BOXTELSE DERDEKLASSER KLIMT DANKZIJ 5-3 ZEGE NAAR DE TWEEDE PLEK VAN DE RANGLIJST

ODC wint tweede keer op rij van FC Engelen

Voor de tweede week op rij won ODC van FC Engelen. Na de 0-3 van een week eerder in de uitwedstrijd wonnen de tricolores zondag op eigen veld met 5-3. Bij rust keek ODC nog tegen een 1-2 achterstand aan. Na de pauze kantelde de wedstrijd echter volledig, waarbij het de ploeg van trainer Carlo Vorstenbosch niet tegen zat.

Vooraf ging ODC ervanuit dat het thuis niet zo gemakkelijk zou gaan als in Engelen. De gasten zouden hun lesje wel geleerd hebben. Daar leek het in de eerste paar minuten van de wedstrijd overigens niet op. Want pas in de twintigste minuut kwam FC Engelen er ineens razendsnel uit. Sam de Schepper bereikte Luca Schrier die knap uithaalde en ODC-doelman Jordy van der Zande kansloos liet.

ODC had echter snel een antwoord klaar. Tijn Boons schudde twee minuten later zijn tegenstander van zich af en legde de bal klaar voor Joep van der Meijden die op snelheid langs zijn opponent ging en in de korte hoek scoorde: 1-1.

Die stand bleef tot vlak voor rust op het scorebord staan. Toen kreeg FC Engelen vanaf rechts een vrije trap. De bal werd hoog voor het doel geslingerd. Van der Zande leek in te kunnen grijpen, maar Engelen-captain Marijn van Rijswijk was eerder bij de bal en kopte zijn ploeg opnieuw op voorsprong.

SPEKTAKELSTUK

In de tweede helft voltrok zich een waar spektakelstuk. Na een paar mooie slalombewegingen stond Van der Meijden opeens vrij voor de keeper waarna hij het bekwaam afrondde: 2-2. Een paar minuten later kwamen de gasten voor de derde keer op voorsprong. De ODC-defensie greep bij een aanval van de gasten slap in waardoor De Schepper vanaf de zestien alle ruimte kreeg.

De tricolores gaven vervolgens vol gas om langszij te komen. In de 64e minuut kreeg ODC een penalty. Just van Wijk ging onderuit binnen de beruchte lijnen. Dirk van der Struijk maakte geen fout en schoot de 3-3 binnen.

Nadat Engelen-speler Niels Banierink even daarna wegens commentaar op de leiding zijn tweede gele kaart ontving, stond het opeens elf tegen tien spelers. Voor ODC was dat het signaal om vol voor de winst te gaan. Uit een corner en nog een strafschop tekenden Schellekens en Van der Meijden de eindstand aan.

ODC heeft een belangrijke overwinning kunnen bijschrijven. De ploeg liet zien mentaal sterk te zijn door tot drie keer toe terug te komen van een achterstand en uiteindelijk ook nog de volle winst te pakken. Door de zege en het verlies van concurrent SVSSS, staat ODC nu tweede op de ranglijst met 34 punten uit achttien wedstrijden. Koploper BVV heeft niet alleen een punt, maar ook een wedstrijd meer. De komende week wordt belangrijk voor de ploeg van trainer Vorstenbosch. Vandaag, donderdag 11 april wordt in Udenhout bij een stand van 1-1 de resterende 23 minuten uitgespeeld van het duel met SVSSS (aanvang 20.00 uur). Zondag 14 april gaan de tricolores vervolgens op bezoek bij Taxandria in Oisterwijk; waar om 14.30 uur wordt afgetrapt.

FOTO RECHTS: Dirk van der Struijk, verdediger van ODC en met twee doelpunten belangrijk voor zijn ploeg, dolt hier met een speler van FC Engelen. (Foto: Hans Verberk).

Munselploeg vecht, maar moet gelijkspel incasseren

Het gat tussen de onderste ploegen in het linkerrijtje in de klasse 4I en RKSV Boxtel is slechts vier punten. Maar met de teams uit de onderste regionen is het verschil zes punten. De Munselploeg staat op een prima negende plaats, maar voelt de hete adem van de concurrentie in de nek. Die ploegen hebben namelijk twee wedstrijden minder gespeeld. Juist tegen en bij Cito, dat de voorlaatste plaats bezet houdt, verspeelde Boxtel deze zondag punten door gelijk te spelen.

Het spel ging in de eerste helft op en neer. Boxtel kreeg de eerste kans. Na tien minuten spelen was er een lange bal op Valentijn Waals. Waar iedereen riep om buitenspel, was de grensrechter van Cito een andere mening toegedaan. Waals ging nog goed door, maar werd opgevangen door de keeper. Weer tien minuten later liet Cito zich ook een keer in het strafschopgebied van Boxtel zien. Haar inzet verdween echter via een aanvallend hoofd over het doel. Boxtel kreeg wel wat kansjes, maar de inzetten waren steeds te zwak.

BOOMLANGE SPITS

Het spelbeeld veranderde toen na een half uur spelen onder meer de spelverdeler van de thuisploeg noodgedwongen het veld moest verlaten vanwege een blessure. Cito was hierna de controle op het middenveld kwijt, maar opende toch de score. Een van de invallers wist via een kluts de bal bij de boomlange spits van de Ossenaren te krijgen. Die schoot snel in de verre hoek: 1-0.

Toch kreeg Boxtel nog loon naar werken in de laatste minuten van de eerste helft. De vrije trap van Jesse van Homelen werd nog door de keeper gepareerd, maar de rebound werd uiteindelijk door Jari Klijmij beheerst binnengeschoten.

Door alle blessurebehandelingen werd er nog ruim een kwartier extra gespeeld. Het was ook in deze slotminuten dat Lars Timmers het eerste geel van de wedstrijd incasseerde.

VOORSPRONG

Na de rust bleven Waals en Robin van de Laak in de kleedkamer achter. Zij werden vervangen door Djuric Doran en Youri Tooren. In de eerste minuut van de tweede helft was het weer de lange spits van Cito die de verdediging van Boxtel op scherp zette. Zijn solo eindigde toen hij Tommie Verhagen op zijn pad vond.

Na een goede vijftig minuten nam Boxtel een niet onterechte voorsprong. Een voorzet over rechts werd teruggelegd door Van Homelen en tot doelpunt verwerkt door Tooren.

Na een uur spelen moest ook Lars van Hamond het veld verlaten. Hij werd gewisseld voor Stefan Persoons. Boxtel had ondertussen het betere spel, maar kreeg wederom de deksel op de neus. Gerben van Boxtel reageerde bij de uitbraak van Cito in eerste instantie nog alert, maar de daaropvolgende corner deed de Munselploeg alsnog de das om. Vanuit de tweede lijn werd de bal snoeihard binnengeschoten.

Met de 2-2 op het bord deed Boxtel zich wederom tekort. Ook in de ruime extra tijd van tien minuten kon het geen vuist meer maken. In de slotminuten kreeg ook Rick van Hamond nog geel, na een ogenschijnlijk stevige charge.

Het resultaat is slechts een punt. Boxtel hoopt zondag 14 april in eigen huis tegen Vorstenbossche Boys het maximale resultaat te halen. Het duel begint om 14.30 uur.

Cito 1 - Boxtel 1        2-2
Nevelo 4 - Boxtel 5         6-5

Boxtel 7 - BVV/Timmermans Infra 4        1-3
Helvoirt 6 - Boxtel 8        1-3
RKDVC 13 - Boxtel 9        5-4