STREEKDERBY EEN PROOI VOOR MANNEN VAN VC BLOX

Volleyballers mogen op voor de titel

Het mannenteam van de Boxtelse volleybalclub Blox mag volgende week op voor de titel in de tweede klasse dankzij een eclatante zege op VVC Vught. De streekderby werd zaterdag met 4-0 gewonnen. De eerste plek werd overgenomen van Pegasus uit Reusel. De directe concurrent verloor met 2-3 van laagvlieger Intermezzo uit Middelharnis waardoor de Boxtelaren het behalen van de titel zelf in de hand hebben.

De sfeer zat er vóór de wedstrijd al goed in. Sporthal De Braken hing vol spandoeken. Niet om de mannen aan te moedigen voor de strijd bovenin, maar voor Jeroen Verhagen die na dit seizoen afscheid neemt.

De coach nam dit team onder zijn hoede in 2014. De Boxtelse volleybalploeg verkeerde toen in de onderste regionen van de derde klasse. Langzaam werkten de mannen zich naar boven en dwongen promotie af naar de tweede klasse.

Zaterdag kan de formatie nóg een keer promoveren als er met 4-0 wordt gewonnen van tegenstander Best. Tweemaal promoveren in de laatste drie jaar zou een nóg knappere prestatie zijn van team en coach. Na vijf jaar laat Verhagen een ploeg achter waar nog veel meer in zit.

APPELTJE-EITJE...

Gezien de score (25-15, 25-19, 25-14 en 25-16) leek de zege appeltje eitje voor de mannen uit Boxtel, maar niks was minder waar. Vught heeft een sterk team met jonge talenten en blijkt altijd een uitdaging voor VC Blox.

De mannen uit Vught namen ook vaak de leiding tijdens de start van de sets, maar Blox nam telkens het roer snel over. De aanval liep soepel aan Boxtelse zijde en de tegenstander had geen antwoord op het sterke spel. Wel was er een enorme aderlating voor Blox: een van de spelers viel in de eerste set uit met een fikse enkelblessure omdat hij na een sprong op een voet van een tegenstander belandde.

Zijn positie werd goed overgenomen en Blox speelde met dezelfde inzet door. Dat was misschien wel het grootste verschil tussen Boxtel en Vught: de passie en inzet tijdens het spelen en het gaan voor elke bal.

Zaterdag 13 april vindt de laatste en allesbeslissende wedstrijd van het seizoen plaats. In sporthal Naestenbest aan de Prinses Beatrixlaan 27 moeten de mannen van VC Blox met 4-0 winnen van thuisclub Best om het kampioenschap veilig te stellen.


MuBo leidt het publiek door de Boxtelse historie

Na het succes in 2018 programmeert Museum Boxtel (MuBo) ook dit jaar rondleidingen op vaste zaterdagen over de geschiedenis van Boxtel. De ervaren gidsen Ben Ophof en Joop Schuller verzorgen de excursies beurtelings. Historicus Willem Wittenberg werkt er eveneens aan mee.

De eerstvolgende rondleiding is zaterdag 13 april a.s. om 14.00 uur. De wandeling door het museum is inhoudelijk gebaseerd op de canon van Boxtel. Die vertelt de geschiedenis van het dorp vanaf de prehistorie tot heden aan de hand van 49 vensters of thema's.

Elke tour start in de MuBo-ontvangstruimte met een korte introductie over die canon. Daarna worden de deelnemers door de gids meegenomen op zaal. Als het weer het toelaat gaat de wandeling ook langs de vroegere Heilig Hartkerk, het voormalige klooster Sint-Ursula en de Angelaschool.

Het programma duurt circa anderhalf uur. De kosten bedragen vijf euro per persoon. Voor de rondleiding kan men zich van tevoren aanmelden via e-mail: info@muboboxtel.nl of telefonisch bij Willem van Vossen op 06-16 04 18 98.

Kunsthistorica geeft lezing over Visch in MuBo

Marja Reitsma-Vrijling, werkzaam voor het Van Abbe-museum in Eindhoven, is zondag 15 april tussen 11.15 en 13.00 uur aanwezig in museum MuBo. Dan geeft de Boxtelse kunsthistorica een lezing over de kunstenaar Henk Visch, van wie momenteel een tentoonstelling is te zien in de expositieruimte.

Reitsma is kenner van het werk van de internationaal bekende kunstenaar, van wie de tentoonstelling nog tot en met zondag 2 juni in MuBo is te zien. Zij gaat daarbij in op Visch als beeldhouwer en legt daarbij de link tussen zijn eerdere werk en de grafiek uit de Boxtelse periode van de kunstenaar. Entree voor de lezing bedraagt vijf euro. Aanmelden kan via e-mail: info@muboboxtel.nl of telefonisch op 06-16 04 18 98.


Relax Kids

In Babel Bibliotheek aan de Burgakker is er morgen, vrijdag 12 april van 10.30 en 12.00 uur een gratis lezing: Relax Kids. Deze methode biedt ouders handvatten om kinderen tussen 4 en 12 jaar beter te laten slapen en te concentreren.

Boxtel

Hulp belastingaangifte

Samen met Buro Sociaal Raadslieden helpt Babel Bibliotheek Boxtel dinsdag 16 april van 10.00 tot 13.00 uur iedereen met het invullen van de digitale belastingaangifte. Bezoekers van de bieb aan de Burgakker dienen alle gegevens bij de hand te hebben en een werkende DigiD.

Zanggroep Tint

Zanggroep Tint verzorgt woensdagavond 17 april om 19.30 uur haar eerste optreden in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat. Het koor telt inmiddels dertig leden die zich vooral richten op pop en rock, maar ook wel eens ballads zingen.

Ouderen in Regie

Coöperatie-in-oprichting Ouderen in Regie praat senioren op woensdag 17 april bij over haar laatste inzichten en de ontwikkelingen op het gebied van wonen, leven en zorg in Boxtel. De informatiebijeenkomst is om 19.30 uur in Elisabethsdael aan de Mgr. Bekkersstraat 6 te Boxtel, inloop vanaf 19.00 uur.