Afbeelding
Foto: Onbekend

LOUISE (14) IN HALVE FINALE THE VOICE KIDS

'Op podium wil ik maar één ding: plezier maken'

MARIËLLE WIJFFELAARS

Natuurlijk was ze zenuwachtig. Zingen op een groot podium, met een band erbij én strijden om een plaats in de halve finale: je zou van minder nerveus worden. Maar zodra de muziek begon, wilde Louise Stiphout (14) uit Boxtel alleen nog maar plezier maken en iets neerzetten wat het publiek leuk vindt. Haar relaxte uitstraling en uitstekende zangstem zorgden ervoor dat ze zowel The Blind Auditions als The Battle tijdens The Voice Kids won. Morgen, vrijdag 19 april, schittert Louise in de halve finale van het populaire televisieprogramma.

Vijf jaar was ze toen ze haar eerste podiumervaring beleefde. Tijdens een voorstelling op school trad ze - verkleed als Nijntje - op met een liedje van het wereldberoemde konijn. ,,Maar eigenlijk zing ik al zolang als ik kan praten", zegt Louise lachend. ,,Niet alleen thuis, maar ook op straat en in de supermarkt. Het is echt mijn passie."

De Boxtelse volgde eerst gitaarlessen, maar stapte op achtjarige leeftijd over op zanglessen. Het gezin Stiphout woonde een aantal jaar in de Verenigde Staten waar Louise in verschillende musicals te zien was. ,,In januari kwamen we terug vanuit Portland naar Nederland en ben ik meteen weer zangles gaan volgen." In februari zag het zangtalent een oproepje voor deelnemers aan The Voice Kids en ze stuurde een filmpje van haar zangkunsten in. ,,In totaal zijn er zo'n 2.500 filmpjes binnengekomen. Echt tof dat ik uiteindelijk geselecteerd werd." Daar gingen wel weken vol repetities aan vooraf, maar dat resulteerde in een plek in The Blind Auditions.

Louise vertolkte het nummer Don't you worry bout a thing van Stevie Wonder en wist alle vier de juryleden te betoveren. Ze koos uiteindelijk voor Ilse DeLange als haar coach en daar heeft ze nog geen moment spijt van gehad. ,,Het is niet zo dat ik haar dagelijks zie, maar ze komt regelmatig kijken bij repetities en geeft echt goede tips", vertelt Louise. ,,Ik heb van haar geleerd om meer mijn gevoel te laten horen tijdens het zingen. Helaas lukte dat tijdens The Battle niet echt."

NAAR DE STERREN

Tijdens The Battle moest de Boxtelse strijden tegen Noa en Nishelsea, gezamenlijk vertolkten zij het nummer Think van Aretha Franklin. Inderdaad niet het meest gevoelige nummer. ,,Maar wel lekker om flink uit te kunnen halen", lacht Louise, die uiteindelijk de andere twee zangeressen achter zich liet en doorstoomde naar de halve finale. Had ze deze uitslag verwacht. ,,Zeker niet. Ik was zelf helemaal niet zo tevreden. Mijn stem ligt redelijk ver van het nummer af, ik zing nooit soulnummers. Maar blijkbaar was de jury wél overtuigd."

Morgen is Louise te zien in de halve finale. Samen met zestien andere talenten strijdt ze om een plekje in de eindstrijd die een week later op televisie te zien is. ,,Natuurlijk vind ik het spannend. Maar op het moment dat ik op het podium sta, wil ik vooral plezier maken en mensen laten genieten. Daar doe ik het uiteindelijk voor."

De 14-jarige Boxtelse zit momenteel in de tweede klas van het Jacob-Roelandslyceum. En daarna? Dan lonkt een carrière als actrice, zangeres of musicalster. Maar ook een studie aan TU Delft in de richting Lucht- en Ruimtevaarttechniek heeft haar interesse. ,,Ik heb daar altijd interesse in gehad en zou dolgraag astronaut willen worden of robots willen bouwen. Maar mijn grote droom is een carrière op het podium." Lachend: ,,Het wordt in ieder geval iets met sterren. Of ik ga ze bestuderen, of ik word er zelf eentje."

FOTO ONDER: Louise Stiphout schitterde vrijdag in de battles van The Voice Kids op RTL 4. Ze ging glansrijk door en staat morgen in de halve finale van de zangwedstrijd met zestien andere talenten. (Foto: Eigen werk).


Senioren

De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) in Boxtel heeft de volgende activiteiten voor zijn leden op het programma staan.

DINSDAG 23 APRIL

13.30 biljarten in De Walnoot.

13.30 hobbymiddag Kinderboerderij.

14.00 kienen in De Walnoot.

WOENSDAG 24 APRIL

13.15 fietstocht (Hoevenroute); vertrek vanaf de Speelmanstraat. Een tweede groep vertrekt om 13.30.

17.00 eten in Elisabethsdael; aanmelden vóór 18 april via (0411) 68 92 85 of henksturkenboom@gmail.com.

DONDERDAG 25 APRIL

13.30 bridgen in De Walnoot.

13.30 handwerken in Orion.

14.00-14.30 aanmelden zomerprogramma in De Walnoot, Orion en De Rots.

VRIJDAG 26 APRIL

09.45 opfriscursus verkeer voor fietsers en scootmobielers; aanmelden vóór 20 april via (0411) 67 78 63 of henkenjeanne@kpnplanet.nl.

13.30 rikken en jokeren in De Walnoot.