Afbeelding
Foto: PDKFOTO

SCHOLIEREN VOEREN SPANNEND SPEL OP

Theaterklas JRL brengt Stranger Things goed over

Het was een flinke gok hoe de toneelbewerking van Netflix-televisieserie Stranger Things zou uitpakken. Maar de theaterklas van het Jacob-Roelandslyceum wist haar publiek zowel donderdag- als vrijdagavond te boeien met een spannend spel waarin alle leerlingen excelleerden.

Regisseur Felice van Leth is trots op haar pupillen. ,,De try-out op woensdag was erg spannend want dat was het eerste moment waarop alles voor het eerst echt samen kwam. Gelukkig verliep die heel goed en waren we daardoor helemaal klaar voor donderdag en vrijdag. De voorstellingen liepen super. Er werd overtuigend gespeeld en gedanst en het publiek was ontzettend positief", laat Van Leth na afloop weten.

ROL

Volgens de dramadocent van het JRL viel ook de muziek uit de jaren '80 in de smaak bij de bezoekers. Het was een belangrijk element in de serie, dat zich in die periode afspeelt. Ook een eyecatcher waren de kerstlampjes, die een grote rol spelen in het stuk, samen met de verlichting van de discobal en blacklight maakten die de voorstelling helemaal af.

Na afloop van de tweede voorstelling was de sfeer in de coulissen uitgelaten. ,,Natuurlijk omdat de spanning er dan af is, maar ook omdat het voor sommigen de laatste keer was dat ze meededen. Dat was wel even slikken, maar ze zijn trots op wat er is neergezet de afgelopen jaren", vertelt Van Leth.

Wat de keuze van het theaterstuk voor volgend jaar gaat worden weet de dramadocent nog niet: ,,We laten eerst deze voorstellingen maar eens even bezinken. Rond de zomerperiode gaan Nina Joosten, Iris IJlerts (muziek- en dansdocent - red.) en ik weer samen zitten brainstormen."

FOTO BOVEN: Lara van Raak speelde de rol van de mysterieuze Eleven. ,,Ik heb niet veel tekst, maar moet wel veel emotie tonen", vertelde de dertienjarige onlangs in deze krant. (Foto: Peter de Koning).