Afbeelding
Foto: Protestantse Gemeente Boxtel

Snuffel- en boekenmarkt in protestants kerkje

De activiteitencommissie van de Protestantse Gemeente Boxtel houdt zaterdag 13 april van 10.00 tot 15.00 uur haar jaarlijkse snuffel- en boekenmarkt in het kerkje aan de Clarissenstraat.

De opbrengst gaat naar de Protestantse Gemeente Boxtel. Woordvoerster Margré Schoondermark: ,,De kinderen van Paks knutselen op tafels die op instorten staan en het plafond in het kerkje moet nodig gestuukt worden. Dat betekent dat tevens de led-spots in het plafond worden vervangen."

Morgen, vrijdag 12 april kunnen mensen tussen 17.00 en 20.00 uur goederen inleveren in de kerk. De organisatie neemt geen witgoed, meubels, fietsen en pc's in. De entree voor de snuffelmarkt bedraagt een euro. Kinderen onder twaalf jaar mogen gratis naar binnen. Giften zijn welkom op rekeningnummer NL54 RABO 0168 8820 00 ten name van Protestantse Gemeente onder vermelding van snuffelmarkt. Meer informatie: Margré Schoondermark, telefoon (0411) 67 85 65 of Anneke Doe, 67 49 35.

FOTO BOVEN: Impressie van de snuffel- en boekenmarkt die elk voorjaar wordt gehouden in de protestantse kerk aan de Clarissenstraat in Boxtel. (Foto: Protestantse Gemeente Boxtel, 2017).


VASTENACTIE VOOR PROJECT NICARAGUA

Schoon water verandert alles

In de vastentijd, de periode tussen carnaval en Pasen, besteedt de werkgroep Missie, Ontwikkeling en Vrede (MOV) van de Heilig Hartparochie aandacht aan een project in Nicaragua. De vastenactie steunt jaarlijks wereldwijd initiatieven die onder meer zorgen voor schoon water dicht bij mensen in ontwikkelingslanden.

De stichting El Arbol wil met kleinschalige projecten de positie van kansarme vrouwen en kinderen in de wijk El Limonal van de stad Chinadega versterken. De stichting is in 2016 gestart met het opzetten van een botanische tuin bij de basisschool Ojo de Agua. Hier verzorgt El Arbol lessen in milieu-educatie en Engels. Ook wordt er voorlichting gegeven aan meisjes en is er gratis medische hulp voor alle inwoners van de wijk.

GEZONDER ETEN

Door de aanwezigheid van water leren de leerlingen en de volwassenen groente, fruit en kruiden te verbouwen waardoor ze gezonder kunnen eten. Het voedsel wat overblijft wordt verkocht waardoor er nieuwe planten en zaden gekocht kunnen worden. Volgende week het zevende en tevens laatste artikel in deze serie.


SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Voorganger is pastoor C. van Beurden. Intenties voor Pieter en Annie Kuijer- Verburgh; Cornelis v.d. Leest; Hendrica v.d. der Leest- v.d. Oetelaar; Fransje v.d. Leest; Dorus en Anneke v. Oirschot- v. Rulo; Antoon en Theo v. Oirschot; Toon v. Gestel; Jan en Nellie de Laat- v. Niftrik; Mari de Laat; Martinus en Wilhelmina Geurtsen- v. Gerven; Riek en Theo Geurtsen.

DINSDAG 19.00 boeteviering ter voorbereiding op het paasfeest.

DONDERDAG Witte Donderdag, 17.00 eucharistieviering met gemengd koor. Voorganger is pastoor Joe. Intenties voor het geestelijk en tijdelijk welzijn van alle parochianen.

VRIJDAG Goede Vrijdag, 15.00 kruisweg met aansluitend kruisverering.

MEDEDELINGEN

* Bedevaart. Op eerste en tweede paasdag is de jaarlijkse bedevaart naar Hakendover in België. Als geestelijk begeleider van de bedevaartskring Meierij gaat kapelaan Harold van Overbeek, priester van de Franciscusparochie uit Asten, mee. De algemene intentie is: 'Goddelijke zaligmaker, wij zijn u dankbaar voor 75 jaar vrijheid'. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij plaatselijk broedermeester Bart Schellekens.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst op Palmpasen geleid door mw. ds. Beate Rose uit Boxtel. Organist is Hans van der Haagen. Voor de kinderen is er korte Paks, zij komen eerst in de kerk en vieren daarna hun eigen dienst in ontmoetingscentrum De Schakel.

DONDERDAG Witte Donderdag, 19.30 viering heilig avondmaal. Thema: het geluk van Petrus.

VRIJDAG Goede Vrijdag, 19.30 evangelielezing. De cantorij zingt onder leiding van Monique Joosten. Thema: het geluk van Maria.

MEDEDELINGEN

* Paasvieringen. Zaterdag 20 april 21.30 paaswake met lichtritueel. Thema: licht in de nacht. Zondag 21 april 10.00 feestelijke paasdienst met als thema: het geluk Paulus. Voor kinderen en jongeren is er ontbijt; na afloop koffiedrinken in De Schakel. De diensten in de Stille Week en tijdens Pasen worden geleid door Corrie Terlouw; Ko Suurmond bespeelt het orgel.

* Bereikbaarheid. Mw. ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.

* Snuffel- en boekenmarkt. Vrijdag van 17.00-20.00 inleveren spullen en boeken. Zaterdag van 10.00-15.00 markt in kerk en De Schakel.