Titelstrijd van rugbymannen Ducks blijft tot einde spannend

De rugbymannen van Ducks, die een combinatieteam vormen met leden van Oysters uit Oisterwijk, hebben hun laatste competitiewedstrijd met 19-31 gewonnen van The Dukes in 's-Hertogenbosch. Omdat directe concurrent Wasps uit Nijmegen ook geen punten morste in haar duel, hebben de Boxtelaren de kampioenstitel niet meer in eigen hand en zijn afhankelijk van de laatste wedstrijden.

Het leek zondag aanvankelijk een makkelijke wedstrijd te worden. Met gevarieerd aanvalsspel wisten de bezoekers de voor-


sprong ruim uit te bouwen. In de tweede helft kantelde de wedstrijd echter en kwam The Dukes flink opzetten met zijn zware voorwaartsen. Ducks werd hierdoor de verdediging in gedwongen, maar liet zien dat het hierin is gegroeid. Met alle macht werd er stand gehouden tot op de eigen trylijn. Hoewel de Boxtelaren niet veel meer in balbezit kwamen, wisten zij door knap tackelwerk toch de overwinning uit het vuur te slepen. Hiermee liet het team de Bosschenaren op het eigen, vertrouwde kunstgrasveld met een nederlaag achter.

Zowel Ducks/Oysters als Wasps staan in punten gelijk. Wasps heeft echter nog een wedstrijd te gaan tegen stadsgenoot Obelix, dat derde staat. Het blijft tot 12 mei nagels bijten voor de Boxtelaren.

SEVENOAKS

De junioren speelden dit weekend een goede wedstrijd tegen Sevenoaks uit Engeland, dat op tournee was in Nederland. Er werd goed weerwerk gegeven en vier keer gescoord. Uiteindelijk waren de Engelsen een maatje te groot; zij wonnen met 26-51. Dat is niet vreemd als je bedenkt dat de Engelse club uit ruim duizend jeugdleden kan kiezen dan het veel kleinere Ducks/RCE. Voor de jeugdleden van de Boxtelse club zijn dit echter leerzame wedstrijden.

In het paasweekend worden geen wedstrijden gespeeld. Zaterdag 22 juni is er nog een vriendentoernooi. Aanmelden kan via www.rcducks.nl.

Uitslagen zaterdag 13 april

Cubs: Zwolle/Twente - Ducks/RCE         81-0
Colts: Ducks/RCE - Gouda         21-58

Uitslagen zondag 14 april

Jun.: Ducks/RCE - Sevenoaks U15        26-51
Sen.: Dukes Den Bosch - Ducks/Oysters        19-31