Onder leiding van ervaren voetbalsters van ODC en een profvoetbalster van VV Alkmaar, gingen de meiden aan de slag tijdens de proeftraining. (Foto: Albert Stolwijk).
Onder leiding van ervaren voetbalsters van ODC en een profvoetbalster van VV Alkmaar, gingen de meiden aan de slag tijdens de proeftraining. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

TRAINEN MET PROFVOETBALSTER BIJ ODC

'Waarom meiden gaan voetballen? Het is stoer!'

LINDA VAN DE WIEL

Met rode hoofden kwamen ze van het veld, de twintig meiden die vrijdagavond deelnamen aan de proeftraining bij voetbalclub ODC in Boxtel. Na anderhalf uur slalommen, schieten op doel en een afsluitend partijtje onder leiding van een échte profvoetbalster was dat natuurlijk niet raar.

Een beetje onwennig betraden meiden het kunstgras van ODC aan het Essche Heike. Sommigen speelden al vaker een partijtje voetbal, anderen stonden voor eerst op het veld. Die onwennigheid verdween als sneeuw voor de zon toen de meiden in groepjes verdeeld werden om mede onder leiding van een professionele voetbalster te starten met een warming-up. Om pylonnen slalommen, sprintjes trekken en een tikspelletje, de start van de training beloofde veel goeds.

,,Voetbal is zó leuk", vertelt trainster Susan van Antwerpen (20). ,,Ik speel al twaalf jaar. Een teamprestatie zet je samen neer en daarnaast doen we veel leuke dingen. Waarom voetballen? Het is stoer!"

Afmaken op doel is ook een onderdeel van de gevarieerde training. De trainsters leggen uit hoe dit te doen: ,,Je schiet de bal met de wreef, de zijkant van je voet", klinkt het. Aldus geschiedt.

PARTIJTJE

Ook de negenjarige Rischy trapt een balletje mee tijdens de proeftraining. ,,Op het schoolplein voetbal ik altijd en doe allerlei trucjes. Ik maak graag zoveel mogelijk doelpunten en wil daarom steeds als aanvaller spelen. Partijtjes speel ik het liefst." Luus (10) vond vooral de voetbalspelletjes leuk. ,,Het slalommen met de bal, dribbelen en de conditietraining waren top." Puk, ook tien jaar, was het hiermee eens. ,,Mijn nichtje Dieuwertje is een van de trainsters is. Zij vroeg me of ik mee wilde doen, dus hier ben ik. Wat ik het leukst vind? De balspelletjes met hindernissen." De training eindigt met een partijtje voetbal. Met allemaal blije meiden en dus alleen winnaars.

AANMELDEN

Meiden die ook willen voetballen, kunnen zich inschrijven bij Leni van der Steen via e-mailadres l.vandersteen@home.nl. Meer informatie is verkrijgbaar via jeugdodc@kpnmail.nl. Voor de twijfelaars is er vrijdag 10 mei een meidenvoetbaltoernooi bij ODC. Aanmelden gaat via de website www.odcmeidentoernooi.com.