Schellekens. Het leidde een paar keer tot een scrimmage voor het Drunense doel waarbij de bal steeds net verkeerd viel. ODC stond daardoor na 90 minuten uiteindelijk met lege handen.

KOPPOSITIE KWIJT

Omdat naaste concurrent SVSSS wel won, ruilde ODC na één week haar koppositie in de derde klasse in voor de tweede plaats op de ranglijst met 38 punten uit 21 wedstrijden. Er zijn nog vijf wedstrijden te gaan. De tricolores hebben het niet meer in eigen hand, maar desondanks is er nog van alles mogelijk. Zondag 28 april gaat ODC in 's-Hertogenbosch om 14.30 uur op bezoek bij TGG.

FOTO BOVEN: ODC-speler Dirk van der Struijk in duel met twee voetballers van RKDVC. (Foto: Hans Verberk).

Boxtel pakt in de slotfase nog een puntje

De voetballers van RKSV Boxtel troffen tweede paasdag Herpinia, dat de op een na laatste plek op de ranglijst van de vierde klasse bezet. Het was zaak voor de rood-witten om het maximale aantal punten mee naar huis te nemen, maar helaas sleepten ze in de slotminuten slecht één punt uit het vuur. De eindstand was 0-1.

In de zesde minuut moest keeper Tommie Verhagen zich al strekken toen een inzet van richting werd veranderd; hij wist de bal net voor de doellijn te stoppen. Het eerste halfuur had Herpinia het meeste balbezit en de ploeg combineerde ook beter. Boxtel probeerde het wel, maar alle aanvallen strandden vroegtijdig met veelvuldig balverlies. Zo'n tien minuten voor rust moest Verhagen tweemaal in actie komen om de gastheren van scoren af te houden.

AAN DE BAK

Na de rust veranderde er weinig in het spelbeeld en maakte Herpinia het spel. Dat resulteerde na 62 minuten in de openingstreffer. Na een corner werd de bal via het midden het doel binnen gewerkt. Boxtel moest daarna aan de bak en begon wat meer druk te zetten. Dit gebeurde mede dankzij Djuric Doran, die in de tweede helft in het veld kwam.

In de 75e minuut maakte invaller Daniel Foster bijna de gelijkmaker, maar hij vond de doelman op zijn weg. Die hield de bal echter niet klem, waardoor Lars van Hamond kon uithalen, maar ook deze poging strandde.

BEKEKEN LOB

Na de spelhervatting kreeg Boxtel wederom de bal bij Foster. De grensrechter zag buitenspel, maar de scheidsrechter wuifde dit weg. De bal werd met een bekeken lob in het doel geschoten, waarmee de bezoekers langszij kwamen.

Boxtel kreeg daardoor weer wat geloof en kwam voetballend beter uit. De defensie van Herpinia, wellicht moegestreden, begon ook wat te wankelen. In de slotfase kreeg de Munselformatie onder andere via Doran nog wat kansen, maar de stand bleef ongewijzigd.

Zondag 28 april speelt RKSV Boxtel in sportpark Munsel tegen Cito uit Oss. Om 14.30 uur wordt afgetrapt.