Afbeelding
Foto: Teun Verhagen

SPANNEND VOLLEYBALDUEL LOOPT GOED AF

VC Blox promoveert in Best naar eerste klasse

Spandoeken hangen. Vijftig trouwe toeschouwers melden zich. Sporttassen staan klaar. Spelersbus is gehuurd. Champagne ligt koud. Zo begon de zaterdag voor het eerste herenteam van de Boxtelse volleybalclub Blox. De kampioenswedstrijd was aanstaande; en wat voor één. Twee jaar geleden promoveerde de ploeg al van de derde naar de tweede klasse en nu was er de kans om nóg hogerop te komen. En dat lukte. De spanning was echter tot het laatst om te snijden...

Met opgewekte spelers en een trouwe supportersschare begon VC Blox aan dit avontuur. Speciaal voor deze dag was een touringcar gehuurd om op een professionele, maar ook gezellige manier naar de tegenstander te reizen. Tegenstander VVC Best was de enige drempel die Blox nog zou tegenkomen op weg naar de titel. Pegasus had namelijk een week eerder de koppositie verspeeld door met 3-2 te verliezen van Intermezzo. Blox had slechts een klein beetje geluk nodig om het kampioenschap in de wacht te slepen.

Er stond veel op het spel. Ondanks haar verliesbeurt stond Pegasus maar één punt achter op de Boxtelaren. Volley Tilburg stond zelfs gelijk met Blox, maar had een slechter saldo. Om het nóg spannender te maken: Pegasus speelde al op vrijdagavond haar laatste wedstrijd en won met 4-0, zodat Blox ook met 4-0 diende te winnen om de kampioenswimpel te mogen hijsen.

NIET DENDEREND

Bij aanvang van de wedstrijd was de gehele equipe aanwezig. Thijmen van der Heijden kwam echter niet binnen de lijnen omdat hij een week eerder akelig geblesseerd raakte. Maar als supporter steunde hij zijn teamgenoten mentaal.

Blox begon verder met de sterkste opstelling: er mocht immers geen enkele set verloren gaan. Of de spelers last hadden van zenuwen of té veel adrenaline, is onduidelijk. Feit was wel dat het spel niet denderend was. Toch restte er voldoende aanvalsvariatie om het Best lastig te maken. De eerste set werd daardoor ook overtuigend gewonnen met 15-25. De tweede set had eveneens geen hoogstaand niveau, maar wel 100 procent inzet. Alle pogingen van de tegenstander werden gekeerd of opgevangen, waarna Blox weer een tegenstoot gaf. Zo werden de tweede en derde set ook gewonnen. Er werd meerdere keren gewisseld aan de Boxtelse kant van het net, zodat elke speler mee kon doen aan de kampioenswedstrijd.

BILLEN KNIJPEN

Hoewel de race met Best na drie gewonnen sets al gelopen was, betekende dit nog geen titel. Ook de vierde en laatste set zou in Boxtels voordeel beslecht moeten worden. Het kampioenschap lag voor het grijpen, maar tegelijk ook heel ver weg. Zeker toen de score opliep naar 17-17. Heel veel spannender hadden de mannen het niet kunnen maken.

Het was even billen knijpen, maar ook de vierde set werd uiteindelijk gewonnen. De wedstrijd was geen spectaculair hoogstandje, maar de vreugde was er niet minder om. Het kampioenschap werd volop gevierd met de toeschouwers die waren meegereisd.

FOTO ONDER: Feest bij VC Blox nadat ook de noodzakelijke vierde set werd gewonnen van VVC Best. In twee jaar tijd zijn de Boxtelaren van de derde naar de eerste klasse gepromoveerd. (Foto: Teun Verhagen).


TAVERBO-SABO EINDIGT ALS TWEEDE

Horntreffers prolongeert tafeltennistitel BRTC

De Horntreffers heeft maandagavond verdiend zijn titel in de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) geprolongeerd. Dat gebeurde dankzij een overtuigende zege op Rotsvast: 8-2. De laatste overgebleven concurrent, Taverbo-Sabo 4, verloor met 7-3 van De Firma Fotografie en moet genoegen nemen met de tweede plaats. Taverbo-Sabo 1 zegevierde met 8-2 van Taverbo-Sabo 2 en greep het brons. Alle BRTC-wedstrijden zijn nu gespeeld.

Er waren nog twee teams die aanspraak konden maken op de titel. De Horntreffers en Taverbo-Sabo 4 stonden voor de laatste wedstrijddag met hetzelfde aantal punten op een gedeelde eerste plaats. De uiteindelijke kampioen had aan een gelijkspel voldoende, maar liet er geen gras over groeien. Hans van Weert en Pieter van Boxtel wonnen respectievelijk van Dinie van den Nieuwenhuizen en Bart Theeuwes van Rotsvast en zetten ook het dubbelspel tegen dit tweetal op hun naam.

Geerta Pluut behaalde het eerste punt voor haar team door winst op Wim van Aarle, die daarna ook nog verloor van Theeuwes. Van Aarle's teamgenoten bleven ongeslagen.

GENADEKLAP

Op de andere tafel in de tafeltennishal van Taverbo aan de Voetboog zorgde De Firma Fotografie voor eenzelfde tussenstand. Dat was de genadeklap voor Taverbo-Sabo 4. Jordy van de Laak, Stef Schellekens en Henk van de Laak wonnen van Peter de Rooij, Erik van der Schoot en aanvoerder Toon van Geel.

Taverbo-Sabo 4 won wel het dubbelspel.

Overige uitslagen 15 april

Grand Café Rembrandt - Taverbo-Sabo 3        7-3

Taverbo-Sabo 1 - Taverbo-Sabo 2        8-2

Eindstand: De Horntreffers 160-110; Taverbo-Sabo 4 160-105; Taverbo-Sabo 1 160-98; De Firma Fotografie 160-92; Rotsvast 160-89; Taverbo-Sabo 3 160-69; Taverbo-Sabo 2 160-58; Grand Café Rembrandt 160-53; De Dommel 160-45.

FOTO ONDER: Net als vorig jaar heeft De Horntreffers maandag de Boxtelse Recretatieve Tafeltennis Competitie gewonnen. Het kampioensteam bestaat (v.l.n.r.) uit Hans van Weert, Ad van Weert, aanvoerder Wim van Aarle en Pieter van Boxtel. (Foto: BRTC).

Afbeelding