Irene boekt een overtuigende zege bij SVG Tilburg

Voor het eerste elftal van de Gemondse voetbalvereniging Irene stond zondag de uitwedstrijd tegen SVG in Tilburg op het programma. Deze ploeg had vijf punten meer, maar ook twee wedstrijden meer gespeeld. Bij een overwinning zou Irene goede zaken doen en dat lukte.

De Gemondenaren begonnen goed aan de wedstrijd en konden de bal vrij laten lopen. SVG trok zich vanaf de aftrap terug voor eigen goal en gaf weinig druk op de bal. Irene speelde gedisciplineerd en wist in de eerste minuten al een paar keer dreigend voor de goal van SVG te komen.
In de dertiende minuut ging Rob Groenendaal goed door op links, de keeper van SVG reageerde slecht op zijn voorzet, waardoor Owen van Lith van dichtbij de openingstreffer kon aantekenen.
Twee minuten later hetzelfde scenario. Ferdy van Zon tikte een voorzet van links van Groenendaal bij de eerste paal keurig binnen: 0-2.
Gedurende het restant van de eerste helft hield Irene de controle over de wedstrijd. SVG wist slechts een keer gevaarlijk te worden door slordig balverlies in de Gemondse defensie. De bal schampte de bovenkant van de lat.

AANVALLENDER

In de tweede helft ging SVG veel aanvallender spelen, met vier spitsen. Dit resulteerde in meer druk op de Gemondse verdediging, maar deze stond goed en gaf geen enkele kans weg. Door het aanvallender spel van de Tilburgers ontstond er voorin veel ruimte voor Irene waar de ploeg echter slordig mee omsprong. De bezoekers wisten een aantal 100-procentkansen niet te verzilveren waardoor de stand lang 'maar' 0-2 bleef.
In de tachtigste minuut viel dan toch de 0-3 voor Irene. Kay van de Sande wist de bal op het middenveld te veroveren en gaf een prima bal op Groenendaal die met zijn snelheid een verdediger van SVG het nakijken gaf en de keeper omspeelde.
Zondag 14 april speelt Irene thuis tegen FC Drunen, een tegenstander die ondanks haar stand op de ranglijst vooral niet onderschat moet worden.

Rondleiding MuBo

De eerstvolgende rondleiding door Museum Boxtel vindt plaats op zaterdag 13 april om 14.00 uur. De geschiedenis van het dorp wordt verteld aan de hand van een door MuBo samengesteld canon. De andere zaterdagen zijn: 18 mei, 15 juni, 20 juli, 24 augustus, 14 september, 19 oktober, 23 november en 14 december. De rondleiding kost vijf euro. Aanmelden kan via e-mail (info@muboboxtel.nl) of telefonisch (06-16 04 18 98).