KINGFISSA LAAT DE HELE MARKT DANSEN

Boxtel is weekend lang zoet met Oranjefeesten

JULES HAMELEERS

De straten kleuren oranje, de vlaggen hangen uit en kinderen stallen hun waar uit op kleedjes: dat is Koningsdag. Voor het derde jaar op rij wordt het in Boxtel groots aangepakt: voor de jongeren is er op vrijdag 26 april Kingsnight Fissa en op zaterdag 27 en zondag 28 april zijn er activiteiten voor jong en oud, zoals Boxtel Zingt. Ludy Meister van evenementenstichting Boxtel Vooruit: ,,Er is echt voor ieder wat wils."

,,Zo'n vier jaar geleden merkten we dat er toch een beetje de klad in kwam met Koningsdag", vertelt Meister. ,,Daarom hebben we de handen in elkaar geslagen met meerdere partijen en een concept bedacht. We hebben besloten: dit gaan we drie jaar doen en dan evalueren we."

Meister legt uit dat ze meerdere organisatorische taken hebben uitbesteed, om ieders talent te benutten en allerlei doelgroepen aan te spreken. Boxtel Vooruit fungeert dan als de spil. Zo bestaat de werkgroep voor de kinderactiviteiten voornamelijk uit jonge moeders en doet Jordy van den Boer de programmering. ,,Wij komen niet verder dan de Zangeres Zonder Naam en Corry Konings en daar ga je geen Markt mee vol krijgen", lacht Meister.

VERVOLG

De opzet van de festiviteiten blijft grotendeels hetzelfde, maar er zijn kleine aanpassingen. Zo wordt de traditionele aubade vervangen door een Oranjebitterconcert door Boxtel's Harmonie, de Gildenbondsharmonie en fanfare Sint-Arnoldus uit Lennisheuvel gezamenlijk. Ook vormt de hele Markt tijdens Kingsnight Fissa het festivalterrein en wordt het plein alleen aan de kopse kanten ontsloten.

Of het Boxtels Oranjefeest de komende jaren op dezelfde manier doorgang gaat vinden is onduidelijk, maar 'iedereen is wel heel enthousiast'. ,,Het gaat zeker een vervolg krijgen", aldus Meister.


Opfrisdag verkeer voor fietsers

De werkgroep 0-verkeersdoden van KBO Boxtel houdt vrijdag 26 april een opfriscursus van de verkeersregels voor de fiets en scootmobiel. Deze dag wordt gehouden in gemeenschapshuis De Walnoot aan de Reginahof 1 en duurt van 09.45 tot 15.00 uur.

Deelnemers kunnen hier hun theoretische kennis weer up-to-date brengen. Ook krijgen zij informatie over de huidige ontwikkelingen van fietsen en scootmobielen van de Fietsersbond en is er een praktijkles van Elan Bikes Support uit Boxtel. De werkgroep wil hiermee bereiken dat iedereen veilig mobiel blijft en geeft uit de ervaringen van deze cursus een advies voor de gemeente. Het uitwisselen van eigen ervaringen in het (Boxtelse) verkeer is deze dag ook mogelijk. Deelname kost twee euro, hierbij is een lunch inbegrepen. Aanmelden kan tot 20 april via Henk Sturkenboom, telefoonnummer (0411) 67 78 63, e-mail: henksturkenboom49@gmail.com of Henk van Uden, telefoonnummer (0411) 68 56 44 en e-mail: henkenjeanne@kpnplanet.nl.


Expositie in TinTin

Christel van Tooren exposeert in de maanden april, mei en juni in kapperszaak Tin Tin aan de Stationsstraat 13. Daar hangen diverse schilderijen van de kunstenares, die op Selissen atelier De Ruimte runt. Iedereen is welkom om de expositie te bekijken tijdens openingstijden van Tin Tin.

Senioren

DINSDAG 16 APRIL

13.30 biljarten in De Walnoot.

13.30 hobbymiddag Kinderboerderij.

14.00 kienen in De Rots.

DONDERDAG 18 APRIL

13.30 bridgen in De Walnoot.

13.30 handwerken in Orion.

14.00-14.30 inleveren aanmeldformulieren zomerprogramma in De Walnoot, Orion en De Rots.

VRIJDAG 19 APRIL

13.30 rikken en jokeren in Orion.