Rugbymannen Ducks maken fraaie comeback

De rugbymannen van Ducks, die een combinatieteam vormen met leden van Oysters uit Oisterwijk, begonnen zondag slordig aan de wedstrijd tegen The Wasps uit Nijmegen. Uiteindelijk trok de ploeg toch de zege naar zich toe, al werd het op het einde nog erg spannend...

Door slap en onattent verdedigen drukte de tegenstander op sportpark Den Wielakker al snel tweemaal een try. Ducks was wakker geschud en herpakte zich. Het team strijdt nog om het kampioenschap en alleen bij volle winst was er nog hoop. De thuisploeg nam het heft in handen.

Met voorop de uitstekende derde rij, bestaande uit Bas Steenbeeke, Nick Blom en Stijn van de Loo, werd de aanval ingezet. Captain Rick van Lingen maakte twee tries. En omdat Wouter Puts ook tweemaal de conversie benutte, stond de thuisploeg binnen een halfuur alweer met 14-12 voor.

Winger Maarten Oosterwijk werd nog voor rust tweemaal in stelling gebracht en hij maakte de kansen af. Vervolgens was er een slordigheidje in de Boxtels/Oisterwijkse defensie waardoor de bezoekers vlak voor rust scoorden. Ruststand: 24-17.

HOGE BAL

Van de Loo pakte na de pauze op knappe wijze een hoge bal en bediende de opkomende Steven Soederhuizen. De goed meegelopen Ben Verstraeten maakte het af: 29-17. Een tegenaanval van Wasps bracht de Nijmeegse formatie weer dichterbij, maar door de snelheid en energie van jonge talenten Niels van der Heijden, Teun Soederhuizen, Julius Doms en Kirollos Said werd Wasps vastgezet. Toen Blom er de turbo op gooide, was de volgende try een feit: 36-24.

LEEK BESLIST...

De wedstrijd leek beslist, maar Wasps wist toch nog te scoren: 36-31. Verder lieten de mannen van trainer/speler Tim Nouwens het niet komen. Zondag staat de uitwedstrijd tegen rode-lantaarndrager The Dukes uit 's-Hertogenbosch op het programma. Voor de titel is het afwachten of Wasps geen steken laat vallen tegen Bokkenrijders of Obelix.