Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

What's Up Isa & Amber

In een lange stoet liepen kinderen en hun ouders zondag de traditionele Palmpaasoptocht door het centrum van Boxtel naar het gemeentehuis. Daar werden zij ontvangen door burgemeester Fons Naterop en kregen ze een lekker chocolade-ei van de paashaas. De kinderen met hun kleurrijke palmpaastakken verdrongen zich voor het podium, in de hoop dat ze tijdens nog in de prijzen vielen met hun lotjes. De nichtjes Isa Willems (7) en Amber Basten (8) hadden geluk.

Allebei in de prijzen gevallen, dat is leuk! ,,Het is wel mooi dat we met twee nummers na elkaar (Isa had 443 en Amber 444 - red.) iets gewonnen hebben", zegt Isa. ,,Ja, eigenlijk hebben we dus dubbel geluk, want we zijn ook nog eens nichtjes én we komen nu in de krant", giechelt Amber. Ze voegt er nog aan toe: ,,Maar we zouden de prijs wel gedeeld hebben als maar een iemand van ons had gewonnen hoor."

Jullie hebben allebei ook een mooie paastak gemaakt, want hangt er allemaal in? Isa: ,,Snoepjes en chipringetjes, maar ook wat knutselwerkjes. Die heb ik gemaakt met het communiegroepje." Amber heeft de tak al een dag eerder gemaakt. ,,De chipjes had ik alvast in een plastic zakje gedaan, zodat ze niet zacht werden."

Heel slim van jullie! Dan is het zeker niet voor het eerst dat jullie met de optocht meelopen? ,,Nee", zegt Isa. ,,We lopen al een paar jaar mee. Ik mocht vandaag zelfs nog mee naar PSV, maar heb toch voor de optocht gekozen, want dat is maar een keer in het jaar", zegt ze wijs. ,,Dat vond ik ook", vult Amber haar nichtje aan. ,,Ik moest eigenlijk handballen, maar vond dit leuker."

En dan is het volgende week ook nog Pasen. Gaan jullie nog iets doen? De meiden tegelijk: ,,Ja, bij oma in de tuin eieren rapen! Want die heeft een hele grote tuin." ,,De eieren moeten dan wel verstopt zijn hoor, anders is het saai", vindt Isa. De twee hebben zelfs al wat geoefend. Amber: ,,Gisteren hebben we wasknijpers in de tuin verstopt en zijn die gaan zoeken, zo weten we dus al wat de beste verstopplekjes zijn."

En? Waar zijn die? ,,In het vogelhuisje. Daar had ik ook een wasknijper verstopt, maar toen ik hem weer wilde pakken, greep ik in een rotte appel."

FOTO LINKS: Isa (links) en Amber tussen de twee paashazen. (Foto: Gerard Schalkx).