Afbeelding
Foto: Hans Verberk

Parcoursrecord tijdens FAC Paasloop in Boxtel

Onder zomerse omstandigheden heeft hardloper Hichame Frej de 43e editie van de FAC Paasloop van atletiekvereniging Marvel gewonnen. De Eindhovenaar was op tweede paasdag in Boxtel veruit de snelste: hij voltooide het parcours in 37 minuten en 26 seconden en was daarmee sneller dan tweehonderd andere lopers. Renee Sijbesma zette bij de vrouwen een nieuw parcoursrecord neer. Het 18-jarige talent uit Heeze scherpte de snelste tijd aan tot veertig minuten en vier seconden.

Dat nieuwe parcoursrecord was extra knap gezien de omstandigheden. De temperatuur van 25 graden maakte de FAC Paasloop zwaar. Veel deelnemers, recreanten maar ook wedstrijdlopers moesten onderweg hun ambities bijstellen. Sijbesma kon echter vasthouden aan haar raceplan om na 10,5 kilometer rond de veertig minuten te finishen. Ze werd daarbij geholpen daar haar clubgenoot (van Eindhoven Atletiek) Jens Peeters, die als haas fungeerde en zelf in de herenwedstrijd beslag legde op de tweede plaats.

230 DEELNEMERS

Atletiekvereniging Marvel verwelkomde naast ruim tweehonderd jongeren en volwassenen ook dertig kinderen. Zij liepen een 1200 meter lange kidsrun op en rond sportpark Den Wielakker. Voorzitter Martin van der Broek toonde zich tevreden: ,,Onze FAC Paasloop is weer een mooi evenement geworden, een gezellige en sportieve ochtend voor velen. Ik ben ook blij met de mooie opkomst, het was vanwege de voorjaarsvakantie en het zomerse weer toch even afwachten hoe die zou zijn.''

FOTO LINKS: Atletiekvereniging Marvel verwelkomde op tweede paasdag circa 230 lopers, onder wie tweehonderd volwassenen. Tijdens het jaarlijkse evenement werd een parcoursrecord gevestigd bij de vrouwen. (Foto: Hans Verberk).

Regio kort

Gratis training DVG

DVG houdt woensdag 15 mei in sportpark De Roode Bleek een gratis vrije jeugdtraining. Zowel jongens (4 tot en met 8 jaar) als meisjes (4 tot en met 9 jaar) kunnen tussen 14.00 tot 15.00 uur meedoen. Aanmelden is mogelijk via e-mailadres: keesvoets@home.nl.

Alzheimer Café

Wat gebeurt er met het geheugen bij mensen met dementie en waarom worden zij vergeetachtig? Maandag 27 mei worden vragen als deze behandeld tijdens het Alzheimer Café in restaurant-zaal De Nachtegaal aan de Boxtelseweg 15 in Schijndel. De activiteit begint om 19.30 uur, de zaal is vanaf 19.00 geopend. Toegang is gratis.

Tijdens de jaarlijkse Paasloop van Marvel vestigde Renee Sijbesma uit Heeze een een parcoursrecord. (Foto: AV Marvel).
Afbeelding