Afbeelding
Foto: Gemeente Sint-Michielsgestel

BEOOGD OPVOLGER JAN POMMER BEKEND

Raad Sint-Michielsgestel kiest voor Han Looijen

Han Looijen uit Zaltbommel is voor de gemeente Sint-Michielsgestel de beoogde opvolger van burgemeester Jan Pommer. Die gaat per 1 juli met pensioen. Tijdens een speciale raadsvergadering maandagavond droeg de gemeenteraad de 44-jarige VVD'er voor als nieuwe burgemeester.

Looijen (foto onder) was van 2002 tot 2010 raadslid in de gemeente Zaltbommel. Daarna was hij acht jaar wethouder in zijn woonplaats. Na de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar nam hij afscheid, maar zat vervolgens niet stil. Looijen was onder meer formateur voor het nieuwe college in 's-Hertogenbosch en vervult een adviseursrol voor een bedrijf in Vught. De inwoner van Zaltbommel heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij graag nog eens een functie in het openbaar bestuur wilde bekleden na zijn wethouderschap. Die kans krijgt hij nu in Sint-Michielsgestel.

EER

Looijen is enthousiast over zijn voordracht: ,,Het is een eer het ambt van burgemeester in de prachtige gemeente Sint-Michielsgestel in te gaan vullen. Ik heb er enorm veel zin in."

Op de burgemeestersvacature reageerden 35 personen. Frans den Otter, voorzitter van de vertrouwenscommissie is daar blij mee. ,,We vinden het een enorm compliment dat zich zoveel kandidaten meldden. Het blijft spannend hoe anderen jouw gemeente zien. Blijkbaar is onze aantrekkingskracht groot. We hebben veel en goede kandidaten voorbij zien komen de afgelopen maanden. Looijen past volgens de raad hier echter het best."

BEËDIGING

De gemeente Sint-Michielsgestel stuurt de keuze nu naar de minister van Binnenlandse Zaken, Kajsa Ollongren. Die beslist over de feitelijke benoeming. Wanneer zij groen licht geeft en koning Willem-Alexander de benoeming heeft bekrachtigd, wordt Looijen in Sint-Michielsgestel door commissaris van de koning Wim van der Donk beëdigd.

De huidige burgemeester, Jan Pommer, zwaait per 1 juli af. Zaterdag 29 juni neemt hij afscheid van zijn gemeente, waar hij sinds 2003 het ambt vervulde.