Afbeelding
Foto: Hans Verberk

ZWARE COMPETITIE VOOR SOFTBALSTERS

Honkballers Ducks walsen over Nuenen

Na een moeizame competitiestart bleek dit weekend wederom dat de softbalsters van JRC Ducks moeten wennen aan het niveau in de eerste klasse. De twee wedstrijden die zij zondag speelden tegen Cheetahs uit Beek werden verloren met grote cijfers. De mannen van Ducks speelden zondag hun eerste thuiswedstrijd. De tegenstander uit Nuenen begon goed, maar toen de Boxtelaren eenmaal los gingen, was er geen houden meer aan.

Bij de honkballers speelde startend pitcher Yannick Brechenmacher uitstekend aan de eerste inning, maar kreeg hij het lastiger in de tweede. Hij incasseerde vier punten. De slagploeg van Ducks ving deze tegenslag op door een puntje meer te scoren. Nuenen gaf zich echter niet zonder slag of stoot gewonnen: in de vierde inning namen ze met vier punten de leiding. De Boxtelaren stelden hier een magere twee punten in drie innings tegenover, waardoor zij in de achtervolging moesten.

Jeroen van Nes loste Brechenmacher af op de heuvel en wist de schade te beperken. De slagploeg van Boxtel kwam vervolgens in de zesde inning echt los. Iedereen kwam aan de beurt en er werden acht punten gescoord. In de zevende inning kwamen daar nog eens drie punten bij, waardoor de mercy rule werd toegepast. Dit is een regel die ervoor zorgt dat als de score te ver uiteen loopt, de wedstrijd wordt beëindigd om een vernedering van de tegenstander te voorkomen. De eindstand werd hierdoor bepaald op 18-8.

VROUWEN

Tijdens de eerste wedstrijd in deze ronde van de eerste klasse, begonnen de dames van Cheetahs verdedigend erg sterk. Ze lieten geen lopers op de honken toe. Ducks daarentegen kreeg, ondanks goed veldspel, wel twee punten tegen. Tot de vierde inning ging het duel gelijk op en dankzij een honkslag van Marthe Schriemer scoorde Ilon van Gurp het eerste punt voor de Boxtelse softbalvrouwen.

Cheetahs kreeg hierna echter meer grip op pitcher Inge van Geel van Ducks en scoorde zes punten in de vijfde inning, waarmee de wedstrijd meteen ten einde kwam. Ondanks de eindstand van 11-1 zien de softbalsters de wedstrijd als een succes. Er werd namelijk goed tegenstand geboden tegen een team dat veel ervaring heeft in de eerste klasse.

MOEITE

In het tweede duel begonnen de vrouwen uit Beek wederom sterk en kwamen met zes punten in de eerste inning al snel op voorsprong. Ducks had nu moeite om de ballen van de tweede pitcher uit Beek goed te raken, waardoor de ploeg pas in de derde inning tot scoren kwam. Ondanks dat er door mooie honkslagen van Nadia Verbeten en Rianne Boer nog twee punten werden gescoord, bleek de voorsprong van de tegenstander te groot. Na vier innings was de wedstrijd voorbij. Eindstand: 12-2.

De Boxtelse softbalsters spelen zondag 21 april, eerste paasdag, thuis in sportpark Den Wielakker tegen Orioles uit Bergschenhoek. Gezien de tegenstand die Ducks afgelopen weekend bood, worden twee interessante wedstrijden verwacht.

FOTO BOVEN: Achtervanger (catcher) Jan van der Wielen van JRC Ducks kon net niet voorkomen om uit te geven. Het maakte voor de uitslag niet veel uit. Boxtel won met grote cijfers van Nuenen. (Foto: Hans Verberk).

SENIOREN

Uitslagen zondag 14 april

Stags H2 - Ducks H2        0-23
Cheetahs DS1 - Ducks DS1        11-1
Cheetahs DS1 - Ducks DS1        12-2
Ducks H1 - Nuenen H1        18-8

Programma zondag 21 april

Ducks DS1 - Orioles DS1        11:00
Ducks DS1 - Orioles DS1        13:10
Ducks H2 - Kickers H1        11:00
Ducks H1 - Hazenkamp H2        15:00

JEUGD

Uitslagen zaterdag 13 april

Nuenen AH1 - Ducks AH1        17-6
Ducks JH1 - Sittard Condors JH1        6-17

Programma zaterdag 20 april

Ducks AH1 - Batters AH1        11:00
Ducks JH1 - Uden Red Sox/GHSV JH1        14:00


HCB '92 NIET IN DE WAR DOOR MIXED-UP

Handbalsters winnen eerste veldwedstrijd in Wagenberg

De vrouwen van HCB '92 speelden zondag tegen Mixed-Up in Wagenberg. De buitentemperatuur was tijdens de eerste veldwedstrijd met een kleine zeven graden wat fris, maar toch liepen de speelsters wel warm voor een potje handbal. De Boxtelse ploeg won met 14-21.

In de eerste minuten kon HCB '92 al uitlopen. Door een goede onderschepping en score van Ellen Persoons, een hoekworp van Gitte Vanhout en een snelle wissel, waarna Daniëlle Troeijen de bal in het doel wist te krijgen, scoorde de Boxtelse ploeg. Met een stand van 0-3 was dit een goed begin van de wedstrijd.

Ook voor de keepsters was het even wennen om op kunstgras te spelen in plaats van in de zaal. Door trage stuitballen werden ze aan beide kanten verrast. Hierdoor wist Wendy Schoenmakers een punt te scoren. Maar Mixed-Up kon later tot 3-4 terugkomen. Toch wisten de speelsters van HCB '92 de voorsprong te behouden en uit te breiden. Een snelle stuitbal van Lieke van Rooij verraste de keepster en belandde in het doel. Ook Schoenmakers kon nog een paar keer scoren na mooi aangespeeld te zijn door haar team. Mixed-Up kreeg de bal eveneens nog een paar keer in het net. De ruststand: 7-11.

Omdat de cirkelloopsters van HCB '92 veel gaten in de verdediging liepen, kon er in de tweede helft nog flink worden gescoord over de gehele linie. Er kwam meer ruimte voor de opbouwspeelsters, waardoor Linda Zwiers een aantal keer wist te scoren en ook Van Rooij vanaf afstand het doel vond. Met de zon die doorkwam en een tussenstand van 11-15 zat de moed er aan beide kanten nog goed in. Door het eigen spel vol te houden, goed te communiceren in het veld en de verdediging dicht te houden, wist HCB '92 de tegendoelpunten te beperken. Van Rooij vond Schoenmakers of Manon Foolen nog meerdere malen op de cirkel waardoor de dames de wedstrijd beëindigden met 14-21.