Afbeelding
Foto:

VASTENACTIE VOOR PROJECT NICARAGUA

Schoon water verandert alles

In de vastentijd, de periode tussen carnaval en Pasen, besteedt de werkgroep Missie, Ontwikkeling en Vrede (MOV) van de Heilig Hartparochie aandacht aan een project in Nicaragua. De Vastenactie steunt jaarlijks wereldwijd initiatieven die onder meer zorgen voor schoon water dicht bij mensen in ontwikkelingslanden.

Dit artikel is het laatste in een serie van zeven. De afgelopen weken zijn allerlei facetten van het project aan de orde gekomen. Vastenactie lost waterproblemen op door filtersystemen, putten, pompen en opslagtanks. Ook zorgt de actie voor de aanleg van toiletten en urinoirs, leidt ze watercomités op die toezicht houden op een eerlijke verdeling en een goede toegankelijkheid van de watervoorziening voor alle gezinnen. Verder wordt gezorgd voor sanitaire voorzieningen op scholen. De bevolking kan door de watervoorziening zelf voedsel verbouwen waardoor de maaltijden veel gezonder worden.

DONEREN

Mensen kunnen dit project steunen met een bijdrage in de bus in de diverse kerken of overmaken op IBAN-nummer NL69 RABO 0140 9501 92 ten name van de Heilig Hartparochie onder vermelding van Vastenactie 2019.


Sint-Willibrorduskerk
Esch

DONDERDAG Witte Donderdag, 19.00 eucharistieviering met samenzang. Celebrant is kapelaan Geoffrey de Jong. Na afloop van de viering is er gelegenheid tot aanbidding. Misintenties voor de parochie.

VRIJDAG Goede Vrijdag, 15.00 kruisweg in de kerk met medewerking van diaken Toon Dankers.

ZATERDAG 20.00 paaswake met zang door het Essche Mannenkoor. Celebrant is kapelaan Geoffrey de Jong met medewerking van diaken Pier Paolo Flesia. Intenties voor overl. ouders Van de Ven- v. Gaalen; de parochie.

ZONDAG Eerste paasdag, 10.00 eucharistieviering met zang door het gelegenheidskoor. Celebrant is pater Hans de Visser. Misintenties voor Martien v.d. Zanden (verj); overl. ouders Van Schijndel- v. Dijk- v. Wanrooij; overl. leden van de processie Hakendover; Giel v.d. Sande; de parochie.

MEDEDELINGEN

* Misintenties. Achter in de kerk liggen enveloppen voor misintenties. Deze kunnen in de groene brievenbus met nummer 8 worden gedeponeerd. Telefonisch doorgeven kan via 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het weten aan Nelly Schevers, telefoonnummer 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 paaswake met gemengd koor. Voorganger is pastoor Joe. Intenties voor Marinus v. Grinsven; Wilhelmina v. Grinsven- Hoezen; Karel v. Grinsven; Riek v. Grinsven; Theodorus v. Grinsven; Frans v. Grinsven; Wim v. Grinsven.

ZONDAG Eerste paasdag, 10.00 eucharistieviering met gemengd koor. Voorganger is pastor C. van Beurden. Intenties voor pastoor Piet Goedhart; Harrie Klomp; Anneke Klomp- Kemps; Theodora Kemps; Maria v. Grinsven- v. Aarle (Hakendover); uit dankbaarheid; bijzondere intentie.

DINSDAG 19.00 viering vanwege de béravond van het gilde.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

DONDERDAG Witte Donderdag, 19.30 viering heilig avondmaal; thema: het geluk van Petrus; organist Ko Suurmond.

VRIJDAG Goede Vrijdag, 19.30 evangelielezing; thema: het geluk van Maria; cantorij onder leiding van Monique Joosten; organist Ko Suurmond.

ZATERDAG 21.30 paaswake; thema: licht in de nacht; binnenbrengen van de paaskaars en lichtritueel; organist Ko Suurmond.

ZONDAG Eerste paasdag, 10.00 feestelijke dienst, met als thema: Het geluk van Paulus. Paasontbijt voor kinderen en jongeren. Na de dienst is er koffiedrinken in De Schakel. Organist Ko Suurmond. Alle diensten worden geleid door ds. Corrie Terlouw

MEDEDELINGEN

* Bereikbaarheid. Mw. ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.

* Website. Kijk voor uitgebreidere informatie ook in het kerkblad en op www.pg-boxtel.nl.


Joodse wortels

Peter Pellemans verzorgt dinsdag 23 april een studieavond over de Joodse wortels van het christelijk geloof. De bijeenkomst vindt plaats in gemeenschapshuis De Walnoot aan Reginahof 1 in Boxtel. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

Meditatieve avond

Aan de Hoogheem 24 wordt dinsdag 23 april een meditatieve avond gehouden. Tijdens deze thema-avond is er de mogelijkheid om samen te praten, naar elkaar te luisteren en samen te mediteren. De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Meer informatie via telefoonnummer: 06-43 58 66 28 of (073) 55 12 033.