Afbeelding
Foto: Crebas Fotografie

VRAGEN BEANTWOORDEN IN VIJF KROEGEN

Laatste kaarten beschikbaar voor Open Boxtelse Quizronde

Voor de zesde keer organiseert het Boxtelse quizbedrijf The Brain de Open Boxtelse Quizronde. Die wordt zaterdag 25 mei gehouden in vijf cafés in het centrum. Maximaal veertig teams van vier personen kunnen deelnemen. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

De pubquiz omvat vier ronden; een team speelt elke ronde in een ander Boxtels café. De inschrijving is inmiddels in volle gang bij de vijf deelnemende horecabedrijven: 't Hart van Boxtel, Becoloth, Le Temps Perdu, En Garde! en De Kerk. Deelname kost dertig euro per viertal.

DRIE UUR QUIZZEN

De deelnemers krijgen de eerste vragen om 13.30 uur voorgeschoteld; zo'n drie uur later is de quiz ten einde en rond de klok van 18.30 uur vindt de prijsuitreiking plaats, melden Kiske de Leest en Marc de Laat van The Brain. Het Utrechtse team Korsakov-Lite is meervoudig winnaar en ook dit jaar weer titelverdediger.

Er zijn prijzen voor de drie beste quizteams en net als vorig jaar is er ook een prijs voor de beste Boxtelse combinatie. Dit team moet minimaal bestaan uit drie in Boxtel woonachtige quizzers.

Het inmiddels bekende concept van The Brain onderscheidt zich van andere pubquizzen door het feit dat de vragen op een groot scherm aan de deelnemers worden getoond. In partycentrum Denziz quizzen maandelijks meer dan 35 teams op deze onderhoudende manier. Ook menig bedrijf en vereniging weet inmiddels de weg naar quizmasters De Leest en De Laat te vinden voor een gezellig uitje ten behoeve van personeel of leden.

VAN ALLE MARKTEN THUIS

Vragen worden in een quiz van The Brain 'aangekleed' met beelden en soms voorzien van geluidsfragmenten. Diverse categorieën passeren de revue, waaronder film, sport, muziek, tv, eten en drinken, geschiedenis, geografie en nog veel meer. Teams moeten dus van alle markten thuis zijn, om kans te maken op de zege.

FOTO ONDER: De Open Boxtelse Quizronde vindt zaterdagmiddag 25 mei in vijf centrumkroegen. (Foto: Crebas Fotografie).


CANAAN VRAAGT ERKENNING VOOR NICHE

Boxtelse zet campagne op voor boek over afscheidsfotografie

Met haar boek 'Dat fotografeer je toch niet?' wil Boukje Canaan uit Boxtel aandacht vragen voor afscheidsfotografie. Middels een crowdfundingcampagne wil ze geld ophalen om haar boek uit te brengen. Die blijkt succesvol, want in een paar weken is al ruim 40 procent van haar streefbedrag binnen.

Het is een niche die steeds meer belangstelling krijgt, het fotograferen van een uitvaart. In februari dit jaar werd het eerste keurmerk voor een gecertificeerd afscheidsfotograaf uitgereikt en in juni moet het handboek hiervoor gelanceerd worden. Daarvoor is Canaan nu druk bezig om fondsen te werven, onder meer door de crowdfundingactie die sinds 1 april loopt. Het doelbedrag voor het boek is tienduizend euro.
Canaan zet zich al jaren in voor afscheidsfotografie en heeft het tot haar missie gemaakt om een emotioneel gezondere wereld te creëren via haar werk. ,,Overal worden foto's van gemaakt, maar van afscheid nemen van het leven, de uitvaart en alles daar omheen; wordt vaak gezegd: 'dat fotografeer je toch niet?'", geeft de fotografe aan. ,,Dat is anno 2019 echt uit de tijd. Om hier een verandering in aan te brengen is het nodig dat er op grotere schaal aandacht voor komt", vervolgt ze.

CRUCIAAL

Met haar boek wil Canaan zorgen dat er meer erkenning komt voor dit vak, waar kwaliteit, professionaliteit en gedrag van de fotograaf van cruciaal belang zijn bij het maken van een juiste reportage. De uitgave moet er mede voor zorgen dat dit vak bekender wordt bij een groter publiek. Het maakt duidelijk wat er allemaal nodig is om op de juiste manier bij mensen in rouw aanwezig te zijn tijdens een uitvaartreportage. ,,Het boek moet een musthave worden voor zowel fotografen als voor uitvaartbranchegenoten en rouwbegeleiders", aldus Canaan.

Wie haar wil helpen om het boek uit te brengen kan doneren via: www.afscheidsfotograaf.nl/cfboek.


Samen sterren kijken boven de Kampina

Natuurmonumenten houdt zaterdag 27 april een avondwandeling door natuurgebied Kampina. Wandelaars gaan samen met de boswachter en een sterrenkundige op pad.

Deelnemers krijgen uitleg over het nachtleven op de Kampina. Daarnaast maakt een lid van de astronomische vereniging Wega hen wegwijs in de astronomie. Naast volwassenen zijn oudere kinderen onder begeleiding welkom. Vertrek vanaf 21.00 uur bij parkeerplaats De Roond. Rond 23.00 uur is de groep daar weer terug. De organisatie raadt wandelaars aan om stevige schoenen aan te trekken en kleding te dragen die past bij het weer. Deelname kost acht euro voor leden van Natuurmonumenten en tien euro voor niet-leden. Kinderen betalen vijf euro als zij lid zijn van Oerrr, anders kost de wandeling acht euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.natuurmonumenten.nl.

Liempdse dames doen mee aan Net5-programma

Liane Schellekens (49) en haar nichtje Rinke Steur (24) uit Liempde doen mee aan het televisieprogramma Hotel Rules. Dit is een spin-off van House Rules NL. De eerste uitzending is op woensdag 15 mei om 20.30 uur op Net5.

In het nieuwe televisieprogramma verbouwen vijf koppels elkaars hotel of bed & breakfast rigoureus. De koppels kennen elkaar niet en hebben niet meer dan een paar 'hotelregels' van de eigenaren meegekregen als leidraad voor de verbouwing.

25.000 EURO

Presentatrice Airen Mylene volgt het tweetal op de voet in de strijd om de hoofdprijs die bestaat uit 25.000 euro. Aan Hotel Rules doen vijf teams mee. Schellekens en Steur vormen het paarse koppel.