TRICOLORES GAAN VOOR KAMPIOENSCHAP

Voetballers ODC gaan aan kop in derde klasse

De wedstrijd tussen Taxandria en ODC kende zondag twee gezichten. Voor rust waren de tricolores oppermachtig en zorgden Jasper Vorstenbosch (twee keer) en Joep van der Meijden voor een 0-3 voorsprong. Na de thee zakte de Boxtelse ploeg echter ver weg en wist Taxandria maar liefst drie keer te scoren. ODC trok echter aan het langste eind dankzij een doelpunt van Lex van den Biggelaar. Omdat naaste concurrent BVV gelijkspeelde, staan de Boxtelaren nu alleen aan kop in de derde klasse C.

De top van de ranglijst had ODC donderdag al bereikt na de remise in het inhaalduel tegen SVSSS (1-1). Die wedstrijd werd 10 februari bij eenzelfde stand gestaakt vanwege een blessure van de scheidsrechter. In Udenhout werd in de resterende 23 minuten niet meer gescoord. De koppositie moest toen echter nog gedeeld worden met BVV. Winst op Taxandria zou dan ook een goede stap in de richting zijn.

Trainer Carlo Vorstenbosch kampte met blessures van een paar vaste basiskrachten en moest daardoor wat aanpassingen in de opstelling doorvoeren. Het leek allemaal niet veel uit te maken want in de eerste helft was ODC heer en meester en had de thuisploeg nauwelijks iets te vertellen.

SNELLE VOORSPRONG

De tricolores kwamen al snel aan de leiding. In de derde minuut zorgde goed werk van Remco Schellekens voor paniek in de Oisterwijkse verdediging. De bal kwam daarbij zomaar in de voeten van Vorstenbosch die geen seconde twijfelde en hard binnenschoot: 0-1. Zeven minuten later stuurde Dirk van der Struijk met een kruispass Van der Meijden weg. De rappe aanvaller ontdeed zich van zijn tegenstander en schoof de bal beheerst voorbij doelman Ramon Doomen in het net: 0-2. Vlak daarna raakte Schellekens de paal na een voorzet van Van der Meijden. ODC had de wedstrijd volledig onder controle en na een klein halfuur viel ook nog het derde doelpunt. Bij een verre ingooi van Just van Wijk strandde Schellekens op keeper Doomen, maar in de rebound was Vorstenbosch opnieuw attent.

Het tot dan toe zwakke Taxandria kreeg vlak voor rust de kans om wat terug te doen na een slordigheid in de Boxtelse defensie. Aanvoerder Peter de Jong schoot de bal echter in het zijnet. Die kans van de gastheren bleek een voorbode te zijn van wat zich na de pauze afspeelde.

GEEN SCHIM

ODC was na de thee geen schim meer van de ploeg voor rust. Het team speelde nonchalant en ongeconcentreerd en gaf de ene na de andere kans weg. Taxandria verzuimde aanvankelijk nog om daarvan te profiteren. Aanvoerder De Jong zag in de 47e minuut de bal net over het doel van Jordy van der Zande gaan. In de 53e minuut was het wel raak. De Boxtelse defensie stond niet goed bij een vrije trap en Ruben Martin kon daardoor ongehinderd de 1-3 binnenkoppen.

De bezoekers kregen daarna nog wel wat kansjes, maar waren niet scherp genoeg in de afronding. Daardoor kon Taxandria in de 70e minuut de aansluitingstreffer scoren. De sterk ingevallen Huub Kavelaars kapte zijn tegenstander uit en schoot de bal vervolgens via een ODC-been achter Van der Zande.

MARGE

De Boxtelse ploeg wist echter na drie minuten de marge weer op twee doelpunten te brengen. Van der Meijden speelde Van den Biggelaar goed aan die met links keihard uithaalde en doelman Doomen kansloos liet: 2-4.

In de slotfase werd het Boxtelse spel er niet beter op. ODC maakte het zichzelf onnodig moeilijk met terugspeelballen die op het hobbelige veld alle kanten op gingen en voor veel onrust zorgden. In de blessuretijd wist de thuisploeg nog een keer te scoren. Na een vrije trap zorgde Teun van de Braak van dichtbij nog voor 3-4. Dichterbij kwam Taxandria uiteindelijk niet meer waardoor de drie punten, ondanks de matige tweede helft, mee naar Boxtel gingen.

SPANNENDE SLOTFASE

Ondanks het blessureleed en dat er soms wat minder wordt gespeeld, blijft ODC punten pakken. Na twintig wedstrijden staan de tricolores daarom aan kop met 38 punten. Twee meer dan BVV, dat evenveel duels heeft gespeeld. SVSSS staat derde en heeft drie punten en een wedstrijd minder. Het lijkt er op dat deze drie ploegen gaan uitmaken wie de titel gaat pakken. Er staat dus nog een spannende slotfase van de competitie te wachten.

Tweede paasdag, maandag 22 april, speelt ODC om 14.30 uur in sportpark Molenwijk tegen RKDVC.