Afbeelding
Foto: Proef Culinair

PROEF! CULINAIR BETREKT GROTER PAND

Nóg meer lekkernijen in winkel voor fijnproevers

JULES HAMELEERS

Delicatessenzaak Proef! Culinair aan de Molenstraat staat tot de nok toe vol met kaas, wijn, worst, noten en andere lekkernijen. Maar Marco Vermeijs en Yvon Goossens willen hun assortiment nog verder uitbreiden en hun keuken er meer bij betrekken. Dus gingen ze op zoek naar een groter pand. Dat hebben ze gevonden aan de Rechterstraat 54. Aan het begin van de zomer willen ze er hun intrek nemen.

,,We merken dat we onze producten niet meer zo kunnen presenteren als we zouden willen", aldus Vermeijs. ,,Ook zit ons kookgedeelte hier best wel weggestopt, en dat is juist iets om trots op te zijn. Dat mag best transparanter." Daarnaast worden onder andere verse thee en meer soorten noten toegevoegd aan het assortiment. Vermeijs wil met een rustigere opstelling zijn klanten op hun gemak stellen. ,,We komen uit de horeca en vinden het dus belangrijk dat mensen zich hier ontspannen en fijn voelen."

Ook was het houden van workshops en proeverijen 'een gedoe'. Vermeijs en Goossens moeten de hele winkel ombouwen als ze er een evenement willen houden. Voor de laatste workshop was zoveel interesse dat ze moesten uitwijken naar een externe locatie. ,,En dan verlies je dus ook de kracht van de winkel. In ons nieuwe pand zouden we ook buiten, aan de achterkant, evenementen kunnen organiseren", aldus Vermeijs.

DRUKKER

Vermeijs hoopt dat de fijnproeverswinkel meer klanten gaat trekken op de nieuwe locatie naast grand café Rembrandt. ,,Maar er is niks over te zeggen. Eerst zeiden mensen ook: jullie zitten om het hoekje, hier gaat het nooit lopen. Maar het wordt nog steeds drukker."

FOTO ONDER: Eigenaren Marco Vermeijs en Yvon Goossens in hun winkel Proef! Culinair. In hun handen houden ze het bewijs dat ze een gecertificeerde foodspecialiteitenwinkel zijn.