De knippende tweelingzussen Anita en Janine voor hun nieuwe kapsalon. Die gaat woensdag 17 april open. Vanaf die dag loopt er tot eind mei een actie voor klanten. (Foto: Peter de Koning).
De knippende tweelingzussen Anita en Janine voor hun nieuwe kapsalon. Die gaat woensdag 17 april open. Vanaf die dag loopt er tot eind mei een actie voor klanten. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

TWINS HAIRSTYLING KRIJGT MEER RUIMTE

Kapsalon verhuist naar pand aan de Rechterstraat

JAN HERMENS

Het jasje van Twins Hairstyling is een tikje strak geworden. De verhuizing van de Stationsstraat naar de Rechterstraat 6a schept ruimte. De kapsalon wordt groter, maar blijft knus en gezellig. Ook de prijzen veranderen niet.

De tweelingzussen Anita Willems en Janine Dominicus delen sinds vier jaar een pand met De Firma Fotografie. Toen eigenaars Stef en Ellen Schellekens besloten hun onderneming voort te zetten zonder winkel, leidde dat tot een verhuizing voor de kapsalon. ,,Eerst vonden we dat wel jammer, maar nu zien we deze stap als een kans. We zijn toe aan wat meer ruimte en die krijgen we nu. Zaterdag 13 april is onze laatste dag aan de Stationsstraat. Woensdag 17 april gaat Twins Hairstyling op het nieuwe adres open", aldus de knippende zussen.

KLUSSERS

In het pand aan de Rechterstraat zijn klussers volop bezig de kapsalon in te richten. ,,Hun hulp is onmisbaar voor ons. We willen de gemoedelijke sfeer van Twins Hairstyling handhaven. We nemen geen extra personeel aan, blijven met z'n tweeën de salon runnen. Met een stagiaire, dat wel. Zo geven we onze vakkennis door."

Bij Twins kunnen mannen, vrouwen en kinderen terecht voor een frisse nieuwe coupe. Anita en Janine werken op afspraak. ,,Iemand mag gerust binnenlopen om te kijken of er toevallig ruimte is, maar afspraken gaan voor."

ACTIE

De verhuizing gaat gepaard met een actie voor de klanten. ,,Bij een besteding van 17,50 euro mag een klant aan het rad draaien. Een slinger aan het wiel levert een prijsje of een korting op. Verder serveren we iets lekkers bij de koffie. De actie duurt tot eind mei."

De droom van de twee zussen, samen een kapsalon openen, ging vier jaar geleden al in vervulling. Daarvoor werkten ze allebei als kapster in loondienst. Zo leerden ze alle fijne kneepjes van hun vak kennen. ,,We beschikken over de nodige ervaring, deskundigheid en creativiteit. De verhuizing is weer een nieuwe stap voor ons als zelfstandig ondernemers. We genieten van ons werk, van de contacten met de klanten, van de blije gezichten van mensen die stralend uit onze stoel stappen. We gaan met datzelfde enthousiasme verder, op een ander adres."