Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

WIJKHUIS ANNASTRAAT BELEEFT DIAMANTEN BESTAANSJUBILEUM

Jarig Simeonshof viert uitbundig feest

RENS VAN DEN ELSEN

Wijkhuis Simeonshof in Boxtel bestaat zestig jaar. Tijdens de Weken van Elde werd afgelopen feestelijk stil gestaan bij dit diamanten jubileum.

De bewoners van het verzorgingshuis aan de Annastraat genoten drie dagen lang van verschillende feestelijke activiteiten. De officiële datum van het twaalfde lustrum was al op 2 februari. Op die datum in 1959 begonnen de Spaanse Zusters met een bejaardenhuis. Cees Raaijmakers, huidige locatieverantwoordelijke van het wijkhuis en secretaresse Ine van Diessen, vonden dat het feest groots gevierd mocht worden. Zij stelden een achtkoppig comité samen, dat het jubileum vorm gaf. ,,We hebben de afgelopen dagen een enorme betrokkenheid ervaren bij alle bewoners en medewerkers, het was prachtig om op deze manier samen deze mijlpaal te vieren", geeft Raaijmakers aan.

KWEEKTAFELS

De driedaagse viering begon dinsdag met een gezamenlijk ontbijtbuffet voor alle bewoners en medewerkers. Namens Zorggroep Elde onthulde Jacqueline Joppe, lid van de raad van bestuur, samen met bewoonster en voormalig medewerkster mevrouw Solon, twee rolstoelvriendelijke kweektafels in de tuin achter het wijkhuis. ,,Hierin staan planten en kruiden, die we ook gaan gebruiken voor op de eettafel en we kunnen er leuke activiteiten met de senioren mee doen", vertelt Raaijmakers. Daarnaast is er voor het jubileum een speciaal magazine gemaakt, waarvan het eerste exemplaar werd uitgereikt aan mevrouw Bleeker, de bewoonster van Simeonshof die onlangs honderd kaarsjes mocht uitblazen.

Dinsdagavond werden de senioren en hun familieleden verrast met een gezellige feestavond. Hier gaf de Boxtel City Band een optreden en werden de aanwezigen verrast door een serenade van het leerlingenorkest van de Gildenbondsharmonie. Gisteren en vandaag, waren er besloten festiviteiten voor bewoners, waaronder een receptie en een koffieconcert. Vanavond, donderdag 11 april is er een feest voor alle medewerkers en vrijwilligers van Simeonshof.

WEKEN VAN ELDE

Het jubileum van het wijkhuis valt onder de Weken van Elde die de zorggroep voor het tweede jaar organiseert. Deze zijn maandag begonnen en duren nog tot 21 april. Alle locaties in Boxtel, Liempde, Esch en Sint-Michielsgestel houden allerlei activiteiten om te laten zien wat de zorggroep nu precies doet. Zo is er in het Buitenhuis in Esch een fotospeurtocht, ruikt het in hofjeshuis Vinckenrode (Mgr. Bekkersstraat) naar heerlijke baksels en rijdt in Liempde vanaf dorpshuis De Vlaswiek volgende week de Zilverexpress (tuktuk) een rondje door het dorp.

Zorggroep Elde staat tijdens deze weken ook stil bij de strijd tegen kanker. Zaterdag 13 april is er van 15.00 tot 17.00 uur een pubquiz bij zorgexpertisehuis Liduina in Boxtel. Daar zijn negen medewerkers aanwezig die in juni de Alpe d'Huez gaan beklimmen om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte. Inschrijven voor de quiz is mogelijk via www.zge.nl.

FOTO BOVEN: Tijdens het feest van dinsdag, vierden bewoners van SImeonshof samen met hun familie het zestigjarig bestaan van het wijkhuis. De Boxtel City Band verzorgde de muziek. (Foto: Albert Stolwijk).