HOOGFEEST VAN PASEN • 21 - 28 APRIL

HEILIG HART
PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor G. v. Rossem en kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel, tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk, tel. (013) 528 37 08. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde, tel. 06-47 24 36 47.

* Bereikbaarheid. Het parochiesecretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 via tel. (0411) 67 22 15. Buiten deze tijden klinkt via het antwoordapparaat het nummer voor dringende zaken.

* Website. Kerkberichten en veel belangrijke gegevens staan ook op www.heilighartparochie.nl. De parochie is tevens te vinden op Facebook.

* Parochiebijdrage. Het geld komt aan de eigen geloofsgemeenschap ten goede, het wordt daar besteed of gespaard. Boxtel NL38 RABO 0108 8603 37; Esch NL57 RABO 0155 4007 89; Lennisheuvel NL94 RABO 0108 8034 57 en Liempde NL14 RABO 0128 7923 29.

* Inloopavond Bijbellezingen. Elke maandag vindt van 19.30 tot 20.30 een inloopuurtje plaats in het pastoraal centrum. Daar worden dan de Bijbellezingen voor de eerstvolgende zondag besproken. Iedereen is welkom.

* Lourdesbedevaarten. De Lourdesgroep van het bisdom 's Hertogenbosch gaat 29 mei met de bus naar de Zuid-Franse bedevaartsplaats. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Het vliegtuig van 31 mei is volgeboekt, maar pelgrims kunnen zich nog inschrijven voor de vliegreis van 6 tot en met 11 september bij de dames Hoekman of Caiffa van het bisdom.

* Vastenactie. Het thema van de bisschoppelijke Vastenactie 2019 is 'Water verandert alles'. Er is voor gekozen om de vormgeving van een botanische schooltuin in Nicaragua te ondersteunen. Elders op deze pagina is daarover meer te lezen.

* Agenda pastoraal centrum. Dinsdag 10.00 cursus iconen schilderen; 19.30 contactgroep Boxtel. Donderdag 25 april 15.30 Kids Club; 20.30 contactavond Sint-Petruskoor.

* Zondagsliturgie. Tijdens het hoogfeest van Pasen luidt het motto: licht van het kruis. Via de intocht in Jeruzalem op palmzondag, het liefdesmaal en verraad op Witte Donderdag en de eenzaamheid van het sterven op Goede Vrijdag trekken gelovigen verder de paasnacht in. In de vertwijfeling, boosheid en het verdriet over het sterven van Jezus klinken de woorden van uittocht en bevrijding. In de donkere nacht blijkt hoop te zijn tegen alle wanhoop in. In de leegte worden gelovigen nieuwe mensen, bekleed met het Licht. Dat wordt waar voor hen in de paasnacht, in het zingen en bidden, in het stil zijn en de bijbelteksten die ze horen, in het breken en delen.

* Liturgie paasmaandag. Op paasmaandag luidt het motto: nieuwe hoop. Het leven heeft de dood overwonnen. De barmhartigheid en de liefde hebben de zonde overwonnen. Geloof en hoop zijn nodig om je open te stellen voor deze nieuwe en wonderbare horizon. En mensen weten dat geloof en hoop gaven van God zijn en dat ze erom moeten vragen: 'Heer, geef mij geloof, geef mij hoop! We hebben er grote nood aan!'

Laten mensen zich doordringen van de gevoelens die in de sequentie van Pasen weerklinken: 'Waarlijk, Christus is verrezen: stond op uit de doden'. De Heer is te midden van mensen verrezen. Deze waarheid heeft op onuitwisbare wijze het leven van de apostelen getekend die, na de verrijzenis, opnieuw de nood voelden om hun meester te volgen en, na de heilige geest ontvangen te hebben, aan allen zonder vrees gingen verkondigen wat ze met hun ogen hadden gezien en persoonlijk hadden ervaren.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Overleden. In de parochie overleed Betsy van Weert-Sleutjes, zij werd 64 jaar. Moge zij nu voorgoed delen in Jezus' verrijzenis uit de dood.

* Eierzegening. Paaszaterdag vindt om 12.00 de traditionele eierzegening plaats in de pastorietuin door pastor Richard Niessen.

* Eucharistievieringen. Zaterdag 20.30 paaswake, eerste paasdag 10.30 hoogmis, tweede paasdag 10.30 eucharistieviering met samenzang.

* Paaswake. De paaswake begint zaterdag om 20.30 en heeft de bekende opbouw: 1. Lichtritus, waarbij de paaskaars gewijd en binnengedragen wordt en ieder kan delen in het licht van Christus; 2. bijbelwake: er wordt uitvoerig gelezen uit de Bijbel over de schepping, de bevrijding uit het slavenhuis en het nieuwe leven van de verrezen Heer als belofte voor allen; 3. hernieuwing van de doopbeloften en wijding van het doopwater; 4. eucharistie; 5. afsluiting. De zang wordt verzorgd door Con Fervore, voorganger is pastoor G. van Rossem.

* Hoogmis eerste paasdag. Tijdens de hoogmis zingt het Sint-Petruskoor de vaste gezangen uit de Missa in Es kleine terts van W. Andriessen. Orgelprogramma: Langlais, Incantation pour un Jour Saint; Bach, Praeludium in Cis-dur; Bach, Fuge in Cis-dur; Vierne, Cortège.

* Tweede paasdag. Op paasmaandag is er om 10.30 een eucharistieviering met samenzang. Voorganger en predikant is pater H. de Visser.

* Misintenties. ZATERDAG 20.30 Nel Elissen- v.d. Steen (mgd); overl. ouders De Haas-Huys; Martien Verhagen en Annie Verhagen-v.d. Meulen; overl. ouders Van der Meulen-Eykemans; overl. ouders Verhagen-Kusters, v. Heumen; overl. ouders Van Vught-Smetsers en kinderen.

ZONDAG Eerste paasdag, 10.30 Wim v. Breugel (jgt); Wim v.d. Meijden (jgt); Annie v. Zwol-Merks (mgd); Theo v. Alphen (mgd); Frans v.d. Sloot (mgd); Lies v. Boxtel- v.d. Helm (mgd); Roos v. Giersbergen-Blommaart (mgd); Benny Tayo Mathilda (mgd); Thed de Wit en zus Stien de Wit (mgd); Tonny Jongmans- v.d. Steen (mgd); Gé Kools (verj) en Ria Kools- v.d. Weijst; Antoinette Wartenberg; Joke v.d. Schoot; Renze de Waal; fam. Heesbeen- v. Bers; overl. ouders Bart en Tonnie v.d. Besselaar- v.d. Velden; overl. fam. Rutten-Smeets; Wim Aarns; leden en de overl. leden van de bedevaart Hakendover.

MAANDAG Tweede paasdag, 10.30 Theodorus Peeters (jgt).

DINSDAG 09.00 alle parochianen.

WOENSDAG 19.00 alle parochianen.

DONDERDAG 09.00 alle parochianen.

VRIJDAG 09.00 Trees Kuijten- v. Dam.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering.

MEDEDELINGEN

* Misintenties. Boxtelse misintenties in de brievenbus van pastoraal centrum Duinendaal deponeren.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan de werkgroep Aandacht voor Zieken: Mechthild de Waal, Dommeloord 9, tel. 68 51 15 of aan het parochiesecretariaat, Duinendaal 2, tel. 67 22 15. Tevens is de werkgroep nog op zoek naar iemand die de administratie wil bijhouden en vrijwilligers die zieken willen bezoeken.

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

DONDERDAG Witte Donderdag 19.00 voorganger pater Hans de Visser. De gezangen worden verzorgd door kerkkoor Cantate Domino.

VRIJDAG Goede Vrijdag 15.00 viering in stilte en gebied bij het lijden en sterven van Jezus (kruisweg). 19.00 viering met zang door kerkkoor Cantate Domino. In beide vieringen is pater Hans de Visser voorganger.

ZATERDAG 20.00 paaswake met zang door het Liempds' Gemengd Zangkoor. Voorganger en preek pater Hans de Visser. Misintenties zijn voor Theodorus en Bertha v.d. Velden- v.d. Biggelaar en alle parochianen.

ZONDAG Eerste paasdag, 09.30 hoogmis met voorganger kapelaan Geoffrey de Jong en preek door diaken PierPaolo Flesia. Zang door het Sint-Janskoor. Misintenties voor Huub v.d. Boomen (jgt), Jan v. Mensvoort (mgd), Sjef en Riek v.d. Laar- v. Rijbroek (mgd), Martha v. Laarhoven-Ketelaars (mgd), Toos v.d. Broek-Prinsen (vrj), Willy v. Zuijlen (trouwdag) en alle parochianen.

WOENSDAG 09.00 stille mis in de sacristie; kapelaan Geoffrey de Jong is voorganger. Intentie: alle parochianen.

DONDERDAG 09.00 stille mis in de sacristie; kapelaan Geoffrey de Jong is voorganger. Intentie: alle parochianen.

MEDEDELINGEN

* Vastenactie. De zakjes voor de Vastenactie kunnen voor of na de vieringen in de bus achter in de kerk worden gedeponeerd.

* Paasvieringen. Zaterdag 20.00 paaswake. Eerste paasdag, hoogfeest van Pasen 09.30. Tweede paasdag is er geen kerkdienst.

* De Ontmoeting. Elke zaterdag tussen 10.30 en 11.30 is het open huis in contactpunt De Ontmoeting nabij dienstencentrum De Kloosterhof. Ook kunnen daar misintenties à twaalf euro worden opgegeven of in de brievenbus worden gedeponeerd.

* Aandacht voor zieken. Men kan hiervoor terecht bij het pastoresteam, telefoonnummer (0411) 67 22 15 en/of De Zonnebloem Liempde, 06-24 61 44 30.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

DONDERDAG Witte Donderdag, 19.00 eucharistieviering.

VRIJDAG Goede Vrijdag, 19.00 gebedsviering.

ZATERDAG 21.00 paaszaterdag, eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor.

ZONDAG Eerste paasdag, 10.30 gezinsviering met medewerking van het kinderkoortje van de Heilig Hartparochie. Intenties voor overleden ouders Brands- v. Roosmalen en dochter Marjet en haar man Marinus; Hans Nouwens; Piet Spierings; Bart v. Esch; Rinie Smetsers; Ton en Ria Kruijssen; overl. ouders Van den Tillaart-Timmers; Truus v. Overbeek- v. Duijnhoven.

MEDEDELINGEN

* Agenda. Zaterdag 27 april 19.00 eucharistieviering met zang van het Sint- Theresiakoor.

* Overleden. Op 9 april overleed An v. Roosmalen-Huijberts op 86-jarige leeftijd.

* Misintenties. De misintenties opgeven vóór maandag 11.30 bij pastor Van den Tillaart, tel. 63 34 90 of Helma Rombouts, 67 25 94. De envelop met twaalf euro en de naam en de datum van de intentie, kan achter in de kerk (of in De Uitwijk) in de bus worden gedaan.

* De Uitwijk. Het ontmoetingscentrum is op maandag open van 10.30 tot en met 11.30; de koffie staat dan klaar.

* Bereikbaarheid. Pastor Harry van den Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter contactgroep Chris Snik, tel. 06-38 61 62 71. Aandacht voor zieken: Riek Kurstjens, 67 31 51 en Helma Rombouts, 67 25 94. Afspraken over doop, huwelijk, jubileum en uitvaart rechtstreeks met de pastor.

BRABANTS CENTRUM:
óók uw parochiegids!