KADERTEAM WEET PLAY-OFFS NIET TE HALEN

Liempdse biljarters stoten door naar district

Wisselend succes deze week bij de Liempdse biljarters. Het derde team van 't Wapen van Liempde/Regiobank wist te winnen van Ons Trefpunt 1 en komt daarom in mei uit in het districtskampioenschap. Het kaderteam kwam daarentegen niet in haar spel en liep de play-offs mis.

Het derde libreteam kwam tot de winst door een sterk duel van Patrick Sterrenburg, die in zestien beurten al uit was. Ook Cor van Beers won gemakkelijk van zijn tegenstander. Alleen kopman Edward Korsten verloor, maar wist wel genoeg punten bij elkaar te spelen om het kampioenschap in de poule veilig te stellen. Daardoor speelt het team op 10 en 11 mei in de Maassingel in 's-Hertogenbosch om het districtskampioenschap tegen Royal Events Palace 1 uit Heeswijk.

Het kaderteam speelde een wedstrijd tegen 't Centrum uit Loon op Zand. Ton Rovers en Harm van de Laar kwamen niet in hun spel en Henry van Dijk strandde uiteindelijk tien caramboles voor het einde. Kopman Martien van de Tillaart speelde gelijk en sprokkelde daarmee nog een punt binnen. De biljarters kwamen daardoor slecht drie punten tekort om de play-offs te mogen spelen.

Het eerste libreteam behaalde het maximaal aantal punten tegen 't Wapen van Eerschot 1 uit Sint-Oedenrode. Leo van Erp en Peter van Lierop wonnen met hun normale gemiddelde. Leo van Hastenberg speelde 11,76 gemiddeld met een hoge serie van 73.

't Wapen van Liempde 2 verloor van 't Ivoor 3. Van dat team triomfeerde alleen Johan van der Ven in zeventien beurten over zijn tegenstander.


'T IVOOR 5 LEGT BESLAG OP EERSTE PLAATS

Biljarters 't Ivoor op goede weg voor nationaal kampioenschap

Nu de biljartcompetities ten einde lopen, wordt steeds duidelijker wie er door gaan naar de volgende ronde en welke teams het volgend jaar weer mogen gaan proberen. Bij de Boxtelse biljartvereniging 't Ivoor wist het vijfde libreteam de eerste plaats te behalen in de dagcompetitie. Daarmee zijn zij nog een duel verwijderd van de nationale kampioenschappen.

Team 1, dat ook bij de districtskampioenschappen aanwezig was, kwam niet verder dan de vijfde plaats.

Bij de avondcompetitie werden betere resultaten geboekt een week eerder. Team 1 versloeg De Hazelaar 4 met 27-24. Het was aan Fouad Hasbani te danken dat de punten in Boxtel bleven. Hij declasseerde zijn tegenstander door 140 caramboles in slechts negen beurten te maken. Het tweede team won van Krijt Op tijd 2 met 23-28. Hier scoorden Ad van Os en Henk van Boxmeer ieder tien punten. Team 3 triomfeerde over Het Wapen van Liempde 2, waarbij Wim Bekers uitblonk door zijn duel in vijftien beurten naar zich toe te trekken. Team 4 speelde gelijk tegen De Straat 2. Don van der Wiel en Fons van Loon wisten hun partij nog wel winnend af te sluiten.

DUBBEL

Op de kleine tafel bleven de driebanders van 't Ivoor in evenwicht tegen Rio Bar 4. Het werd 27-27. Patrick Sterrenburg was de enige voor de Boxtelse ploeg die wist te winnen. Cor van Beers kwam daarentegen net een carambole tekort voor zijn tien punten. Het team dat op de grote tafel speelt kwam als poulewinnaar uit de bus en speelt nog twee keer tegen Rio Bar 1. Het eerste duel vond gisteren, woensdag 17 april plaats. De return in Vught is dinsdag 23 april.

Voor het eredivisieteam telt het seizoen nog twee wedstrijden. Die worden komend weekend gespeeld. Zaterdag 20 april leggen de biljarters in eigen huis aan tegen Team Eekhoorn en zondag 21 april staat het uitduel tegen Aardexpress in Uden op het programma. Beide wedstrijden beginnen om 13.00 uur.


HEREN 7 WINT VOORJAARSCOMPETITIE

Tafeltennissers Taverbo werken aan eerherstel

Na de oorwassing van een week eerder, heeft Taverbo in de thuiswedstrijd tegen Amsterdam '78 gewerkt aan eerherstel. Met een wijziging in het team was de Boxtelse tafeltennisploeg erop gebrand om een goede uitslag neer te zetten voor behoud in de derde divisie.

Middenmoter Amsterdam speelde in dezelfde formatie als in de eerste ontmoeting. De Boxtelaren stelden daar Bram Bakker, Michel Sperling en Sjoerd Broos tegenover. Laatstgenoemde mocht als vervanger van Marlotte Staps mee en had zich eerder dit seizoen al bewezen met twee overwinningen op Twenty-one Up.

De wedstrijd ging bij de eerste partijen redelijk gelijk op. Bakker en Broos sloten hun partijen op Uri Eugenio en Danny Baars winnend af. Sperling verloor echter van de bij vlagen briljant spelende Timon Priem en ook het dubbel van Bakker en Sperling ging naar de Amsterdammers. In de overige wedstrijden bleek Priem ook te sterk voor Broos en Bakker, maar moesten Eugenio en Baars het weer afleggen tegen de spelers van Taverbo. Het resulteerde in een nuttige 6-4 overwinning.

Om in de huidige divisie te blijven spelen, moet Taverbo in de laatste speelronde nog punten pakken tegen hekkensluiter Tempo Team 4. Die wedstrijd staat zaterdag 20 april om 15.00 uur op het programma.

OP AFSTAND

Bij de tafeltennisjeugd is de competitie nog spannend. Zaterdag stond de belangrijke wedstrijd tegen MTTV '72 uit Mierlo op het programma. Dat team staat op de derde plaats in het klassement. In de race om het kampioenschap was voor de jeugdige Boxtelse tafeltennissers zaak om zoveel mogelijk punten te halen om de nummer twee, 't Belke uit Tegelen, op afstand te houden.

De Mierlonaren kwamen met de sterkste bezetting naar Boxtel. Dat resulteerde in enkele verliesbeurten, maar Lars Strik won al zijn partijen, zij het soms met moeite. Rick van der Schoot voegde hier nog een punt aan toe door met gemak zijn duel naar zich toe te trekken. Het tweetal wist in de dubbel ook de punten bij Boxtel te houden, en zette de eindstand op 5-5.

Het eerste jeugdteam van Taverbo staat hierdoor nog steeds bovenaan de ranglijst, maar heeft evenveel punten als de nummer twee. Zaterdag 20 april spelen de jongens in de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen Tios '51 uit Tilburg. Daar kan de promotie afgedwongen worden. Het duel begint om 15.00 uur.

KAMPIOEN

Taverbo 7 hoeft niet te vrezen dat het degradeert. Sterker nog, het team werd in de voorlaatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie in de vijfde klasse al kampioen. Lars de Laat, Erik van der Schoot, Uschi Meeuwis en Peter de Rooij hadden acht punten nodig tegen HTTC Heerewaarden. Na een vlotte 0-5 voorsprong moest Taverbo even geduld hebben toen de winst van de zesde partij naar Heerewaarden ging. Het was De Rooij die in de negende wedstrijd het winnende punt binnenhaalde.

SENIOREN

Uitslagen week 15

Taverbo-Sabo 1 - Amsterdam '78 1         6-4
Taverbo-Sabo 2 - Never Despair 1         6-4
Taverbo-Sabo 3 - ODT Kanjers 1        7-3
Taverbo-Sabo 4 - JCV 4         4-6
Geenhoven 2 - Taverbo-Sabo 5         7-3
TTCV 5 - Taverbo-Sabo 6        8-2
HTTC H'waarden 1 - Taverbo-Sabo 7        1-9
Return Oss 5 - Taverbo-Sabo 8         6-4
Smash '73 3 - Taverbo-Sabo 9         5-5

Programma vrijdag 19 april

Taverbo-Sabo 5 - Veldhoven 8         20.00
Taverbo-Sabo 6 - OTTC 3         20.00
Taverbo-Sabo 7 - OTTC 4         20.00
Taverbo-Sabo 8 - Unicum 11         20.00
Taverbo-Sabo 9 - OTTC 6         20.00

Programma zaterdag 20 april

Taverbo-Sabo 1 - Tempo-Team 4         15.00
Taverbo-Sabo 2 - TTC 1         15.00
Taverbo-Sabo 3 - TTC Middelburg 3         15.00
Taverbo-Sabo 4 - TTCV 3        15.00

JEUGD

Uitslagen week 15

Taverbo-Sabo 1 - MTTV '72 1         5-5
Taverbo-Sabo 2 - Valkenswaard 2         5-5
Taverbo-Sabo 3 - Valkenswaard 3         3-7

Programma zaterdag 20 april

Taverbo-Sabo 1 - Tios '51 2         15.00
Taverbo-Sabo 2 - Hooghei 1         10.00
Taverbo-Sabo 3 - Luto 1         10.00