Rascha de Voigt (34) uit Boxtel is een van de zes deelnemers aan het nieuwe datingprogramma Pretty & Single, dat KRO-NCRV vanaf 30 april op dinsdagavond uitzendt op NPO3. (Foto: Henk van Weert).
Rascha de Voigt (34) uit Boxtel is een van de zes deelnemers aan het nieuwe datingprogramma Pretty & Single, dat KRO-NCRV vanaf 30 april op dinsdagavond uitzendt op NPO3. (Foto: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert

RASCHA DE VOIGT IN DATINGPROGRAMMA

'Nog liever in m'n blootje dan zonder make-up'

HENK VAN WEERT

De Boxtelse Rascha de Voigt is een van de deelnemers aan het nieuwe datingprogramma Pretty & Single dat vanaf 30 april zes weken op rij op dinsdagavond wordt uitgezonden door KRO-NCRV. Het is geen doorsnee zoektocht naar een partner. Zes vrijgezelle vrouwen gaan met een man op stap zonder make-up te gebruiken. Voor Rascha betekent dit nogal wat. ,,Ik ga nog liever in mijn blootje, dan dat ik me niet heb opgemaakt..."

Rascha (34) is de enige Brabantse die werd gecast voor het televisieprogramma. ,,Ik ben in februari benaderd via Facebook. Hoe ze bij mij terechtkwamen is me een compleet raadsel. Ja, ik ben blond, vrijgezel en de medewerker van de producent vond dat ik er goed uitzie. Aanvankelijk dacht ik dat het een grapje was, maar na wat speurwerk kwam ik erachter dat het toch wel serieus was. Het voelde eigenlijk meteen goed en vertrouwd en dus heb ik uiteindelijk ja gezegd. Ook om een boodschap over te brengen."

ONZEKERHEID

Daten zonder make-up. Dat was voor Rascha wel 'een dingetje', vertelt ze. Natuurlijk mag ze nog niet verklappen hoe haar zoektocht afloopt, maar als ze aan tafel schuift voor een gesprekje met deze krant, is duidelijk dat ze de cosmetica nog niet heeft afgezworen. ,,Ik maak me al vanaf mijn twaalfde jaar best zwaar op. Enerzijds om mijn onzekerheid te verbergen, anderzijds omdat ik het verzorgd vind staan. Het moment dat ik voor de camera de make-up verwijderde, voelde dat best heftig."

Toch vielen tv-opnames zonder make-up haar niet tegen. ,,Ik ben nu veel minder onzeker en kreeg heel positieve reacties. Ik durf nu alles qua daten en heb geen angsten meer. In die zin heeft het programma me echt verder geholpen", vertelt de Boxtelse, die werkzaam is op de administratie van Van der Heijden Transport op bedrijventerrein Ladonk.

Elke aflevering staat een van de vrouwen centraal en doet haar verhaal. De andere deelnemers geven hun reactie. ,,Er is geen sprake van competitie; het is gewoon een lief en eerlijk programma. Iedereen heeft wel een eigen reden om zich op te maken. Het programma wil laten zien hoe puur natuur vrouwen kunnen zijn. Ook wordt duidelijk of mannen al dan niet liever daten met vrouwen die zich opmaken", blikt Rascha vooruit op de uitzendingen.

Begin april waren de laatste opnames in Zaandam. De Boxtelse, die er een druk sociaal leven met haar vriendinnen op nahoudt, grinnikt: ,,En daarmee kwam een eind aan allerlei smoesjes die ik steeds moest verzinnen als werd gevraagd waarom ik niet mee uit ging. Dat was best moeilijk." De camera volgde Rascha en de andere deelnemers in een restaurant waar ze vijf verschillende mannen ontmoeten. In diezelfde horecazaak volgt aan het einde een diner met de man van hun keuze.

Pretty & Single wordt gepresenteerd door Nienke Plas, een bekende YouTuber, actrice, zangeres en cabaretier. Zij meldt dat het belangrijk is om niet alleen de vrouwen in dit programma, maar ook de rest van Nederland in te laten zien dat schoonheid tussen de oren zit.

FOTO BOVEN: Rascha de Voigt (34) uit Boxtel is een van de zes deelnemers aan het nieuwe datingprogramma Pretty & Single, dat KRO-NCRV vanaf 30 april op dinsdagavond uitzendt op televisie. (Foto: Henk van Weert).


Boxtel

Javier Guzman

Cabaretier Javier Guzman staat morgen, vrijdag 19 april om 20.15 uur in Podium Boxtel op de planken vanwege zijn nieuwe show Guzmán. Kaarten voor de voorstelling kosten 21,50 euro en zijn in de voorverkoop in Boxtel verkrijgbaar bij Hebbes (Markt), Jumbo (Oosterhof) en Marimba (Van Beekstraat) en in Liempde bij drogist Bewust Beter (Raadhuisplein) of via www.podiumboxtel.nl.

Zingen bij D'n Boer

Liefhebbers van karaoke kunnen vanavond, donderdag 18 april, weer terecht bij café D'n Boer aan de Corpus in Boxtel. Daar wordt vanaf 21.00 uur de gratis toegankelijke meezingavond gehouden.

Processiefeest

Stichting BoeL houdt samen met cultuurverbinder Romijn Conen, de Heilig Bloedstichting en Babel, bibliotheek Boxtel zondag 16 juni een feest voor de vrijwilligers die betrokken zijn bij de jaarlijkse omgang. Dit vindt plaats in de spiegeltent in kasteelpark Stapelen, aansluitend aan de processie. De organisatie verzoekt vrijwilligers zich aan te melden. Dit kan via e-mail: feestboel2019@gmail.com of door een briefje met naam, adres en aantal feestgangers op te sturen naar of in te leveren bij winkel-atelier Hebbes, Markt 6, 5281 AT Boxtel.