Afbeelding
Foto: Hans Verberk

HOCKEYVROUWEN PRESTEREN WISSELVALLIG TEGEN SCHIEDAM

Eindelijk een punt voor mannen MEP

De mannen van hockeyclub MEP sleepten eindelijk weer een punt binnen. Tegen hekkensluiter Rosmalen werd het zondag 4-4. Het resultaat was niet erg bevredigend, maar de manier waarop het punt werd binnengehaald geeft moed voor de uitermate enerverende eindstrijd voor handhaving op dit niveau. De Boxtelse hockeysters verloren in Schiedam met 3-1. De ploeg is te wisselvallig en kon de goede lijn van de laatste weken niet door trekken. De strijd om het klassenbehoud wordt ongemeen spannend in de eindfase van de competitie.

De Boxtelse hockeyers speelden vrijdagavond al een prima wedstrijd om de Silver Cup tegen Kromhouters uit Tiel. Die generale gaf de burger moed voor de kraker tegen Rosmalen, twee dagen later. MEP begon sterk met een aantal afgedwongen strafcorners. Een ervan werd door Sam Verzijden benut: 1-0. Kort daarna scoorde Gijs de Wild op prachtige wijze, maar de scheidsrechter dacht dat de bal buiten de cirkel was. Direct daarna werd evenwel een zuivere goal van Rosmalen afgekeurd.

Dat was ook een kantelmoment. Rosmalen kwam door twee strafcorners van voormalig MEP-speler Koert Stovers voorbij de Boxtelse ploeg: 1-2. Maar vlak voor rust haalde De Wild alsnog zijn gram en bracht de stand weer naar 2-2.

Wie dacht dat MEP in de tweede helft wel even orde op zaken zou stellen, kwam bedrogen uit. Door een uitval en opnieuw een corner van Stovers, stonden de gasten in no time met 2-4 voor. De Boxtelaren misten ook nog een strafbal. Maar toen kantelde de wedstrijd opnieuw. Met een enorme inzet en opportunisme probeerden de Boxtelaren het tij nog te keren. Opnieuw De Wild en Verzijden zorgden voor 4-4 en daarmee voor het eerste punt na de winterstop.

NOG NIET UITGESPEELD

Al met al een teleurstellend resultaat, maar het spel van de laatste twintig minuten liet zien dat MEP nog niet is uitgespeeld. De komende wedstrijden treffen de Boxtelaren hun directe concurrenten. Met dezelfde inzet als de afgelopen slotfase kunnen positieve resultaten niet uitblijven. De competitie wordt pas op 5 mei hervat met een uitduel tegen Weert.

STAND EERSTE KLASSE

Berkel-Enschot 17-46         Weert        17-20
HOD        17-41         Hopbel        17-18
Oss        17-37         Concordia        17-17
Maastricht        17-29         Basko        17-17
Geldrop        17-23         MEP        17-14
Geel Zwart        17-22         Rosmalen        17-9

VEELBELOVEND BEGIN

Volgens coach Stijn Koesen gaven de vrouwen van MEP in de alles-of-nietswedstrijd tegen Schiedam totaal niet thuis. Het zijn de ongrijpbare en onverklaarbare krachten in de sport. De Boxtelse ploeg begon veelbelovend. Na twee strafcorners en een doelpunt van Noortje Willemsen leek het een mooie zondag te worden. Maar toen stroopte Schiedam de mouwen op. Voor rust werd het gelijk en in de tweede helft had MEP weinig meer in te brengen tegen een fysiek sterke, maar wel sportieve, tegenstander.

ALLES OF NIETS

Schiedam liep uit naar 3-1 en MEP zette daar niets tegenover. Volgens Koesen was zijn ploeg bezweken onder de druk. Met nog vijf wedstrijden te gaan, waaronder een directe confrontatie met Eindhoven, wordt het de komende tijd iedere week alles of niets. Met Pasen wordt er niet gespeeld. Zondag 28 april speelt MEP thuis tegen Gooische. De Boxtelse vrouwen kunnen wel wat steun van het thuispubliek gebruiken. Afslag in sportpark Molenwijk is om 12.45 uur.

STAND OVERGANGSKLASSE

Leonidas         17-39         Rood Wit         17-25
Schaerweijde         17-34        Alecto         17-23
Voordaan         17-31         Schiedam         17-21
Gooische         17-29        MEP         17-14
Ring Pass         17-28         Eindhoven         17-13
Wageningen         17-26         Naarden         17-4

FOTO BOVEN: Tom Strüber van MEP is hier in duel om de bal met een speler van Rosmalen. Beide ploegen bezetten de onderste twee plaatsen van de ranglijst. (Foto: Hans Verberk).


Turners Tabitta doen goede zaken voor NK-titel

De turners van gymnastiekvereniging Tabitta kwamen dit weekend weer in actie. Dit keer stond de halve finale in Rotterdam op het programma, waarbij ook tickets voor het Nederlands kampioenschap te verdienen waren.

Op de eerste dag kwam alleen Fenna Bergman op de vloer in de divisie jeugd. Esmee Komen zou ook een wedstrijd turnen, maar kon door een blessure op het laatste moment niet deelnemen. Fenna probeerde haar zenuwen in bedwang te houden en de wedstrijd zo goed als mogelijk door te komen. Ze scoorde prima op alle vier de toestellen en eindigde op een achtste plaats. Ruimschoots voldoende om mee te mogen doen aan het NK.

MEERKAMP

Zondag was het de beurt aan Nienke Langenhuizen en Eva Roos in de eerste divisie senioren. Zij begonnen op de toestellen brug en balk en lieten allebei een goede oefening zien. Op vloer maakten beide turnsters een foutje. Uiteindelijk resulteerde het in een derde plaats voor Nienke en een vierde plek voor Eva. De tickets voor het NK meerkamp waren hiermee veiliggesteld. Nienke wist zich ook nog te plaatsen voor de toestelfinale brug en beide meiden ook voor de balk.


Trainingen DVG

DVG houdt op de woensdagen 24 april én 15 mei in sportpark De Roode Bleek gratis vrije jeugdtrainingen. Zowel jongens (4 tot en met 8 jaar) als meisjes (4 tot en met 9 jaar) kunnen tussen 14.00 tot 15.00 uur meedoen. Aanmelden is mogelijk via e-mailadres: keesvoets@home.nl.