Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

EERSTE EXEMPLAAR VOOR WETHOUDER

Zonnebloem staat in boek stil bij 50 jaar historie

Onder grote belangstelling werd zondag het jubileumboek van De Zonnebloem Liempde gepresenteerd in De Kloosterhof. Zowel mensen van het eerste uur als nieuwe vrijwilligers waren hierbij aanwezig. Wethouder Peter van de Wiel nam het eerste exemplaar in ontvangst. Hij prees de vereniging die zich inzet voor zieken en anderen en alles wat zij voor het dorp heeft gedaan.

De lokale Zonnebloemafdeling vierde in 2018 het vijftigjarig bestaan. Naar aanleiding daarvan werd een boek samengesteld over de geschiedenis, de hoogtepunten en ontwikkelingen van de vereniging, aangevuld met foto's en interviews over en met diverse betrokkenen. Het boekwerk illustreert de activiteiten en de betekenis daarvan voor de Liempdse gemeenschap in de afgelopen eeuw.

SAAMHORIGHEID

Van de Wiel ontving het boek uit handen van Sijmen en Joleen van Berkel. De twee jongelingen wisten vorig jaar de hoogste zonnebloem te kweken en werden hiermee nog eens in de schijnwerpers gezet. De wethouder was te spreken over het werk van De Zonnebloem: ,,Het vertelt het verhaal van mensen die naar elkaar omkijken en betekenis geven aan saamhorigheid en verbondenheid. Van een dorp op zijn sterkst."

FOTO ONDER: Sijmen en Joleen van Berkel kweekten vorig jaar de grootste zonnebloem en mochten daarom het eerste exemplaar van het jubileumboek uitreiken aan wethouder Peter van de Wiel. (Foto: Gerard Schalkx).


Kermis Esch

Het centrum van Esch is van 19 tot en met 22 april weer gevuld met kermisattracties. Naast de botsauto's en een grijpkraam zijn er ook een draaimolen, boksbal, snoepkraam, eendjes vissen en een schietsalon. De kermis is elke dag van 14.00 uur tot middernacht open. De laatste dag gaat het terrein eerder dicht.

Brunch Looeind

Buurtvereniging Looeind in Liempde bestaat vijftig jaar organiseert daarvoor een feestweekend. Zondag 19 mei is er aan de Barrierweg 48 een reünie tussen 12.00 en 16.30 uur voor alle (oud-)leden. Voor kinderen is er sport en spel. Opgeven kan tot 4 mei via: info@looeind.nl.