ZATERDAGAVOND 13 APRIL

Boxtel's Harmonie verwelkomt lente in Bracbantzaal JRL

Met een gastoptreden van harmonie Oefening Baart Kunst uit Erp luidt Boxtel's Harmonie zaterdag 13 april het voorjaar muzikaal in. De gratis toegankelijke uitvoering in de Bracbantzaal van het Jacob-Roelandslyceum (Grote Beemd 3) begint om 19.30 uur.

Boxtel's Harmonie grijpt de eerste versregel van Herman Gorters epos Mei aan als titel voor haar voorjaarsconcert: Een nieuwe lente, een nieuw geluid. Het orkest vertolkt onder leiding van interim dirigent Johan Smeulders onder meer 'The Legend of Amaterasu', een werk waarin de Nederlandse componist Eric Swiggers het verhaal van een Japanse zonnegodin verklankt. Euphoniumspeler Marco van de Loo treedt op als solist en voert 'Variations on Caprice no. 24 in A-flat' uit. Andrew Lloyd Webber arrangeerde dit bravourestuk op een melodie van Paginini voor zijn broer Julian, die cellist is. De ook in Boxtel niet onbekende Sef Pijpers jr. dirigeert gastorkest OBK in onder meer 'Down from the shimmering sky' (James Curnow) en 'La Leyenda del Beso' (Reveriano Soutullo).

ORANJEBITTERCONCERT

Vorige week werd gemeld dat de Boxtelse muziekkorpsen stappen willen zetten op weg naar verdere samenwerking. Dat gebeurt ook komende zaterdag al als enkele gastmuzikanten Boxtel's Harmonie versterken. Maar ook op Koningsdag wordt dat merkbaar. De jaarlijkse aubade krijgt een andere opzet. Omdat het dan schoolvakantie is, valt het voor verenigingen niet mee om alle leden op de been te brengen. Daarom is gekozen voor een gezamenlijk optreden van Boxtel's Harmonie, Gildenbondsharmonie en fanfare Sint-Arnoldus. Het samengestelde orkest verzorgt zaterdag 27 april voor de gedecoreerden vanaf 12.00 uur een Oranjebitterconcert. Tijdens dit optreden doet ook reus Jas de Keistamper zijn woordje.


Fenne houdt actie in Oosterhof voor kankeronderzoek

Met een FunFair op zaterdag 13 april in winkelcentrum Oosterhof willen Fenne van den Biggelaar uit Boxtel en haar klasgenoten geld ophalen voor onderzoek naar kanker.

Het winkelend publiek kan zaterdag tussen 10.30 en 15.30 uur een van deze prijzen winnen door pijlen te gooien op levensgroot dartsbord. Voor de kleintjes is er een popcornmachine. Daarnaast is er een kraam met informatie over het goede doel: Oncologiefonds van Radboud UMC Nijmegen. Ook los doneren is mogelijk.