Rieke Dirks is al veertig jaar actief in de softbalwereld. Zij was lange tijd als speler en coach actief in Boxtel en trainde ook Jong Oranje. Tegenwoordig is ze actief bij Roef!, de tegenstander van de Boxtelse softbalvrouwen van zondag. (Foto: Hans Verberk).
Rieke Dirks is al veertig jaar actief in de softbalwereld. Zij was lange tijd als speler en coach actief in Boxtel en trainde ook Jong Oranje. Tegenwoordig is ze actief bij Roef!, de tegenstander van de Boxtelse softbalvrouwen van zondag. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

WISSELEND SUCCES BIJ DE BOXTELSE SOFT- EN HONKBALLERS

Oude bekende Ducks werpt eerste pitch

De eerste worp van het seizoen bij honk- en softbalvereniging JRC Ducks werd zondag verricht door Rieke Dirks. Als speler en coach is ze jarenlang voor de Boxtelse club actief geweest. Ze was coach van Oranje en ontving de Nol Houtkamp Award van de Koninklijke Nederlandse Honk- en Softbalbond. Momenteel is zij actief bij Roef! Het damesteam van deze club was zondag tevens de tegenstander van de Boxtelse softballers: er stond zelfs een dubbele wedstrijd op het programma. De honkballers speelden uit in Maastricht.

De dubbele wedstrijden horen bij de eerste klasse waarin de Boxtelse softballers dit seizoen uitkomen. Het niveau is een enorme uitdaging. Naast ervaren spelers, zijn er nieuwe teamleden bijgekomen die vorig jaar nog in de jeugd speelden.

De eerste wedstrijd begon Ducks sterk. Tegenstander Roef! scoorde echter één punt en niemand van Ducks bereikte de thuisplaat. In de derde inning kregen de vrouwen van Roef! de tactiek van pitcher Inge van Geel door en begonnen ze de ballen te raken. Ducks bleef achter en na de derde inning stond het 0-3 voor de uitploeg. De tegenstanders hadden de smaak te pakken waardoor ze in vijf innings negen punten maakten. De dames van Ducks scoorden door goede honkslagen van Laura van Zetten en Nikki van Nes nog twee puntjes, maar het mocht niet baten. De eerste wedstrijd werd met 2-9 verloren.

DEBUTANT

Debutant-pitcher Nienke van Duijl startte in de tweede wedstrijd. Ze gooide goed, maar Roef! wist hiermee om te gaan. Mede door een aantal veldfouten maakten de tegenstanders liefst dertien punten in één inning. Ducks scoorde in deze inning ook twee punten, maar deze vielen in het niet bij de slagkracht van de tegenstander. Die pakte door en scoorde in de tweede en derde inning nog eens zeven punten. Colette Wind maakte nog twee punten aan Boxtelse zijde, maar het duel kwam toch na drie innings ten einde. Eindstand: 5-20. Het bleken twee leerzame wedstrijden voor Boxtelse softbalvrouwen.

SOEPELTJES

De eerste competitiewedstrijd van de honkballers stond zondag óók op het programma: in en tégen Maastricht. De mannen van Ducks kwamen met slechts één doel naar Zuid-Limburg; om de eerste competitiezege te boeken. En dat was ook te zien, want na de eerste inning stonden de Boxtelaren al met 0-10 voor door maar liefst zeven honkslagen. Kees van Aarle startte op de heuvel en begon goed met drie toegestane punten in de eerste drie innings. De slagploeg was toen al uitgelopen naar 0-12, maar nam in de derde en vierde inning wat gas terug. Werper Van Aarle was bij de les en werkte zich soepeltjes door de line-up met vier strike-outs.

De Boxtelse formatie stapelde weer punten in de vijfde en zesde inning en kwamen zo op een 3-19 voorsprong. Maar in de zevende inning kreeg Ducks het toch even moeilijk. Maastricht scoorde zeven punten. Daardoor was op dat moment de voorsprong 'slechts' negen punten. Als dat er tien waren, was de wedstrijd beslist via de zogeheten mercy rule: een duel wordt dan na zeven innings stopgezet als een van de teams met tien punten voor staat.

Ducks bleef desalniettemin alert, sprokkelde punten bijeen en afsluitend werper Yannick Brechenmacher stuurde op belangrijke momenten slagmannen met drie slag terug naar de bank. Eindstand: 10-21 voor de Boxtelaren.

SENIOREN

Uitslagen zondag 7 april

Ducks H2 - Jeka H4        1-5

Ducks DS1 - Roef! DS2        2-9

Ducks DS1 - Roef! DS2        5-20

Maastricht H1 - Ducks H1        10-20

Programma zondag 14 april

Stags H2 - Ducks H2        10:00

Cheetahs DS1 - Ducks DS1        13:00

Cheetahs DS1 - Ducks DS1        15:10

Ducks H1 - Nuenen H1        15:00

JEUGD

Uitslagen zaterdag 6 april

Gryphons PH2 - Ducks PH1        3-2

Ducks AH1 - Wizards of Boz AH1        4-11

Alphians JS2 - Ducks JS1        5-15

Ducks JH1 - Sunville Tigers JH1        5-17

Programma zaterdag 13 april

Nuenen AH1 - Ducks AH1        11:00

Ducks PH1 - Hazenkamp PH1        11:00

Ducks JH1 - Sittard Condors JH1        14:00




Beach Break
presenteert
line-up 2019

In het weekend van 28, 29 en 30 juni vindt op het terrein van recreatieplas De Langspier de tiende editie van het Boxtelse evenement Beach Break plaats, ook wel het Dijkhuizen Beach Break & MSB Beachvolleybaltoernooi.

De organisatie heeft recent de line-up bekendgemaakt. Onder meer Maan, de Italiaanse Queen-coverband The Vipers en coverband Baby Blue uit Schijndel treden vrijdagavond 28 juni op. Zaterdagavond staat in het teken van deejays. Dit zijn de Boxtelaar Gentle Mel, Team Rush Hour, Puinhoop Kollektiv, De Lievelings Dj's van je Zusje, Aap uit de Mouw én het in Boxtel bekende dj-collectief Buren van de Brandweer. Inschrijven kan binnenkort via de website www.beachbreakboxtel.nl.