Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

Zangclub Tint debuteert in Rembrandt

Het recent opgerichte koor Tint heeft gisteren zijn eerste optreden gegeven in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat. Dertig zangers en zangeressen stonden voor het eerst op het podium waar zij een muzikaal programma hadden voorbereid waarin elf nummers ten gehore werden gebracht. Op een wel zeer 'theatrale wijze'. ,,Net een 'tintje' anders", aldus Kim van Zandbeek namens de zanggroep. Over belangstelling had het koor niet te klagen, de zaal was vol. Het ging woensdag om een try-out voor familie en vrienden. Tint bestaat sinds september vorig jaar en werkt nu verder aan uitbreiding van haar repertoire. (Foto: Hans van Doorn).


NA FUSIE SINT-JOSEPH BLIJVEN MEDEWERKERS 'DICHTBIJ'

Woonorganisatie Joost. werkt met wijkteams

VERVOLG VOORPAGINA

Joost., de nieuwe naam van woonstichting Sint-Joseph nadat deze op 1 juli gefuseerd is met De Kleine Meierij, gaat werken met vijf wijkteams. Drie daarvan opereren in Boxtel, dat ook na de samensmelting het grootste woningbestand houdt.

,,In zo'n wijkteam komen allerlei expertises samen", vertelt directeur-bestuurder Rob Dekker. ,,Zoals een techneut en een woonmakelaar. Dat groepje heeft de meeste kennis over een bepaald gebied."

Joost. wil hiermee voorsorteren op de toekomst. Mensen moeten steeds langer thuis blijven wonen en daardoor is het belangrijk dat de professionals de buurtbewoners goed kennen, aldus Dekker: ,,Door die mensen goed te kennen, kunnen we bepaalde uitdagingen met sociale partners zoals de gemeente en zorgpartijen makkelijker oppakken. Bijvoorbeeld met het huisvesten van verwarde personen, als problemen tijdig worden gesignaleerd."

Het gros van het personeel komt op het hoofdkantoor in Boxtel te werken. Het buurtinformatiecentrum van Sint-Joseph in de wijk Selissenwal aan de Baandervrouwenlaan blijft gehandhaafd. ,,Als uitvalsbasis voor de wijkbeheerder", aldus Dekker. Bovendien is er in klantencontactcentrum in Rosmalen. Maar ook zal Joost. vaak zichtbaar zijn in de wijk. ,,Dat is nu eigenlijk al een beetje. Die meiden en jongens die mensen intekenen als ze een huurwoning betrekken, zijn uiteraard veel op pad", vertelt Dekker. ,,We werken niet van: kom maar langs op het hoofdkantoor in Boxtel. Nee, we komen naar je toe."


Graffitikunst op garageboxen Hoogheemflats

Vorig jaar bestonden de Hoogheemflats vijftig jaar en de Huurders Vereniging Hoogheem (HVH) 25 jaar. Samen met woonstichting Sint-Joseph werd daarom een feestcommissie opgericht. En die heeft een passend cadeau bedacht: graffitikunst op de garageboxen bij Steenbok (flat 1).

Stichting Tunnel Vision Boxtel, met Mitch Koningstein (34), Jan Pennings (28) en Paul Jongsma (34) in de gelederen, maakt het kunstwerk. ,,We hebben een passie voor graffiti en streetart. Ook zijn we de medegrondleggers van de Tunnel Vision graffiti-jam die jaarlijks plaatsvindt in de spoorwegtunnel van het Duits Lijntje onder de rijksweg A2." De mannen streven naar een kleurrijker straatbeeld en dragen hieraan bij middels muurschilderingen in de publieke ruimte, ook om kunst toegankelijker te maken.

De graffitikunstenaars hebben zich door de onderwaterwereld laten inspireren voor hun ontwerp. Ze veranderen niet alleen de garagebox, maar ook de nabijgelegen moskeeën in een diepzee met vissen, een duiker en een zeepaardje.

Bij goed weer starten de voorbereidingen maandag 22 april. Zaterdag 27, zondag 28 en maandag 29 april brengen Koningstein, Pennings en Jongsma de muurschildering aan. Die voorzien ze vervolgens van een beschermende laag. Belangstellenden zijn welkom om de verrichtingen van de mannen te bekijken.


'Dorpswindmolen wellicht kans voor Liempde'

Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL) gaat uitzoeken of het mogelijk is een dorpswindmolen te realiseren in Liempde. Dat laat de organisatie weten naar aanleiding van een bijeenkomst in februari met Coöperatie Zuidenwind.


Informatiemarkt maatregelen PHS

De gemeente Boxtel houdt woensdag 22 mei een informatiemarkt over de verkeerstechnische veranderingen die het landelijke Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) met zich meebrengt. De bijeenkomst is in partycentrum Denziz, Stationsstraat 71, en duurt van 16.00 tot 20.00 uur.

Wethouder Herman van Wanrooij. ,,De Verbindingsweg Ladonk-Kapelweg (VLK), de aansluiting van Tongeren daarop, de verbreding van de Keulsebaan, de opheffing van de dubbele spoorwegovergang en de aanleg van de fietstunnel op die plek staan met elkaar in verband."

De gemeente hoopt eind 2020 te kunnen beginnen met de aanleg van het eerste deelproject, de Verbindingsweg Ladonk-Kapelweg. Of dat lukt, hangt onder andere af van de Raad van State. Die moet een oordeel vellen over de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS). Zolang die uitspraak er niet is, liggen alle beroepszaken die met de PAS te maken hebben, stil.

De Limburgse dorpsvereniging Zuidenwind exploiteert samen met twee andere coöperaties windmolen De Coöperwiek bij het plaatsje Neer. Eigenaren zijn inwoners uit de omgeving. Zij en de gemeenschap profiteren van de winst. ,,We onderzoeken of we ook in Liempde een coöperatie met dorpswindmolen kunnen realiseren", aldus voorzitter Tossy de Man van SPPiLL. ,,Het verhaal over Zuidenwind heeft ons geïnspireerd en Dorpsberaad Liempde en het Wijkorgaan zijn benaderd om aan te haken." SPPiLL gaat een werkgroep formeren waarin deskundigen het idee verder onderzoeken. Meer informatie via info@sppill.nl.