Afbeelding
Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

DERDE EDITIE BOXTELS FESTIVAL STAAT IN DE STARTBLOKKEN

Boxrock geeft talent de ruimte

RENS VAN DEN ELSEN

De apotheose van festival Boxrock vindt zaterdag 13 april plaats in jongerencentrum B-Town. Deze derde editie kende een andere opzet dan voorgaande jaren, door de toevoeging van voorrondes. Hiermee wilde de organisatie live muziek weer terugbrengen in de kroegen. Een geslaagde opzet, zo concludeert Patrick Hoppenbrouwers, een van de drijvende krachten achter het Boxtelse festival.

In de voorgaande maanden waren cafés als D'n Boer, De Kerk en Dok12 het strijdtoneel voor bands en singer-songwriters om een plekje op het podium van Boxrock te bemachtigen. Zowel bezoekers als de artiesten en uitbaters wisten deze extra optredens te waarderen. De een om het spelen, de ander voor de muziek of de omzet. ,,Daarnaast heeft het ook geleid tot leuke samenwerkingen tussen verschillende muziekscholen in de regio. Hopelijk plukken wij als festival daar volgend jaar de vruchten van en ontstaan er nieuwe, jonge bandjes die bij ons willen komen spelen", aldus Hoppenbrouwers.

Tijdens de eerste editie zocht Boxrock zoveel mogelijk muzikaal talent uit de eigen gemeente. Om te voorkomen dat ieder jaar dezelfde namen op het programma staan, is de organisatie ook buiten de grenzen gaan kijken. ,,Maar de muzikale basis ligt natuurlijk in Boxtel. Dit jaar hebben we een veel artiesten die hier vandaan komen of hier hun roots hebben liggen. Dat vind ik erg gaaf en zorgt ook voor de nodige ontwikkeling van talent in ons dorp", vindt Hoppenbrouwers. De organisatie kreeg ook dit jaar weer veel aanmeldingen binnen om op te treden tijdens Boxrock. Hoewel dat erg gewaardeerd wordt, kijken Hoppenbrouwers en mede-organisator Viktor van Dooren toch eerst in de eigen vijver. ,,En dat vullen we dan aan met talent uit te regio. Zo komt dit keer Ilona Weiss uit 's-Hertogenbosch en Maggie Dae uit Weert."

PROGRAMMA

Zaterdag start het festival in B-Town om 18.00 uur en duurt tot 01.00 uur. Er zijn afwisselend optredens in de grote zaal en in het meer intieme cafégedeelte. Op het akoestisch podium treden op: On the Edge, Shakira Pullens, Ilona Weiss en Maggie Dae. Op het hoofdpodium geven Hemattic, Boxruba, KongFoo, Death Star Discotheque en Dent&Friends acte de présence. De zaal is open vanaf 17.30 uur en de entree bedraagt 2,50 euro. Hoppenbrouwers verwacht een gezellig en gemoedelijk muzikaal festival: ,,Ik heb al veel bands zien spelen en dat ziet er allemaal gaaf uit."

FOTO LINKS: Tijdens de voorronde in café De Kerk wist het trio van On the Edge de jury ervan te overtuigen dat ze een plek op Boxrock verdienden. Dat maakte jurylid Patrick Hoppenbrouwers (midden) meteen duidelijk. (Foto: Bas van den Biggelaar).