Afbeelding
Foto: Peter de Koning

VOORMALIGE WERELDWINKEL VERDER ONDER ANDERE NAAM: JUST FAIR!

Eerlijke winkel opent in bibliotheek

JULES HAMELEERS

Er wordt al twee weken proefgedraaid, maar morgen, vrijdag 12 april, opent Just Fair! om 11.30 uur in de bibliotheek aan de Burgakker. De voormalige Wereldwinkel gaat in een kleinschalige vorm verder en draagt zo bij aan het vernieuwde concept van de bieb.

In dat concept is ruimte voor kleine ondernemingen en meerdere maatschappelijke functies. Tijdens de opening wordt een lintje geknipt en er is koffie en thee met iets lekkers erbij. Frank Geurtz, voorzitter van de stichting achter de winkel, is alvast enthousiast: ,,Het is zeker de moeite waard om te komen kijken."

Just Fair! is een fairtradewinkel. Dit betekent dat de producenten in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs krijgen voor hun waar, waardoor de koper deze ondernemers verder helpt. Ook worden er andere milieuvriendelijke producten verkocht, zoals de bekende fles van recyclebaar plastic, de Dopper.

De lokale tak van de Wereldwinkel,, gaat nu als een zelfstandige stichting verder. Just Fair! blijft in ieder geval tot 2020 in de bieb gevestigd, wat daarna gebeurt, is nog onbekend.

FOTO ONDER: Just Fair! draait sinds twee weken proef in de bibliotheek aan de Burgakker. Morgen, vrijdag 12 april vindt de officiƫle opening plaats. (Foto: Peter de Koning).