Muziekvereniging Sint-Lambertus en zanggroep Con Fervore in de gelegenheidsconcertzaal. Ze kijken terug op een geslaagd optreden. (Foto: Albert Stolwijk).
Muziekvereniging Sint-Lambertus en zanggroep Con Fervore in de gelegenheidsconcertzaal. Ze kijken terug op een geslaagd optreden. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

POP- EN ROCKCONCERT IN GEMONDE

Sint-Lambertus en Con Fervore krijgen zaal vol

JAN HERMENS

Er moesten stoelen bijgezet worden, zoveel belangstelling was er voor Best of pop & rock in concert. Fanfare en drumband van muziekvereniging Sint-Lambertus uit Gemonde stonden zaterdag 6 april op het podium in de gymzaal van de dorpsschool. Muzikale gast was de Boxtelse zanggroep Con Fervore.

Jos Geerts is voorzitter van Sint-Lambertus en speelt met veel plezier euphonium in het fanfareorkest. Hij blikt tevreden terug op een hectisch weekend. ,,Alles is goed verlopen. Het publiek reageerde enthousiast, dat geeft ons voldoening. Zo'n concert verzorgen is veel werk. Vrijdagmiddag toen de school uit was, zijn we direct begonnen met het inrichten van de gymzaal. Daar was vrijdagavond de generale repetitie. Zondag moesten we alles weer afbreken en opruimen, zodat de leerlingen maandag hun gymzaal konden gebruiken. Kortom, een paar drukke dagen."

KLASSIEKERS

Fanfare, slagwerkers en koor trakteerden het publiek op klassiekers uit de rock- en popwereld. Geerts: ,,Populaire muziek spreekt luisteraars aan. Blazers, zangers en de drumband zorgden voor een afwisselend programma. Fanfare en koor hebben ook nog samen opgetreden. Onder andere in een medley van bekende popsongs."

Muziekvereniging Sint-Lambertus verzorgt eens per jaar een groots opgezet concert. Geerts: ,,We hebben al eens muziek gecombineerd met dans en vorig jaar stond de avond in het teken van filmmuziek, compleet met beeld op de achtergrond. Zulke optredens vormen voor de muzikanten een uitstekend doel om naar toe te werken."

Bijzonder detail: de vereniging bestaat 105 jaar, ze is opgericht in 1914. Na vijf jaar nam de fanfare de huidige naam Sint-Lambertus aan. Dat is dit jaar een eeuw geleden. Een club met historie dus, maar muzikaal helemaal van nu.

Wie tijdens het concert dacht: in zo'n orkest wil ik ook wel spelen, treft het. Dat kan namelijk. Geïnteresseerden zijn altijd welkom op een repetitie. Meer informatie over de vereniging is te vinden op www.muziekverenigingstlambertus.nl.

FOTO BOVEN: Muziekvereniging Sint-Lambertus en zanggroep Con Fervore in de gelegenheidsconcertzaal. Ze kijken terug op een geslaagd optreden. (Foto: Albert Stolwijk).

STILLE TOCHT OP ZATERDAG 4 MEI

Dodenherdenking staat stil bij het in vrijheid kunnen kiezen

De dodenherdenking staat zaterdag 4 mei in het teken van het thema 'in vrijheid kiezen'. De plechtigheid in Boxtel start om 18.30 uur.


In de Sint-Petrusbasiliek spreekt pastoor Geertjan van Rossem tijdens de herdenking een overweging uit. De inmiddels 93-jarige Toos van der Meijden-Baaijens, die veertien jaar oud was toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak, draagt er een gedicht voor. Aansluitend is om 19.10 uur een stille tocht waarbij wordt stilgestaan bij het Indië-monument op de Koppel.

De wandeling eindigt met een herdenking op de begraafplaats van de voormalige Heilig Hartkerk aan de Baroniestraat. Om 20.00 uur wordt hier, bij de laatste rustplaats van omgekomen RAF-militairen, twee minuten stilte in acht genomen. Niet alleen voor de Britse piloten, maar ter nagedachtenis aan alle oorlogsslachtoffers.

De stille tocht wordt begeleid door het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris dat ook een vendelgroet verzorgt. Scouting Boxtel vormt een erewacht bij zowel het Indiëmonument als bij de oorlogsgraven. De muzikale omlijsting van de plechtigheid ligt in vertrouwde handen bij een klarinet- en koperensemble van de Gildenbondsharmonie. Na afloop van de herdenking is er koffie of thee in wijkhuis Simeonshof (Annastraat 5), aangeboden door de gemeente Boxtel.


Gestels Gemengd Koor

Het Gestels Gemengd koor, dat ook zangers uit Boxtel, Esch en Gemonde heeft, houdt zondag 14 april vanaf 14.00 uur een voorjaarsconcert in ontmoetingscentrum De Huif aan de Hortensiastraat 2 in Sint-Michielsgestel. Een breed reportoire van Ramses Shaffy tot Ed Sheeran staat op de rol. De toegang is gratis.