Afbeelding
Foto: Peter de Koning

HOOFDKANTOOR WOONSTICHTING IN BOXTEL

Sint-Joseph heet na fusie voortaan Joost.

PÅL JANSEN

Een nieuwe buurman is geboren en hij heet Joost. (met een punt erachter). ,,Een nieuw startpunt", verklaart Rob Dekker, directeur-bestuurder van de huidige woonstichting Sint-Joseph én de toekomstige. Vandaag maakte de Boxtelse corporatie samen met fusiepartner De Kleine Meierij tijdens een personeelsbijeenkomst in Vught de naam bekend. Na de samenvoeging in juli blijft het hoofdkantoor in Boxtel staan en werkt Joost. met wijkteams.

,,We zijn thuis in de dorpen en dicht bij voor de huurders. Joost. kan je buurman


Katern over de maatregelen PHS

Deze krant bevat een katern over het pakket verkeersmaatregelen dat nodig is om de gevolgen van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) op te vangen.

De gemeente Boxtel informeert hiermee haar inwoners onder meer over de inhoud van de plannen, waarom ze worden uitgevoerd en wat de kosten bedragen. De ontwerpbestemmingsplannen voor de laatste twee deelprojecten van het maatregelenpakket PHS liggen vanaf 3 mei gedurende zes weken ter inzage. Ze hebben betrekking op de reconstructie van de Keulsebaan en de aanleg van een fietstunnel in de Tongersestraat.


zijn", aldus Dekker. De voornaam illustreert datgene waar Joost. voor wil staan, legt Dekker uit. ,,Vier kernwaarden staan centraal: samen, toekomstgericht, toegankelijk en nuchter. Die waarden zijn nu ook aanwezig in beide organisaties, bij de een momenteel wat sterker dan de ander."

Na de fusie op 1 juli zullen die waarden staan als een huis, vertelt Dekker. De organisaties willen met name dichtbij de huurders blijven staan. Vandaar dat de volledige naam straks 'Joost. Thuis in de Meierij' wordt. ,,In ieder dorp verandert die ondertitel. Bijvoorbeeld in Den Dungen heten we 'Joost. Thuis in Den Dungen.' Maar dat doen we alleen op plekken waar we dat waar kunnen maken. In Middelrode bijvoorbeeld zijn we minder 'thuis', daar heten we dan gewoon Joost. Thuis in de Meierij."

Op plekken waar Joost. straks wel erg zichtbaar is, moet de nieuwe woonstichting fungeren als 'goede buurman die graag een handje helpt'. Dekker: ,,Als er iets is, vragen we mensen niet om bijvoorbeeld naar ons hoofdkantoor in Boxtel of het klantencontactcentrum in Rosmalen (het huidige pand van De Kleine Meierij - red.) te komen; we komen naar hen toe."

Joost. gaat werken met vijf wijkteams, waarvan drie in Boxtel gaan opereren.

Pagina 12: 'Woonorganisatie Joost. werkt met wijkteams'

FOTO ONDER: De fusienaam van Sint-Joseph en De Kleine Meierij, Joost., werd vanochtend bekendgemaakt tijdens een personeelsbijeenkomst in de IJzeren Man in Vught. (Foto: Peter de Koning).