Afbeelding
Foto: Wilma_Slegers

Kindercollege over tijdreizen in Bibliotheek Babel

Filosoof Ruud van der Meulen neemt kinderen mee in de wereld van Albert Einstein. Hij geeft zaterdag 11 mei van 14.00 tot 15.00 uur een kindercollege in Bibliotheek Babel aan de Burgakker in Boxtel.

De presentatie heet Tijdreizen en behoort tot de serie KennisBende. Einstein bedacht in 1905 een geheel nieuwe natuurkunde waarin teleportatie ineens tot de mogelijkheden behoorde. In het kindercollege komen allerlei vragen rondom tijd en ruimte aan bod.

De bibliotheek zoekt kinderen die alles over tijdreizen weten, een 'tijdmachine' hebben uitgevonden of enorm Einstein-fan zijn. Er is namelijk iemand nodig om de Kennisbende te openen met een eigen verhaal dat past bij het thema van de middag. Wie durft, mag een mailtje sturen naar merledekorte@babeldenbosch.nl.

Het kindercollege is bedoeld voor jeugd vanaf negen jaar. De entree bedraagt vijf euro voor leden van de bibliotheek en 7,50 euro voor niet-leden. Kaartjes zijn te koop via www.bibliotheekdenbosch.nl/homepage/bibliotheek-boxtel.


Zed & Sop geven zwemles in het Dommelbad

Zed de haai en Sop de zeester geven ook in Boxtel zwemlessen aan kinderen die oefenen voor hun A-, B- of C-diploma.

Zed & Sop zijn twee figuren van overkoepelende organisatie Optisport. Het tweetal leert de kinderen zwemmen door middel van een beloningssysteem. Ze kunnen gaandeweg 'edelstenen' en zegels verdienen. Zodra ze een belangrijke stap hebben gemaakt, worden de kinderen beloond. De vorderingen zijn via een online leerlingvolgsysteem ook te volgen.

Tot dinsdag 30 april kunnen ouders hun kinderen inschrijven met een korting van 50 procent. De zwemles start binnen vier weken. Aanmelden kan via (0411) 68 87 99 of e-mail: dommelbad@optisport.nl. Meer informatie: www.optisport.nl.


Kinderen gaan in het bos op zoek naar een haantje

Jeugdnatuurgroep Gestel gaat zaterdag 4 mei het bos van landgoed Haanwijk in. De excursie voor kinderen en hun ouders duurt van 14.00 tot 16.00 uur en start in het gebouw van Brabants Landschap, Haanwijk 4a in Sint-Michielsgestel.

De deelnemers gaan op zoek naar ontbrekende stukjes van het Haantje. Een puzzeltocht dus. Een gezin kan voor tien euro een jaar lang lid worden van Jeugdnatuurgroep Gestel, of per excursie betalen. In dat geval kost deelname twee euro. Aanmelden is niet nodig.

(Foto: Wilma Slegers).