Afbeelding
Foto: Peter de Koning

MOEDER EN ZOON ZETTEN ZICH IN VOOR G-TEAM BIJ MEP

'Ook met beperking hockeyen'

RENS VAN DEN ELSEN

Wie een beperking heeft en graag wil sporten is in Boxtel vooral aangewezen op de voetbalclubs en de scouting. Yvonne en Wouter Langenhoff van hockeyclub MEP vinden dat aanbod wel erg beperkt en willen daarom ook binnen 'hun' vereniging een g-team oprichten. Yvonne: ,,Deze doelgroep staat al te vaak buitenspel op allerlei vlakken. Hockey is een sport voor iedereen, ook als je een beperking hebt."

Je kunt ze niet verwijten dat moeder en zoon zich niet enthousiast inzetten voor hun zaak. Aan de stamtafel in de kantine van de hockeyclub aan de Molenwijkseweg leggen ze met alle plezier het plan uit. ,,MEP is een prachtige vereniging en wij denken dat een g-team daar heel goed bij past. Je maakt hier vrienden voor het leven en met de juiste begeleiding denken wij dat deze afdeling veel potentie heeft", legt het tweetal uit. Yvonne werkt al jaren in de zorg en ook met de doelgroep: ,,Ik weet dat er veel animo is. Er is niets mis met voetbal of scouting, ik denk alleen dat het aanbod best wat breder mag zijn dan dat. Veel hockeyclubs uit de regio hebben ook al een dergelijk team. Boxtel kan en mag daar niet bij achterblijven."

Hockey, met name bij MEP, ligt zowel Wouter als Yvonne na aan het hart. Het is in huize Langenhoff een echte familiesport, want iedereen is of was actief bij de Boxtelse club. Moeder speelt nu niet meer, maar volgt de verrichtingen van haar kinderen vanaf de zijlijn. Wouter is zeer actief en vijf dagen in de week in het sportpark te vinden. Als speler van het derde elftal en als trainer van een meidenteam. ,,Thuis gaat het eigenlijk alleen maar over hockey", vertelt Yvonne. ,,En ik denk dat we dat enthousiasme goed over kunnen brengen op de kinderen in het nieuwe team", vervolgt ze.

OVERSTAG

Een idee hebben is één, het uitwerken is twee. En dan moet de rest van de vereniging er nog achter staan. Dat kostte de twee echter niet veel moeite. Het bestuur van MEP was al snel overtuigd. Hoewel Wouter een hele powerpointpresentatie in elkaar had gezet, was de leiding al bij het derde plaatje om. ,,Dat gaf echt een heel goed gevoel. De club is trots dat we dit gaan oppakken. Dat merk je aan alles, want uit alle geledingen krijgen we hulp aangeboden", vertelt Yvonne.

Het is de bedoeling dat de op te richten g-ploeg gaat trainen zodra zich minstens drie spelers hebben aangemeld. ,,Dat kan al op korte termijn zijn, maar anders starten we met ingang van het nieuwe seizoen", aldus Wouter. Hij gaat daarbij tevens de training op zich nemen. Het maakt hem niet uit of hij moet beginnen met drie of met dertien spelers. ,,We gaan gewoon rustig van start. Eerst de basis leggen, leren omgaan met de hockeystick en bekend worden met de spelregels. Later kunnen we dan wedstrijden en toernooitjes in de regio gaan spelen, maar het belangrijkste is dat ze samen plezier beleven aan de sport", legt Wouter uit.

De trainingen gaan plaatsvinden op woensdagmiddag, als ook de overige jeugd op de velden oefent. ,,Zo houden we goede binding met de andere teams", legt Yvonne uit. Zij zorgt met haar ervaring tevens voor de nodige deskundige begeleiding. ,,Dat is een eis van de hockeybond. Die hebben we voor de oprichting van ons team nog geraadpleegd, maar we hadden al snel door dat we aan alle voorwaarden voldeden. Daarom hebben we nog genoeg tijd om leden te werven."

VERBONDEN

Voor het g-team kan iedereen tussen zes en achttien jaar zich aanmelden. Yvonne: ,,Dat lijkt een groot verschil, maar vergeet niet dat sommige kinderen het lichaam van een achttienjarige hebben, maar qua verstand nog op een lager niveau. We gaan er voor zorgen dat de sfeer in het team goed is en dat ze zich verbonden gaan voelen met de club. Dan maakt leeftijd niet zoveel meer uit." Mocht er in de toekomst ook interesse zijn voor mensen met een beperking die ouder zijn dan achttien, dan is het oprichten van een volwassen ploeg nog een optie. Wouter: ,,Maar eerst willen we de jeugd met hockey kennis laten maken." Zijn moeder voegt er nog aan toe: ,,Er zitten aan deze sport zoveel aspecten die je later in je leven kunt gebruiken, dat willen we de g-spelers ook graag meegeven. We hopen dan ook op veel enthousiastelingen."

Wie interesse heeft kan contact opnemen met Yvonne via ghockey@mhcmep.nl.

FOTO BOVEN: Wouter en Yvonne Langenhoff zijn enthousiast over hun plannen voor het g-team. De training moet straks aansluiten bij die van de jeugd op woensdagmiddag. (Foto: Peter de Koning).


Paasloop Marvel door buitengebied van Boxtel

Een mooie lenteloop langs de Dommel, door het buitengebied van Boxtel. Dat is de FAC Paasloop die de Boxtelse atletiekvereniging Marvel jaarlijks op tweede paasdag houdt. Met een apart klassement is er maandag 22 april extra aandacht voor dertien- tot vijftien-jarigen. Bovendien introduceert de club een elektronische tijdwaarneming. De jeugd start om 10.30 uur. De volwassenen recreanten om 11.00 uur.

De start is op de atletiekbaan in sportpark Den Wielakker aan de Voetboog. Voor elke afstand is een ronde uitgezet. De langste route telt 10,5 kilometer, maar deelnemers kunnen ook kiezen voor een parkoers van 5,7 of 1,2 kilometer. Voor de jeugd zijn er dit jaar voor het eerst twee afstanden met een apart klassement.

Inschrijven kan nog tot een kwartier voor de start. Deelnemers ontvangen dan ook een startnummer. Na afloop staat een gratis drankje klaar voor alle hardlopers. Meer informatie via www.avmarvel.nl.