Rick van de Ven (links staand) en Dorethee van Oirschot organiseerden voor het derde jaar op rij een rikavond in Ons Café. (Foto: Gerard Schalkx).
Rick van de Ven (links staand) en Dorethee van Oirschot organiseerden voor het derde jaar op rij een rikavond in Ons Café. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

ESCH KAART BEDRAG BIJEEN VOOR SAMENLOOP VOOR HOOP

Rikavond begint een traditie te worden

Met ruim 68 deelnemers was de rikavond vrijdag in Ons Café in Esch wederom een succes. Er werd 167,50 euro opgehaald voor het goede doel, de SamenLoop voor Hoop. Met het toenemende aantal kaartfanaten tijdens deze derde editie begint het evenement steeds meer een traditie in het dorp te worden.

De oorsprong van de rikavond ligt bij het Essche carnavalsfeest van 2016. Tijdens het elf-elfbal van dat jaar werd Rick van de Ven gepresenteerd als prins Ricardo. Ook de jeugdprins van dat carnavalsseizoen heette Rik. De aanwezige prins Wèner van Haaren daagde Van de Ven en zijn adjudant Dorethee van Oirschot daarom uit om een ludiek avondje rikken te organiseren voor de vier kernen van de gemeente. En zo geschiedde in 2017. Prins Ricardo werd een jaar later wederom verkozen als leutvorst van Esch en besloot de kaartavond voort te zetten. Toen met de gedachte om geld in te zamelen voor Cliniclowns.

Vrijdag was dus de derde editie van het evenement, waarbij ook deelnemers uit Boxtel zich aansloten. Anton van Grinsven kwam als winnaar uit de bus. Hij verdiende het meeste 'zwart geld'. Normaal speel je het kaartspel met kleingeld, maar nu werd er muntdrop gebruikt als inzet. Op de tweede plek eindigde de winnaar van de vorige twee edities, Wim Bekkers. Derde werd Toine Verhagen. Voor de grootste verliezer was er ook nog een troostprijs. Jeroen van de Pas kreeg een bierpakket, onder het motto: 'Met een potje bier speel je rikken met meer plezier'.