Afbeelding
Foto: Peter de Koning

HARRY HENDRIKS KOMT MET DEBUUTALBUM

'Muziek is net zuurstof, ik heb het gewoon nodig'

LINDA VAN DE WIEL

Na jaren muziek voor anderen geschreven te hebben, komt Harry Hendriks nu met een album vol eigen nummers. Zaterdag 18 mei presenteert de Boxtelaar zijn Engelstalige debuutalbum About Time in Podium Boxtel aan de Burgakker. ,,Ik kreeg al jaren de vraag waarom ik nooit nummers voor mezelf schreef. Maar ik voelde geen noodzaak, ik schreef al voor anderen. Maar nu heb ik de smaak te pakken…"

Muziek luisteren en maken is Hendriks met de paplepel ingegoten. Zelf beschrijft hij het als zijn zuurstof. ,,Ik heb het nodig. Verder hebben we maar één leven en daar moet alles in gebeuren." Dit 'alles' behelst voor de muzikant het maken van een eigen album. ,,Natuurlijk heb ik platen gemaakt met onder meer Gerard van Maasakkers, Tip Jar en onlangs nog trio Lokale Mannen. Maar het schrijven van nummers voor een eigen cd doe ik voor het eerst. Ik voel dat dit het moment is. Ik heb nu voldoende bagage."

Wie de muzikale loopbaan van Hendriks gevolgd heeft, weet dat hij verschillende tribute-projecten gedaan heeft. Zo heeft hij een ode gebracht aan de Amerikaanse singer-songwriter John Mayer. Ook was Paul Simon een grote inspiratiebron. ,,Ik denk dat je in mijn nummers flarden van de stijl van deze muzikanten zult herkennen."

IN YOUR FACE

De basis van de plaat van Hendriks ligt in het buitenland. ,,Drie jaar geleden ging ik in mijn eentje naar Ierland. Ik bezocht daar the Cliffs of Moher en zag in één dag alle weertypen voorbijkomen: regen, hagel, wind en zon. Het inspireerde me het eerste nummer Cliffs of Moher van mijn album te schrijven."
Vanuit dit punt schreef de singer-songwriter verder met als resultaat About Time: een album met twaalf nummers. ,,Ik heb bewust gekozen voor Engelstalige teksten. ,,Ik vind de klanken fijn, ik kan algemenere teksten zingen en het wordt breder gedragen. Met Lokale Mannen zong ik in het Nederlands en dat was wennen. Het is in your face, heel direct. Maar ook het Nederlands is een prachtige taal", vindt Hendriks. ,,Ik breng binnenkort ook enkele Nederlandstalige liedjes uit."

VERRASSING

Hendriks krijgt bij het promoten van zijn debuutalbum hulp van Peter Hacken. ,,Hij maakt beelden van mij en produceert promofilmpjes. Hij helpt me de hele productie nog specialer te maken." En de Boxtelaar doet dat op meerdere manieren. ,,Ik ben altijd op zoek naar het element van verrassing. Dit keer speelt een strijkkwartet, bestaande uit twee violen, een cello en een altviool samen met een trombonist en een saxofonist. Op de plaat én tijdens het concert. En natuurlijk is mijn vaste begeleidingsband, die deels bestaat uit de eerdere muzikanten van Gerard van Maasakkers, er ook bij." Er is teven goed nieuws voor de fans, want de Brabantse troubadour komt ook een nummer zingen tijdens het concert van Hendriks.

Hoewel het album dus uitsluitend Engelstalige producties bevat, zingt Hendriks tijdens het concert ook een aantal Nederlandse nummers. De voorstelling heet dan ook Alle Tijd. ,,Het zijn nummers die ik ook gespeeld heb met Lokale Mannen. Maar wel in een ander jasje door de vele muzikale ondersteuning op het podium."

PREVIEWS

In de aanloop naar het concert zullen begin mei online wat previews worden vrijgegeven om in de stemming te komen.

De voorstelling Alle Tijd is zaterdag 18 mei te zien in Podium Boxtel aan de Burgakker 17 en begint om 20.15 uur. Kaarten à 15 euro zijn verkrijgen via de website www.podiumboxtel.nl of de bekende voorverkoopadressen.

FOTO BOVEN: Harry Hendriks uit Boxtel is muzikant in hart en nieren. Hij schreef veel nummers voor anderen, maar ging nu voor zichzelf aan de slag. Het resultaat is binnenkort te zien in Podium Boxtel. (Foto: Peter de Koning).


Oranjemarkt op Koningsdag bij kringloopwarenhuis Het Goed

De Boxtelse kringloopwinkel Het Goed aan de Industrieweg houdt op Koningsdag, zaterdag 27 april, een Feel Goed Oranjemarkt. Van 09.00 tot 17.00 uur staan er op het buitenterrein kramen opgesteld waarin allerlei leuke artikelen te koop zijn. Voor de kinderen vindt tegelijkertijd een vrijmarkt plaats.

De Oranjemarkt wordt georganiseerd in samenwerking met plaatselijke bedrijven. Ook worden foodtrucks opgesteld en klinkt live muziek door Cor van Geffen en Marc de Laat.

Kinderen die een tweedehands spulletjes willen verkopen tijdens de vrijmarkt, kunnen een gratis plaatsje reserveren via e-mail: boxtel@hetgoed.nl.