BALANS KAART 'CHAOS' DERDE KEER AAN

Nog geen verbetering in verkeerssituatie bij MEP

JULES HAMELEERS

Hoewel het al jaren onderwerp van discussie is, is er nog geen verbetering wat betreft de verkeerssituatie bij hockeyclub MEP. Dit concludeert de gemeenteraadsfractie Balans in een brief aan het college van B en W. Peter Langenhuijsen, voorzitter van de sportclub, sluit zich hierbij aan, maar zegt niet veel aan de situatie te kunnen veranderen.

In oktober 2017 vroeg Balans het college via een motie al iets aan de verkeerssituatie bij de sportvelden te doen. Deze werd afgewezen, omdat wethouder Herman van Wanrooij al in gesprek zou zijn met de sportclubs. Dezelfde motie werd een jaar later weer ingediend en werd unaniem aangenomen door de gemeenteraad.

Nu stelt de fractie voor de derde keer vragen. Volgens de oppositiepartij is de situatie nog altijd niet verbeterd en zelfs verslechterd. Het gaat dan vooral om de Eikenlaan, de smalle ontsluitingsweg naar MEP, waar chaos ontstaat omdat auto's elkaar moeilijk kunnen passeren en er tussen de bomen wordt geparkeerd. Balans spreekt van een 'gevaarlijke en onoverzichtelijke situatie voor kinderen'.

GEMEENTEGROND

Ook MEP krijgt vaker klachten over de verkeerssituatie. ,,Wij willen graag dat er iets aan gebeurt, maar we kunnen niks, omdat het gemeentegrond is", vertelt voorzitter Langenhuijsen. Hij legt uit dat het op zaterdag tussen 09.00 en 13.00 uur heel druk is, ondanks de goede verdeling van de wedstrijden op de dag. ,,Het zal dan om zo'n 120 auto's gaan en volgens mijn telling kunnen er maar tachtig op de parkeerplaats." Daarom hoopt hij dat er een oplossing kan komen voor de korte termijn. De voorzitter kan zich voorstellen dat de situatie is verslechterd, omdat er meer leden zijn sinds vorig jaar.

Een deel van de nabijgelegen Molenwijkseweg is al aangepast. In de planvorming rond dit gebied is de situatie bij de Eikenlaan ook aan bod gekomen, maar hierover zijn nog geen concrete besluiten genomen. Wethouder Herman van Wanrooij wil vooralsnog de toegangsweg afsluiten met een paal en het parkeerterrein toegankelijk maken vanaf de Molenwijkseweg. Hoe restaurant Molenwijk dan wordt ontsloten, is nog niet duidelijk. Een van de opties is dat de uitbaters van het paviljoen de paal kunnen bedienen. Een andere optie is dat er een rijbaan komt op de parkeerplaats van park Molenwijk, tegen de Eikenlaan aan.

Van Wanrooij geeft wel aan dat, omdat de gemeente een relatief grote investering doet in de hervorming van het gebied, alle sportclubs gebruik moeten maken van het parkeerterrein. Bijvoorbeeld aan de Leenhoflaan, bij voetbalclub ODC, vermindert de parkeergelegenheid sterk: ,,Het is dan niet meer de bedoeling dat mensen hun auto half op het gazon zetten."