Irene heeft geen kind aan slap spelend Drunen

Irene trad zondag in eigen huis aan tegen FC Drunen. Van de uitwedstrijd wisten de Gemondse voetballers nog dat de tegenstander veel fysieke strijd kan leveren. Iedereen was daarom extra alert en dat wierp zijn vruchten af.

Irene begon net als een week eerder goed aan de wedstrijd en probeerde met combinatiespel FC Drunen te bestrijden. Dit leverde enkele kansen op, maar de goede keeper van de gasten wist een doelpunt te voorkomen. Hij haalde onder meer een kopbal van Owen van Lith na een goed genomen vrije trap op katachtige wijze uit de benedenhoek.

De druk van de Gemondenaren was echter hoog waardoor doelpunten niet uit konden blijven. Na een half uur spelen kreeg Irene een vrije trap die achter de verdediging viel en door Arthur Piasecki met een volley op prachtige wijze het net in werd gejaagd. Niet veel later werd Rob Groenendaal met een steekpass alleen op de keeper afgestuurd en wist hij vrij eenvoudig de 2-0 aan te tekenen.

BIJSCHAKELEN

Drunen wist daar niets tegenover te stellen in de eerste helft, maar kwam na de rust feller uit de startblokken. De thuisploeg moest dan ook een tandje bijschakelen. Dit lukte al vrij snel doordat wederom Groenendaal na een diepe bal de verdediging het nakijken gaf en de keeper wist te passeren. Met de 3-0 op het scorebord was verzet van Drunen gebroken. Irene bleef rustig voetballen en hield achterin de gelederen gesloten. In de zeventigste minuut werd uit een goed uitgevoerde aanval over meerdere schijven Bart Bressers aan de linkerkant vrijgespeeld. Zijn voorzet werd door Piasecki van dichtbij binnen getikt.

Er kwamen hierna nog wel wat kansen om de score uit te breiden, maar de afronding was daarvoor te slordig. Met de eindstand van 4-0 weet Irene echter haar goede reeks na de winterstop voort te zetten.