Paasloop Marvel: extra aandacht voor de jeugd

Een mooie lenteloop langs de Dommel, door het buitengebied van Boxtel. Dat is de FAC Paasloop die de Boxtelse atletiekvereniging Marvel jaarlijks op tweede paasdag houdt. Met een apart klassement is er maandag 22 april extra aandacht voor 13- tot 15-jarigen. Bovendien introduceert de club een elektronische tijdwaarneming.

De FAC Paasloop is een mooie mogelijkheid om de lente in te luiden met een gezellige hardloopwedstrijd. Zeker sinds vorig jaar het parcours vernieuwd is. Na de start op de atletiekbaan in sportpark Den Wielakker lopen deelnemers door de groene dorpsrand van Boxtel en het buitengebied. Deelnemers aan de langste afstand pakken de fraaie Dommel-oversteek via de Hooibrug mee.

Voor elke afstand is een ronde uitgezet. De langste route telt 10,5 kilometer, maar deelnemers kunnen ook kiezen voor een korter parkoers van 5,7 of 1,2 kilometer. ,,Zo is de Paasloop een mooie uitdaging voor de wedstrijdatleet en tegelijk een gezellige evenement voor de recreatieve loper", aldus voorzitter Martin van der Broek van Marvel. Hij meldt dat er voor de jeugd dit jaar voor het eerst twee afstanden zijn met een apart klassement. De kidsrun van 1.200 meter start om 10.30 uur. Voor de jeugd van dertien tot en met vijftien jaar is er de ronde van 5,7 kilometer. Nieuw is ook de elektronische tijdwaarneming. Daardoor krijgen alle deelnemers exact de netto-tijd achter hun naam.

INSCHRIJVEN

Tot dinsdag 16 april is de voorinschrijving geopend die korting biedt. Deelnemers ontvangen op de dag van de wedstrijd een startnummer met hun naam. Inschrijven kan ook nog voor aanvang van de wedstrijd. Na afloop staat een gratis drankje klaar voor alle hardlopers. Meer informatie en aanmelden via www.avmarvel.nl of via www.inschrijven.nl (Paasloop Boxtel).

Keira Kreijveld eindigt als vijfde op NK jeugdjudo

Keira Kreijveld (13) van Judoclub Liempde is zaterdag vijfde geworden op het Nederlands kampioenschap onder vijftien jaar. Ze verloor de strijd om het brons nipt.

De judoka trad op in de categorie tot 48 kilogram. Ze heeft goed judo laten zien en niks weggegeven, aldus haar coach Dirk Habraken. Keira won haar eerste drie partijen knap met een ippon. In de halve finale moest ze het afleggen tegen de latere kampioene. Ook in de strijd om het brons pakte ze de winst niet, waardoor ze vijfde werd.

BEGINNERSTOERNOOI

Twaalf jeugdleden van de Liempdse club deden zondag mee aan een beginnerscompetitie in Diessen. Bram van Oorschot won al zijn partijen overtuigend met een ippon, waardoor hij eerste werd.

Er moest flink gestreden worden door de Liempdse sporters. Voor een beginnerstoernooi was de tegenstand behoorlijk. Annabel Loman en Zyan van Hedel behaalde een tweede plek. Gijs de Wit, Cas de Wit, Manuel van Breugel, Juan Schuurmans, Fedde van Helvoort werden derde. Annabel Omvlee en Tiago van Breugel eindigden als vierde. Odin van Hedel en Bram van den Langenberg pakten een vijfde plaats.

Jozef Penning wint regiomix-toernooi jeu de boules

Het wekelijkse regiomix-toernooi van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot is maandag gewonnen door Jozef Penning.

Hij liet met 32 punten zijn concurrenten achter zich. Jos Kerkhofs behaalde de tweede plaats met 21 punten. Op plek vier tot en met zeven eindigden respectievelijk Joop Schellekens, Kees Doevendans, Cor Mulder, Mariet van Roosmalen en Martien Puijn.