...DAVID ANDREAE...
...DAVID ANDREAE... Foto:

David Andreae: 'Duurzaamheid is letterlijk hot issue'

Boxtelaar David Andreae, die zich lokaal inzet voor duurzaamheid, houdt in de week dat de internationale Dag van de Aarde plaatsvindt, de lezing 'denken vanuit gehelen: participatie in duurzaamheid'.

Duurzaamheid is niet alleen figuurlijk, maar sinds de hete zomer van 2018 bij het grote publiek ook letterlijk een hot issue geworden. Met welke maatregelen gaan de regeringen de opwarming van de aarde afremmen, vraag Andreae zich af. ,,Men zou een stuk verder kunnen komen met bijvoorbeeld schone technologie en een groen belastingstelsel. Tegenwoordig raakt de problematiek iedereen", aldus de Boxtelaar. Zijn lezing start donderdag 25 april om 20.00 uur in gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat 7 in Boxtel. Entree kost 2,50 euro en de organisatie is in handen van (Ver)andercafé, een initiatief van Transitie Boxtel.

David Andreae onderzoekt de overeenkomsten tussen wetenschap, filosofie en spirituele tradities, met het accent op de kernaspecten van gehelen. ,,Het is door de oogharen turen naar oer-eigenschappen en basiswaarden zoals diversiteit, balans en inclusiviteit. Deze kunnen een sterke bron van inspiratie zijn voor gedragsverandering", aldus de Boxtelaar.

Andreae zet zich in voor de transitie naar duurzaamheid, onder andere in Boxtel met Repair Cafés, lessen op basisscholen en projecten voor biodiversiteit. Hij regisseerde twee films op YouTube: 'Een nieuw verhaal voor de Aarde' en 'Het nieuwe natuurbeeld', een interview met filosoof Koo van der Wal. Ook is hij op YouTube te zien met de benoeming van Mark Buijs tot klimaatburgemeester.