MAX VAN HOUT (10) MAAKT INDRUK

Jonge Gemondse karter wint in Mariembourg

De tienjarige Max van Hout uit Gemonde eiste in het weekend de zege op tijdens de tweede wedstrijd in het kartkampioenschap dat werd gehouden het Belgische Mariembourg. De jonge coureur van het Project One Karting-team maakte indruk en ging er met de hoofdprijs vandoor in de Honda Cadet 160 cc-klasse. Zijn even oude ploeggenoot Stijn van der Meer werd tweede.

Max en Stijn maakten er in België een fraaie strijd van. De twee weken nauwelijks een millimeter van elkaars bumper, al wist Stijn zijn hoofd er ook goed bij te houden. ,,Het is mooi om met het team op het podium te staan, daar doe je het voor. We zijn gewoon allemaal snel. Ik zat dicht op Max, maar ik wilde hem niet aanvallen. We waren juist aan het samenwerken", gaf de nummer twee na afloop aan. Toch zag hij zijn zilveren medaille niet als een verlies. Stijn werd namelijk verkozen tot rookie van de dag. ,,Zo hebben we allebei toch een beker voor de eerste plaats", vatte de jonge coureur zijn prestatie sportief op.

BUMPER

Max had tijdens de wedstrijd echter wel een aanval van zijn teamgenoot verwacht. ,,Het was spannend, Stijn zat de hele tijd op mijn bumper. Dan moet je gewoon hard rijden en is er geen ruimte om te verdedigen. Dit circuit in Mariembourg vind ik echt fantastisch, het is een supersnelle baan. Ik had wel verwacht dat Stijn zijn kart er een keer naast zou zetten, maar dat heeft hij niet geprobeerd. Het is fantastisch om met het team van Project One Karting op het podium te staan", aldus de trotse karter uit Gemonde.

De 9-jarige Mickey Blankespoor uit Meppel was in twee van de drie races derde, maar viel net buiten het podium. ,,In de eerste race viel mijn motorvermogen weg, maar daarna ben ik wel twee keer derde geworden. Dat voelt wel goed. Het was mijn eerste weekend op dit circuit en ik vind wel een leuke baan, lekker snel", gaf Mickey aan na de race. Zijn twee jaar jongere broertje Matthijs eindigde als zevende. ,,Ik vind het sturen het gaafst van het karten. Het lijkt net op een auto."

EEN DUIZENDSTE

Naast de baan, als de karters moeten wachten op de volgende heat, zijn de teamgenoten geen concurrenten maar vrienden van elkaar. ,,Soms is dat wel een beetje moeilijk, want je wilt allebei winnen", vindt Stijn. ,,Ik wilde heel graag in een tijd van 1:06 rijden en door het samenwerken met Max is dat gelukt. We zaten heel dicht bij elkaar en het scheelde zelfs maar een duizendste."

Vader Johan van Hout begeleidt zijn zoon Max als monteur en genoot van de dominantie van de coureurs.


Leo Bekers wint wekelijkse regiomix

Tijdens het wekelijkse regiomixtoernooi van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot is maandag Leo Bekers als winnaar uit de bus gekomen. Er speelden zo'n 37 deelnemers op de buitenbanen aan de Selissenwal in Boxtel.

Bekers haalde in drie beurten negentien punten. Hij werd op de voet gevolgd door Jos Kerkhofs én Kees Doevendans, die samen op de tweede plaats eindigden met zeventien punten. Het podium werd gecompleteerd door Ria van Breugel en Martien Puijn, die beiden vijftien punten bij elkaar sprokkelden. Ad Voermans (zestien punten uit twee) en Paul van Helvoirt (dertien) vielen net buiten de boot.