MEEPRAATAVOND OPNIEUW IN 'DENZIZ'

Werkgroep Rechterstraat toont voorlopig ontwerp

JAN HERMENS

Het pad dat naar de herinrichting van de Rechterstraat leidt, is eerder een snelweg dan een karrenspoor. Dinsdag 2 april was de eerste openbare bijeenkomst over de winkelstraat, de beloofde terugkoppeling ligt nu al bij de bezoekers. Dinsdag 7 mei vanaf 19.00 uur is er in Denziz, Stationsstraat 71, opnieuw een openbare avond voor mensen die mee willen denken over de reconstructie.

De werkgroep Rechterstraat heeft een programma van eisen opgesteld waarmee MTD Landschapsarchitecten rekening moet houden bij het maken van een voorlopig ontwerp. De werkgroep en stakeholders krijgen het concept 16 april te zien. Hierna past MTD dit indien nodig aan.

NIEUWE BIJEENKOMST

De volgende stap is de nieuwe openbare bijeenkomst. Henk van der Zee, directeur van stichting Brabants Centrum, vertelt namens de werkgroep Rechterstraat: ,,We presenteren dinsdag 7 mei onze keuzes. Welke punten meegegaan zijn in het voorlopig ontwerp, welke niet en waarom, dat leggen we uit. Bezoekers krijgen de gelegenheid hun mening over het voorlopig ontwerp te geven." Met de resultaten van de bijeenkomst op 7 mei gaat MTD vervolgens weer aan de slag.

Het (voorlopige) programma van eisen bevat puzzelstukjes als zonering, parkeervakken voor fietsen, groen, verlichting en rolstoelvriendelijkheid. Met die elementen gaan de ontwerpers van MTD Landschapsarchitecten naar de tekentafel.

Esther van der Heijden namens MTD: ,,De uitkomsten van dinsdag 2 april komen duidelijk terug in het programma van eisen, terwijl wij ruimte houden voor creativiteit. Wij weten dankzij de bezoekers van vorige week en de inbreng van de werkgroep welke facetten belangrijk zijn voor Boxtel."

Op pagina 26 van deze krant is een uitgebreid overzicht te vinden van de kansen en knelpunten die aan de orde zijn gekomen op de bijeenkomst van dinsdag 2 april.


Smartlappenavond

In grand café Rembrandt aan de Rechterstraat 56 klinkt maandag 29 april het repertoire van smartlappen en zeemansliedjes. Het Dükerskoor nodigt het publiek uit om mee te zingen en deelt daarvoor tekstbundels rond. De meezingavond begint om 20.00 uur, een uur voor aanvang gaat de zaal open. De toegang is gratis.

Lezing MuBo

Historicus Albert Vissers houdt op zondag 12 mei om 11.15 uur een lezing in Museum Boxtel, Baroniestraat 18. Hij vertelt achtergronden en anekdotes over heiligenverering. Toegang kost vijf euro. Aanmelden via e-mail: info@muboboxtel.nl of telefoonnummer 06-16 04 18 98.